Elsewhere Entertainment - új stúdió nyílt az Activision égisze alatt

  • Írta: szlav
  • 2024. május 18.
  • Hír
Link másolása
A The Last of Us, a The Witcher, a Cyberpunk 2077 és az Uncharted veteránjai alapították az Activision új stúdióját. A Lengyelországban létrehozott csapat narratív fókuszú játékok fejlesztésére specializálódik.

Amikor egyes kapuk bezárulnak, máshol egészen új ajtók nyílhatnak.  Miután a Microsoft nemrég hatalmas negatív médiavisszhang mellett bezárta az Arkane Austin és a Tango Gameworks csapatát, kissé furcsán hangozhat, hogy az óriásvállalat fejlesztőstruktúrája alatt egy teljesen új játékstúdiót is megnyitnak. Itt érdemes megjegyezni, tisztáznunk, hogy a Bethesda és az Activision stúdiói továbbra is egymástól különálló büdzséből dolgoznak, így túl sok átfedést vagy összefüggést nem érdemes belelátnunk a két esetbe.

Na, de beszéljünk magáról a csapatról is, amit Lengyelország fővárosában, Varsóban nyitott az Activision! A Windows Central beszámolója és a friss álláshirdetések szerint egy AAA-kategóriás játékfejlesztéssel foglalkozó brigádról beszélhetünk, melynek alapító tagjai olyan sikercímeken dolgoztak, mint a The Last of Us, a The Witcher, a Cyberpunk 2077 és az Uncharted. Ez a válogatás márpedig azért is ígéretes, mivel az Elswhere Entertainment fő profilját a narratív fókuszú címek jelentik majd, ilyen játék lesz az első, teljesen új IP-t indító alkotásuk is.

Az Activision erőforrásaira támaszkodó csapat bemutatkozójában egyébként szót ejtenek arról is, hogy a kreatív kollaborációra építő csapat egy olyan új franchise létrehozásán ügyködik, melynek a hagyatéka messze túlmutathat majd a videojátékokon is. Ezek alapján könnyen elképzelhető, hogy az Elsewhere Entertainment új IP-je egy nagyobb, több zsánert magába foglaló multimédia projekt lesz.

2.
2.
manderel
#1: Szerintem ezzel nincs gond, hogy nem csak egy játék elkészítésére alapították a stúdiót.
1.
1.
crytek
"narratív fókuszú címek jelentik majd"

Hát ha más nem a nagy arc az már megvan hozzá hogy többet is terveznek... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...