HWSW: A csúcsok csúcsán tapos a gázra az Nvidia

  • Írta: szlav
  • 2024. május 25.
  • Hardver
Link másolása
Az első üzleti negyedévben is sziporkázott az Nvidia, melynek forgalma és profitja az AI-gyorsítóprocesszorok iránti kitartó keresletnek köszönhetően tovább nőtt, új történelmi szintre emelve a cég értékét - írja a HWSW.

Tulajdonképpen semmi meglepő nincs már abban lassan egy éve, hogy az Nvidia minden egyes üzleti negyedévét óriási növekedéssel zárja, az összes elemző előzetes várakozásait felülmúlva - így történt ez a társaság első üzleti negyedévében is, melynek eredményeit szerdán tette közzé a Santa Clara-i cég.

A több mint 26 milliárd dolláros árbevétel mellé társuló 14,8 milliárd dolláros profit ezúttal is elsősorban az adatközponti termékekből jött össze, illetve azokon belül is leginkább az AI-modellek alapjait adó, nagy teljesítményű processzorok eladásából.

A gyorsítókért, melyekért a technológiai iparág legnagyobb szereplői gyakorlatilag sorban állnak, darabonként több tízezer dollárt kell fizetni, mégis van olyan cég, mely csak a H100-as chipből több mint százezer darabot kíván vásárolni belátható időn belül. Az Nvidia egyik kulcsfontosságú ügyfele, a Meta pedig korábban közölte, hogy év végéig 350 ezer ilyen processzort kíván üzembe helyezni adatközpontjaiban.

A lendület mindeközben a fejlesztési oldalon is kitartani látszik, sőt, a márciusban bejelentett Blackwell szériának a szállítása még meg sem kezdődött, Jensen Huang, az Nvidia első embere az üzleti jelentés ismertetését követő tegnapi konferenciahíváson bejelentette, hogy a vállalat mostantól évente fogja piacra dobni az újabb, nagyobb teljesítményű gyorsítóchipeket.

Huang azt is megemlítette, hogy az AI-gyorsítók mellett a többi termékvonal fejlesztése is felpörög a jövőben - részletek a HWSW-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...