Egy indie fejlesztő szerint nincs baj a játékok lekalózkodásával

  • Írta: osan
  • 2024. június 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Ultrakill fejlesztője X-posztban osztotta meg véleményét, miszerint, ha nem engedhetjük meg magunknak, akkor nincs baj azzal, hogy lekalózkodjuk a játékokat, de cserébe legalább terjesszük annak a hírét, meséljünk a játékról másoknak is.

Az egész azzal kezdődött, hogy kali nevű X-felhasználó egy posztban arról írt, mennyire szeret ingyenesen letölteni játékokat, főleg indie játékokat, ehhez pedig egy képet is csatolt, melyen az látszik, hogy épp az Ultrakill fájljait másolja át. Egyértelmű reakció lett volna legalább a fejlesztő részéről a kiakadás, de merőben más történt, mint amire számítani lehetett.

Arsi „Hakita” Patala, a játék fejlesztője is reagált a posztra, újra megosztotta azt és hozzáfűzte gondolatait, melyek arról tanúskodnak, hogy szerinte nincs baj a kalózkodással, ha az ember nem engedheti meg magának a vásárlást, de cserébe legalább terjessze ismerősei közt, hogy amúgy megéri megvenni a játékot.

Patal bejegyzésében kitér arra, hogy kalózkodás nélkül ő sem tartana most ott, ahol, hiszen gyerekkorában sok médiatartalomhoz – játékok, filmek, sorozatok – könnyedén hozzáfért nem épp legális úton és ezek mind befolyásolták kreatív pályáját, nélkülük nem készült volna el az Ultrakill sem. „Támogasd az indie játékokat, ha tudod, de a kultúrának nem csak azok számára kéne léteznie, akik meg tudják fizetni.” – írja Patal.

Az Ultrakill egyébként 2020 szeptemberében jelent meg PC-re, azóta rengeteg pozitív értékelést sikerült begyűjtenie Steamen, de a kritikusok is imádják a gyors, és hihetetlenül erőszakos FPS-t, ami még a klasszikus Quake-ből inspirálódott.

6.
6.
DragonBleacPiece
nem kalózkodott a gyerek csak troll, megvolt neki véve a játék és a google drivejáról másolta az iskolai számítógépére hogy ott játsszon vele
5.
5.
crytek
#4: Csak hogy a hw ( a pc a konzol a ram a vga a bármi amit hw címszó alatt veszel) az a TIED eladhatod aki megveszi tőled az is eladhatja az is stb a digitális szar meg nem a tied akkor szopatnak meg vele amikor kedvük van nem ruházhatod át semmi jogod nincs a termék felett... nagy a különbség.
4.
4.
Trottenbauer
#2: Teljesen mindegy, a lopás a lényeg.A fickót nem is értem,hiszen ha hardverre(pc,konzol,mobil stb.)van pénze az embernek,akkor legyen már szoftverre is,vagy egyikre se.
3.
3.
crytek
Ezek a témák érdekesek... ha te megveszel valamit akármikor levehetik a storeból törölhetik a fiokodról akér mindenféle indok nélkül. Lehet lesz hate a cég felé de következménye semmi. Megtehetik. Ahogy azt is hogy teszem azt te felhalmozol egy 10000 játékos steam fiókot majd meghalsz nem használhatja helyetted senki mert csak.

Az ilyen apróságok tudatában örüljenek a cégek ha egyáltalán valaki letorrentezi/használja a szarjaikat
2.
2.
Nothing
#1: Kicsit más a szitu, mert attól, hogy valaki letorrentez egy játékot, attól az eredeti még nem vész el. A szalámi készlet viszont előbb utóbb elfogy.
1.
1.
Trottenbauer
Ez nem is hülyeség.Megyek ma a boltba,kérek egy rúd téliszalámit,kiviszem fizetés nélkül,és lelkesen adom tovább mindenkinek,hogy mennyire finom,érdemes elvinni másnak is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...