SGF 2024: Három új konzolt villantott a Microsoft

  • Írta: sirdani
  • 2024. június 9.
  • Hardver
Link másolása
Nem, nem egy sokak által várt handheld masináról, sem pedig next-gen jövevényről van szó, viszont még így is közönségkedvencek lehetnek a tárhely szempontjából ráncfelvarrott gépek!

A mai műsoron bemutatkozott jobbnál jobb játékok mellé jobbnál jobb konzolok dukálnak, úgyhogy ezen a fronton sem maradtunk újdonságok nélkül! Igaz, vadonatúj masinák helyett főként a tárhely és a lemezmeghajtó dimenziójára fókuszáltak a redmondiak.

Elsőként érkezik a gyönyörű fekete és (Xbox) zöld színekben pompázó Xbox Series X Special Edition, mely a látvány mellett a tárhelyre is rágyúrt, immár egy 2TB-os SSD-re telepíthetjük majd a kedvenc játékainkat. Másodikként az új Xbox Series X All-Digital érkezett, mely fizikai lemezmeghajtó nélkül érkezik, Robot White színben 1TB-os SSD-vel felvértezve, feltehetőleg a korábbi modellekhez képest jóval pénztárca barátabb árazással. A sort pedig egy 1TB-ra feltornázott tárhelyű Xbox Series S zárta, szintén a már megszokott Robot White színben, lemezlejátszó nélkül.

Az új jövevények pontos megjelenési dátuma és árazása még nem ismert, ám a 2024-es év garantált, úgyhogy eléggé nagy összegben fogadhatunk a karácsonyi időszak előtti rajtra.

Egy további említésre méltó érdekesség, hogy az etapot vezető Sarah Bond elárulta, az Xbox csapata teljes gőzerővel dolgozik a következő generációs gépén is. Nyilván senki előtt sem volt titok, hogy az Xbox nem fog felhagyni a játékgépek fejlesztésével, ám hivatalos formában most először ismerte el a vállalat a gép fejlesztését. További részleteket viszont egyelőre nem árultak el a projektről.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...