Nem eladó az Arrowhead, melynek új vezérigazgató állt az élére

  • Írta: szlav
  • 2024. május 22.
  • Biznisz
Link másolása
Átalakul az Arrowhead Game Studios vezetősége, mostantól a Paradox egykori üzleti vezetője áll a fejlesztőcsapat élén. Szó esett arról is, hogy mit tartogat a PlayStation konzolexkluzívokat gyártó csapat jövője.

A nagyobb blamák ellenére is hatalmas sikersztori a Helldivers II, ám mostantól némileg átalakul az Arrowhead Games Studios vezetői struktúrája. Korábban Johan Pilestedt, a stúdió alapítója vezette a vállalatot elnök-vezérigazgatóként, ám a CEO pozícióját mostantól Shams Jorjani veszi át - olvashatjuk a GamesIndustry.biz interjú-riportjában. A korábban a Paradox Interactive üzleti ágáról átigazolt úriember eddig is fontos szerepet játszott az Arrowhead életében, hiszen nekik feleltek a Magicka fejlesztői, mostantól azonban a teljes stúdió vezéreként egyengetheti tovább a vállalat jövőjét.

Pilestedt sem tűnik el eközben, csupán vezető kreatívként vesz majd részt a további fejlesztésekben. A két úriember közös elmondása szerint egyébként a kettejük együttműködése a stúdión belül eddig is igen szoros volt, az irányadást és a nagy döntéseket illetően pedig a jövőben együtt dolgoznak majd. A páros két tagja egy jópofa hasonlattal élve. úgy tekint magára, mint a Gyűrűk Ura Frodójára és Samujára.

És, hogy mit hoz a stúdió jövője? Nos, sok-sok Helldivers II frissítést, a fejlesztők teljes idejét továbbra is a játék folytonos támogatása köti le. Azt viszont tudjuk, hogy mit nem hoz majd a jövő: a csapat eladását egy nagyobb kiadónak. Habár az Arrowhead hosszú évek óta PlayStation-konzolokra és PC-re gyártja a címeit, téves lenne azt hinni, hogy bármilyen komolyabb formában a Sony fennhatósága alá tartoznának. Az Arrowhead továbbra is egy független indie stúdió, ezt az identitást pedig Shams Jorjani a jövőben is meg szeretné tartani.

A frissen kinevezett CEO célja az, hogy erős és független fejlesztőként a jövőben is kiváló kooperatív játékokat gyárthassanak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a mostani sikertől felbuzdulva hatalmas bővítésekbe, 500 fő felvételébe kezdenek majd. Jorjani megfontolt és biztos növekedést vizionál, amelynek a mércéje az lesz, hogy remek játékok érkeznek majd tőlük, és mint munkahely, is nagyszerű hely lesz az Arrowhead Game Studios.

3.
3.
almaspite
#1: Vezető szándékosan lépett eggyel lejeb. Ami jó hír, mert átalakítások lesznek balance teamben, végre.

Játékosok 50% vesztették el a sony hibás döntése miatt, és egyenlőre sony nem akarja írásban adni a valve számára, hogy nem lesz több ilyen PS accountos marhasság. Addig a steam meg nem hajlandó visszaengedni a játékot a tiltott országokban, ami érthető is a valve oldaláról..
1.
1.
Extol
Nem is csoda hogy a botrány után lecserélték a vezetőséget. Szükségszerű következmény a fejek hullása
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...