Dobja a mikrotranzakciókat és az állandó online kapcsolatot a Wayfinder

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Airship Syndicate nemrégiben eltávolított a Steam Early Access kínálatából a Wayfindert, de csak azért, mert teljesen átalakítja az akció-RPG-t. Június 11-én újraindul a korai hozzáférés - immáron fizetős címként mikrotranzakciók nélkül.

Nagy volt az elégedetlenség a Wayfinder tavaly augusztusi premierje után, ami után még a fejlesztő is bocsánatot kért a rajongóktól. A közelmúltban pedig a Steam kínálatából is lekerült a kezdetben online mókára kihegyezett akció-RPG. Az Airship Syndicate csapata a kiadó, a Digital Extremes áldására várt ahhoz, hogy jelentős átalakításokat hajtson végre a játékon.

A csapat bejelentette, hogy június 11-én újraindítja a Wayfindert fizetős, prémium címként, és válaszul eltávolítja belőle a mikrotranzakciókat és már állandó online kapcsolat sem kell hozzá. Az új Wayfinder offline szóló és háromfős kooperatív módot kínál majd, az összes meglévő és jövőbeli Early Access-tartalomért pedig csak 25 eurót kell fizetni, de az ár növekedni fog, miután a játék kilép a korai hozzáférésből.

Minden korábbi mikrotranzakciós tárgy, karakter, fegyver és páncélkészlet megszerezhető lesz a játékban külön költség nélkül. A mentéseket sem online szervereket tárolják, hanem magán a gépen, korábbi előrehaladásunkat azért vissza fogják állítani. Akik korábban megvették a Founder's Pack-et, továbbra is hozzáférhetnek minden tárgyhoz.

A játékmenet véletlenszerű fegyver-lootot kínál, négy különálló nehézségi szintet kapunk, gyűjthető páncélokat kapunk egyedi statisztikákkal, hagyományos talent-rendszernek örülhetünk és a felhasználói felület is megújul.

A jövőben csak a PC-s mellett a PS5-ös változatot támogatják, a PS4-est nem, de az év végén érkezik Xbox Series X/S-re is a játék, ugyanazon a napon, amikor a Wayfinder kilép a korai hozzáférésből.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...