Megszűnik a Roccat márka

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 20.
  • Gyászhír
Link másolása
A márka tulajdonosa, a Turtle Beach szeretné jobban fókuszálni a palettáját, ezért megszünteti a Roccat brandet. A termékek egy része azonban új logóval ellátva továbbra is kapható lesz.

Az Insider Gaming számolt be róla, hogy közel 20 év után megszűnik a Roccat brand. A márka Németországból indult útjára 2006-ban, majd 2019-ben 19 millió dollárért felvásárolta a Turtle Beach. Most pedig az anyavállalat úgy döntött, hogy megszüntetni az önálló márkanevet.

Bár a Logitech vagy a Razer szintjét nem érte el a Roccat, azért elég népszerű perifériákat gyártottak az elmúlt közel 20 év során. Egy időben még a híres, hírhedt Dr DisRespect eszközeit is ők szolgáltatták, ami a streamer és a Turtle Beach együttműködésének volt köszönhető.

Nem kell azonban kétségbe esni azoknak sem, akik kifejezetten megkedvelték a Roccat termékeit. A Turtle Beach elmondása alapján továbbra is elkötelezettek a gaming periféria gyártásának területén, a jövőben rengeteg újdonsággal készülnek, illetve a népszerű Roccat termékek sem szűnnek meg, csak Turtle Beach logóval fognak megjelenni.

3.
3.
Extol
#2: Több mint százezer billentyűzetre most is az
2.
2.
daft_pete
"ROCCAT KONE!!!"... mai napig emlékszek a promo videóra. Középsuliban nagyon vettem volna egyet, ujdonság volt az RGB (vagy legalábbis, hogy szinesen világít az egér), de 17 ezer forint volt... akkoriban nekem az egy lehetetlen összegnek tűnt egy egérre
1.
1.
Extol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...