Újra feltalálnák az életszimulátorok műfaját az egykori Firaxis-veteránok

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 14.
  • Hír
Link másolása
Nagy fába vágta a fejszéjét Jake Solomon és Will Miller, a Firaxis egykori szakemberei, akik új stúdiót alapítottak Marylandben Midsummer Studios néven. Első játékuk egy forradalminak szánt életszimulátor lesz.

A The Sims babérjaira törne új játékával Jake Solomon és Will Miller, miután több évtizedet lehúztak a Firaxisnál. A veteránok nemrégiben megalapították a Midsummer Studiost, és a maryland-i csapat első játéka egy életszimulátor lesz, amellyel megpróbálnák "újraéleszteni" a műfajt, nem mintha erre szüksége volna.

"A játékok legjobb történeteit a játékosok írják." - csapott a lecsóba a Jake Solomon, aki a modern XCOM-játékok kreatív rendezője volt.

"A Midsummernél a modern élet drámájára összpontosító életszimulátort készítünk, ahol a játékosaink írják a történetet, amit megoszthatnak a világgal."

Solomon 23 évet töltött a Firaxisnál, mielőtt 2023 elején távozott volna. Utolsó - nem túl sikeres projektje -, a Marvel's Midnight Suns volt. A fejlesztő saját bevallása szerint nem hagyta teljesen maga mögött korábbi munkahelyét, hiszen székhelyükön van egy emelet, amely régen a Firaxis irodája volt, és sok korábbi embert is átvettek onnan.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...