SGF 2024: Lineáris élményt kínál a Gears of War: E-Day

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 11.
  • Hír
Link másolása
Noha a 2019-es Gears 5 félig nyitott játékmenettel kísérletezett, a The Coalition úgy döntött, hogy az előzményjátékként funkcionáló Gears of War: E-Day visszatér a lineáris élményhez. Sőt, a horrorisztikus gyökerekhez is.

A sorozat mindig is a lineáris, sztorivezérelt játékok egyik zászlóshajójának számított, ettől csak a 2019-es Gears 5 tért el, amely félig nyitott pályákkal kezdett el kísérletezni. Sokan azt feltételezték, hogy a legújabb rész is az újonnan lerakott alapokra épít, ám a fejlesztő megerősítette, hogy ez nem így lesz.

Nicole Fawcette, a frencsájz igazgatója a Game File-nak árulta el, hogy a Gears of War: E-Day teljesen lineáris játék lesz, amely Kalona városában játszódik, amit az Unreal Engine 5 segítségével "téphetünk darabokra".

A hölgy hozzátette, hogy az E-Day a sorozat védjegyének számító brutalitást és a melankolikus hangulatot erőlteti majd, miközben csúcskategóriás akciót is szállít. Az ismert szereplők sokkal sebezhetőbbek lesznek, mint korábban, hiszen egy hatalmas súlyt cipelnek a vállukon. Erre a kapcsolatra épül a sztori, amely 14 évvel az Emergence Day előtt játszódik, és tömve lesz "horrorisztikus, ijesztő pillanatokkal".

Ami pedig a shooter technológiai oldalát illeti, "több mint 100-szor nagyobb környezet- és karakterrészlettel büszkélkedhet, mint a Gears 5", beleértve a hardveres sugárkövetést, tükröződéseket és árnyékokat, nextgen rombolhatóságot, valamint új animációs technológiát is. A készítők szerint páratlan vizuális élmény vár ránk.

Annak ellenére, hogy egy előzménysztorit játszhatunk végig a PC-re és Xbox Series X/S-re érkező játékban, nem egy spinoffról van szó, nem is egy számozott részről, hanem egy olyan iterációról, amely a frencsájz jövőjének alapjait teszi le.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

1.
1.
KratoS
Na ez király, az eredeti cikkben írják hogy nem hagyják abba a számozott részeket sem, folytatják majd ez után az 5öt is, de elkezdenek egy korábbi idővonalat is, és ebből is sorozat lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...