Új biznisztervvel állt elő a Square Enix

  • Írta: osan
  • 2024. május 13.
  • Biznisz
Link másolása
Egy 3 éves tervvel állt elő a Square Enix, mely a 2025-ös fiskális évtől a 2027-es fiskális évig fog tartani és a cél az, hogy mennyiségről minőségre váltsanak, hogy tartalmaik az egész világ számára szórakozást nyújtsanak.

A március 31-én lezárult fiskális év pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a cégóriás nagy változtatásokat tervez az elkövetkezendő 3 évben. „Square Enix Reboots and Awakens: 3 Years of Foundation-Laying for Long-Term Growth”-nak nevezik a biznisztervet, melynek az az egyszerű célja, hogy egy stabil és hosszútávú növekedésnek fektessék le sikeresen az alapokat.

4 alappillért határoztak meg, melyek biztosítani fogják a terv sikerességét, ezek pedig a következők:

  • A produktivitás javítása azzal, hogy optimalizálják a fejlesztési lábnyomot a Digitális Szórakoztatás szegmensében – Olyan alkotásokra fókuszálnak, melyek szórakoztatják a fogyasztókat, és melyeket csak a csapat tud létrehozni.
  • A bevételek diverzifikációja a fogyasztókkal való csatlakozási pontok erősítésével – Multiplatform stratégiára váltanak, növelik a digitális eladások számát. A kiadói funkciók szofisztikáltabbá tétele a fogyasztókkal való jobb kommunikáció érdekében.
  • További alapvető stabilitási kezdeményezések – A tengerentúli divíziók újraépítése. Új szervezeti és emberi erőforrásokhoz köthető irányvonalak Japánban. A biznisz infrastruktúra javítása a PDCA-ciklus implementálásával.
  • A balansz megtalálása a részvényjárulékok és a növekedés között – Maximum 100 milliárd yen kijelölése, mint stratégiai befektetés a 3 év időszaka alatt.

Ami nekünk igazán fontos lehet az az, hogy kevesebb játék fog kijönni a Square égisze alól valószínűleg, azonban azokra több időt és erőforrást fognak szentelni, és így fogják elérni hogy az egész világ számára szórakoztatást nyújtsanak – reméljük be is jön a tervük. A teljes prezentációt itt tekinthetitek meg.

1.
1.
crytek
"Square Enix will "aggressively pursue a multiplatform strategy that includes Nintendo platforms, PlayStation, Xbox, and PCs"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...