HWSW: Útnak indult a Meta AI asszisztense is

  • Írta: szlav
  • 2024. április 20.
  • Hír
Link másolása
Majdnem minden szolgáltatásában lehet majd használni a Meta AI-asszisztensét, miközben megérkezett a cég új nagy nyelvi modellje, a Llama 3 is - számolt be a HWSW.

A WhatsApp, az Instagram, a Facebook és a Messenger szolgáltatásokba is beépül a Meta csütörtökön útnak indított mesterségesintelligencia-asszisztense, a Meta AI, ami a cég eddigi legmarkánsabb lépése a felkapottnak számító, fejlődő területen.

A kérdésekre párbeszédes formában válaszoló, emellett képeket és animációkat generáló eszköz az OpenAI ChatGPT és a Google Gemini versenytársaként érkezik, annyi csavarral, hogy a Meta a Google-lel és a Microsofttal is megállapodott arról, hogy a fejlesztése mindkét rivális techcég keresőjéből behúzza a találatokat, ezzel pedig gyakorlatilag az egyetlen olyan chatbot a piacon, ami valós időben szerzi meg az információkat és találatokat.

Az asszisztens a közösségi óriás legújabb nagy nyelvi modelljére, a Llama 3-ra épül, ami a cég állítása szerint a kulcsfontosságú benchmarkokban felülmúlja a rivális modelleket, és minden szempontból jobban teljesít azoknál olyan feladatokban, mint a kódolás.

A megoldást támogató Meta-szolgáltatásokban kézenfekvő mód az appok keresőmezőiben tehetik fel a felhasználók kérdéseiket, például kérhetik az éttermekre vonatkozó ajánlásokat, vagy segítséget kérhetnek egy utazás megtervezéséhez. De használható lesz a Messengeren belül és közvetlenül a Facebook hírfolyamban is.

Bővített fukcionalitással különálló alkalmazásként is elérhető lesz a Meta AI - további részletek a HWSW-n.

1.
1.
Neo1989
Csak aztán nehogy az legyen a vége, hogy több millió ember fog sírni hogy nem lesz munkája pl az artist-ok vagy az írok.

Nehogy igazam legyen, de szerintem az lesz belőle hogy aki most születik ebbe bele majd olyan addikciói lesznek mint a telefon esetén.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...