A Blizzard hadjáratot indít a tiltott perifériát használó Overwatch 2 játékosok ellen

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 20.
  • Hír
Link másolása
Büntetésre számíthatnak azok, akik egérrel és billentyűzettel játsszák a játékot konzolon, ezzel kihasználva a periféria előnyeit és a játék nyújtotta segédleteket.

Április 18-án publikált a Blizzard az Overwatch 2 honlapján egy Director’s Take-et, amiből kiderült, hogy hamarosan célba veszik azokat, akik billentyűzettel és egérrel játsszák a játékot konzolon.

A fejlesztők elmagyarázták, hogy a céljuk a játék izgalmassá tétele azáltal, hogy biztosítják az egyenlő feltételeket. A legnagyobb problémát nem azok jelentik, akik bedugják a klaviatúrát és az egeret a konzolba (ezt a játék jelenleg, nem támogatja, de a jövőben ez megváltozhat), hanem akik még egy olyan eszközt is használnak, amivel a konzol kontrollerként ismeri ezeket fel. Így a játékos egyszerre élvezheti az egyszerű irányítást és a kontrollereken elérhető aim assistot.

A Quick Play menüben egyébként jelenleg is elérhető a PC és a konzol játékosok közti cross-play – és ez minden bizonnyal a jövőben sem fog változni – azonban a kompetitív módokban ehhez az eszközhöz nyúlni kifejezetten unfair dolog. A közlemény alapján a gyakorlat rendkívül gyakori, főleg a magasabb ranked besorolások esetén.

A Blizzard azt állítja, hogy kidolgozott egy módszert, amivel hatékonyan tudja detektálni a tiltott perifériát használókat, és hamarosan elkezdik majd kiosztani az első bannokat a visszaesőknek, illetve a  következő, 11. szezontól számíthat minden játékos a szankciókra.

Első lépésként egy hétig el lesz tiltva a kompetitív módtól az a játékos, aki tiltott perifériát használ, de a Quick Play továbbra is elérhető marad számára, illetve a versengő módhoz is visszatérhet az, aki beszünteti a büntetendő gyakorlatot. Azonban, aki továbbra is ragaszkodik a billentyűzethez és az egérhez az egy teljes szezont ki kell, hogy majd hagyjon és a Quick Play esetén is csak a PC-s játékosokhoz tud csatlakozni, azonban aim assist nélkül.

1.
1.
Ca$Hman
Hála Istennek, vegyen pc-t, aki egérrel akarja nyomni, vagy ne multizzon.
Azért vettem konzolt, hogy a kanapéban tespedhessek, és fekve nyomhassam, mi a rákot vegyek akkor, ha már konzolon is egér/bill.el nyomja mindenki? Crossplayt aki kötelezővé tette pl. a halo infiniteben, azt is fejbeverném.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...