Ingyenes Steamen az eredeti Marathon

  • Írta: osan
  • 2024. május 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem elég, hogy megjelenhetett az eredeti Marathon, a Bungie egyik, ha nem a legmeghatározóbb FPS-e, de még ingyenes is, sőt már készülőben van a Marathon 2 és a Marathon Infinity is.

30 évvel ezelőtt jelent meg a Marathon, pont úgy, mint a System Shock, és együtt egy új irányzatot adtak az FPS-eknek, hiszen ezek voltak az első olyan játékok, melyben a karakterekkel való interakciókból és a világban fellelhető feljegyzésekből is megtudhattuk a történetet, ezáltal egy sokkal immerzívebb élményt kaptunk. Sokak szerint a Bungie játéka vájta ki az utat a Halo-játékoknak, most pedig ingyenesen elérhetjük a klasszikus játékot Steamen.

A Bungie áldásával készült rajongói felújítás Classic Marathon néven fut, így különösebb probléma – mint egy régi kópia felkutatása vagy épp optimalizációs és kompatibilitási problémák – nélkül védhetjük meg és barangolhatjuk be a messzi Tau Cet-rendszerben ragadt űrhajót.

Az újrakiadás egy nyitott forráskódú játékmotort használ, pontosabban az Aleph One-t – amit egyébként már majd’ egy évtizede használnak, hogy megőrizzék a játék emlékét – ennek köszönhetően pedig az eredeti élményt kapjuk olyan plusz opciókkal, mint a szélesképernyő támogatottsága, 3D filtering, helyhez kötött hanghatások és 60+ fps interpoláció.

Már le is tölthetjük a Classic Marathont Steamen, sőt jó hír, hogy a közeljövőben valamikor a Classic Marathon 2 és a Classic Marathon Infinity is várható.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...