A Sony véglegesen leállította a LittleBigPlanet 3 szervereit

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 20.
  • Gyászhír
Link másolása
A játékosok már egy ideje féltek tőle, hogy ez lesz a döntés, most megérkezett a hivatalos megerősítés is. Több mint 10 millió, játékosok által generált pálya vált elérhetetlenné, a játék már csak offline módban játszható a jövőben.

A Delisted Games számolt be róla, hogy a Sony a support oldalán megerősítette, a LittleBigPlanet 3 szerverek nem fognak már újraindulni, miután januárban technikai nehézségek miatt leállították őket.

2021-ben DDoS támadások miatt a Sony leállította a LittleBigPlanet, a LittleBigPlanet 2, a LittleBigPlanet 3 (PlayStation 3-on) és a LittleBigPlanet PS Vita verziójához tartozó online támogatást, ami lényegében azt jelentette, hogy a népszerű, rengeteg felhasználók által generált tartalom elérhetetlenné vált.

Akkor PlayStation 4-en még folytatódott a LittleBigPlanet 3 támogatása, idén januárban azonban hasonló támadások érték azt a felületet is, aminek eredményeképpen a Sony átmenetileg felfüggesztette a szervereket. Most pedig megerősítették, hogy a döntés végleges.

Az IGN kiemeli, hogy nehéz megmondani pontosan mennyi tartalom vált ezzel elérhetetlenné, de bő 7 éve a Sony arról büszkélkedett, hogy több mint 10 millió pályát generált már a közösség a játékhoz.

Az online mód nem jelenti a játék teljes halálát, a sztorimód továbbra is elérhető (ami nagyjából 7-8 óra játékidőt kínál), illetve a Sony is megerősítette, hogy a lokálisan tárolt pályák sem fognak eltűnni, valamint saját magunk is készíthetünk új szinteket, ezeket viszont nem oszthatjuk meg másokkal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...