Peter Jackson új Gyűrűk Ura-filmet készít

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 9.
  • Cooltúra
Link másolása
A Warner Bros. Discovery negyedéves pénzügyi jelentésében hivatalosan is bejelentette, hogy rendező új filmet készít Középfölde világában, az első ilyen film Gollamra fog fókuszálni.

A Gyűrűk Ura-filmek több mint 20 év távlatából is kimagasló alkotásoknak számítanak, és méltán tekintik a rajongók a filmeket, azok minden hibájával együtt, klasszikusnak. A filmeket rendező Peter Jackson egyből kultikus státuszba került, nem is csoda, hogy a rajongók epekedve várták, hogy újra elveszhessenek az ő Középfölde-víziójában. A felemás fogadtatást kapó Hobbit-trilógia után Jackson most pedig újabb A Gyűrűk Ura filmet készít.

A Warner Bros. Discovery legutóbbi pénzügyi jelentése alkalmával jelentette be, hogy újból visszatérhetünk Középföldére, a készülő film egyik főszereplője pedig Andy Serkis és az általa megformált Gollam lesz. A mozi egyelőre a Lord of the Rings: The Hunt for Gollum munkacímen fut, a premierre pedig nem kell évtizedeket várnunk, a stúdió tervei szerint 2026-ban kerül a mozikba az új film.

Bár Gollamra építeni egy alkotást tavaly már láthattuk, hogy milyen eredménnyel jár, ez egy teljesen más helyzet, mivel a nyomorult kis törpe jószág mellett számos ismerős, mondhatni fontosabb karakterre is számíthatunk, a cím alapján kapásból befigyel Gandalf és Aragorn, hisz a mágus a fiatal dúnadánt bízta meg Gollam kézre kerítésével. A készülő filmről várhatóan többet is elárul majd a stúdió a jövőben.

13.
13.
Ooorky
#9: "Ne feledjük a harmadkor amiben frodóek élnek, "a másodkor halovány árnyéka csupán""



Ez volt a fő filozófia világ teremtése mögött, akárcsak az emberi történelemben, minden történelmi korral elveszett valami, egyre kevesebb a misztikum, helyét átveszi a tudomány és az átlag szürkeség.


Maga Szauron és a Gyűrűk egy letűnt kor utolsó emlékei voltak, pusztulásukkal végleg elveszett a mágia Középföldéről, a negyedkor már gyakorlatilag a valós középkor kezdete, az emberek kora.
12.
12.
Csoki80
#11: Az emberek nagy fizető része nem bibliát akar, hanem pörgő nyilazó hegyesfülű tündéket és ordítozó mogorva baltával csapkodó törpöket. Könnyed vizuális kikapcsolódás Gy.U. címkével :-)
11.
11.
BrockSamson
En azon a velemenyen vagyok, hogy nem filmeket kellene csinalniuk, hanem antologia sorozatokat. A Rings of Powernek is annak kellett volna lennie: egy evezredeken ativelo sorozatnak, aminek minden resze egy nagyjabol kerek tortenet uj szereplokkel, es az egeszet a halhatatlan tunde karakterek fuzik ossze.
Ilyen modon talan meg a Szilmarilok is mukodhetne, amit nagyjabol olyan, mint egy Biblia es egy Kozepfolde telefonkonyv kevereke.
10.
10.
MikeHock
Jackson rendezi és nem egy leszbikus színes nő, ez már bíztató.
9.
9.
Spazz Maticus
#8: Egyetértek. És nem csak hogy kevesen olvasták, még maga a mű sem egy könnyű olvasmány egy gyakorlott olvasónak sem, valamint a történet maga annyira szerteágazó és bonyolult, -nem is az tulajdonképpen, hanem egy világépítő "mondakör" inkább számtalan ráfűzött legendával, "szereplők" számtalan sokaságával- de kronológiai történetmesélés is egyben, és ezen felül még "némi" nyelvészeti,-etimológiai-,néprajzkutatói tartalommal, személyes versek, "énekek" tömkelegével is ugye az író szakterületéből következően, amiket a világhoz köthetősége miatt igen nehéz külön kezelni az egész elmesése közben, Peter Jackson-nak is csak igen nehezen sikerült, -gyakorlatilag a gyűrűtörténet egy jó részének "kiherélése" által" (aki olvasta a könyvet érti amiről beszélek...XD), a Szilmariloknál meg szinte lehetetlen lenne.

Gyakorlatilag a maga világ teremtése is egy énekkel kezdődik a Szilmarilok szerint...

Ezt megfilmesíteni egyben szinte lehetetlen lenne, még egy hosszabb több évados sorozat is erős és folyamatos narrációt igényelne, hogy azon a bizonyos 5%-on kívül bárki más is akár egy büdös kukkot is értsen belőle...XD

Viszont számtalan történetet lehetne kiemelni az első, de főképp a másodkorból, amik epikusságukban, grandiózusságukban egyébként messze meghaladják a gyűrűtörténetet, (Ne feledjük a harmadkor amiben frodóek élnek, "a másodkor halovány árnyéka csupán"...;) ) és egy újabb trilógiával pl. igen látványos es jó filmeket lehetne csinálni az "univerzumon" belül.

8.
8.
DragonBleacPiece
#1: mai 13-23 fiatalságnak ha a gyűrűk urát említed egyből gollam ugrik be meg ,,drágassszzáááááág", kb a kabalafigurája a lotr-nak szal olyanról kell filmet csinálni amit ismernek..szilmarilokat sztem a fanok max 5%-a olvasta
7.
7.
Ooorky
#6: Pl. nők. Kiráz a hideg az említésüktől is.
6.
6.
xanatos0911
#5: +1

Ráadásul sokkal undorítóbb lények is vannak a Gyűrűk Ura világában.
5.
5.
silkgoat
#1: hat nem tudom mki undorito benne? egy rohadtul tragikus sorsu antihos igazan erdekes hattersztorival es szenvedestortenettel. Amit nagyon szepen karcolgattak az elso trilogiaban.
Persze ertem en hogy megint fogalmad sincs arrol amirol beszelsz :D
4.
4.
A Fénybenjáró
Ha Viggo Mortensen játssza Aragornt, akkor megnézem.
3.
3.
Ooorky
Csak ne olyan legyen, mint a gonosztevők múltját "kimagyarázó" disney filmek (Demona, Szörnyella), ahol kiderül, hogy ő csak egy tragikus áldozat akit a fehér férfiak tettek gonosztevővé.
2.
2.
Nate Hope
Eleget szenvedett már ez a franchise.
1.
1.
Shao Kahn
Én akkor is szomorú vagyok hogy a Gyűrűk Ura filmek legundorítóbb teremtménye lesz a középpontban! Így nem biztos hogy meg fogom nézni. Egy régebbi cikkben mondtam már, hogy ha már új Gyűrűk Ura film, akkor a Szilmarilokat, az első kort kéne megfilmesíteni! Azt még nem láttuk. Senki sem ért egyet velem? Senki sem hányja el magát Gollamtól?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...