Elindult a Playables, a YouTube saját játékos felülete

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 29.
  • Megjelenés
Link másolása
Egyelőre csak pár tucat arcade cím érhető el itt, és nem is minden felhasználónak, viszont a tervek szerint úgy a játékok, mint a játékosok körét is tovább bővíti majd a Google.

Arról volt már szó korábban is, hogy a Google szeretné a videómegosztó platformját játékokkal felturbózni, viszont konkrétumokat nem árultak el a projektről. A mai internetsebesség mellett nosztalgiával emlékezhetünk vissza a betöltés közben előhívható snake-játékra, bár manapság már ennél egy kicsivel komolyabbra számítanak a játékosok.

A Google most gyakorlatilag shadowdroppolta a Playables névre keresztelt gyűjteményt. Persze, nem AAA-címeket fogunk futtatni a böngészőből, sokkal inkább mobil- és arcade címeket, mint a Cut the Rope vagy az Angry Birds Showdown, viszont a különböző hosszúságú videót és livestreamek mellett most már egy kis játékkal is eltölthetjük az időt Androidon, iOS-n és PC-n is.

Az Felfedezés (Explore) menün belül elérhető Playables egyelőre nem mindenkinek érhető el , viszont a Google ígéretei szerint nemcsak a játékok listáját fogják majd bővíteni idővel, de a menü elérhetőségét is. A kérdés persze adott, hogy vajon csak a YouTube Premium előfizetőknek lesznek elérhetők ezek a játékok, és ha nem, akkor az ingyenes felhasználók számára lesznek-e itt is reklámok. Ez egyelőre nem derült ki a hivatalos blogposztból.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...