HWSW: A Redditet is beleteszik a ChatGPT-be

  • Írta: szlav
  • 2024. május 18.
  • Hír
Link másolása
Az internet legnagyobb nyílt közösségi fóruma is részese lesz a ChatGPT folyamatosan bővülő tudástárának. A Google után az OpenAI-jal is megállapodott a Reddit, ami jót tett a részvényeknek - írja a HWSW.

Folyamatos, valós idejű hozzáférést kap az OpenAI a Reddit API-ján keresztül a közösségi platformon közzétett tartalmakhoz egy új megállapodás keretén belül – jelentették be a felek, melynek hatására 10 százalékot emelkedtek a Reddit részvényei. Ez lehetőséget ad az AI-startup számára arra, hogy saját termékeibe, így a ChatGPT-be integrálja a platformon zajló diskurzusokat. A Reddit hasonló, állítólag 60 millió dolláros megállapodást kötött év elején a Google-lel, és a friss üzlet is azt mutatja, hogy a nemrég tőzsdére lépett cég partnerségek útján próbálja kiterjeszteni bevételi erőforrásait a hirdetéseken felül.

A megállapodást bejelentő blogbejegyzés nem tesz említést az ügylet pénzügyi feltételeiről. Az együttműködéssel a Reddit is „új mesterséges intelligencia funkciókat kínálhat a redditorok és moderátorok számára”, miközben hozzáférhet az OpenAI nagy nyelvi modelljeihez saját alkalmazásai építéséhez, de hogy a gyakorlatban konkrétan milyen funkciókra lehet majd számítani, arról még nem beszélt hivatalosan a platform. A startup emellett a Reddit hirdetési partnereinek sorába is csatlakozik.

A Reddit közössége több alkalommal hevesen ellenezte a vezetők platform felett hozott döntéseit, tavaly júniusban többezer subreddit szűnt meg, miután a felhasználók tiltakozni kezdtek az API-k fizetőssé tétele ellen.

Nemrég egyébként az Open AI hasonló partnerséget kötött a Stack Overflow-val is, ám a felhasználók jelentős része ellenezte, hogy az AI-óriás nyerészkedik a közösség által ingyen létrehozott tartalmakon - további részletek a HWSW-n.

3.
3.
Ooorky
#1: Eddig is full woke-ot tolt a chatgpt, most már 120%-on csinálja majd.

Magyar része meg kissé tudathasadásos lesz, r/hu-ból vett minták imádni fogják a C-ket, a többi subreddit-ről vettek meg utálni.
2.
2.
Yanez
#1: Mert mi történhet?
1.
1.
Extol
Én aggályosnak találom hogy mindenféle tanulmány és hezitálás nélkül mindenféle dolgot beletömnek a GPT-be. A Reddit-en tömegével vannak összeesküvés elméletek, fals ideológiák és egyéb valótlan tartalmak amibe nem szerencsés belevinni semmilyen olyan intelligenciát ami ekkora tömegeket hivatott kiszolgálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...