SGF 2024: A PlayStation nélkül is működhet egy Astro-játék

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 13.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis a játék kreatív rendezője, Nicolas Doucet szerint van annyira flexibilis a franchise, hogy akár egy PlayStation-referenciáktól független cím is elképzelhető lenne.

Talán az év egyik legjobban várt PlayStation-exkluzív megjelenése lesz a szeptemberben érkező Astro Bot, ami bizonyos tekintetben az Astro's Playroom teljes értékű játékká válása lesz. Az első szerencsések egy demó erejéig már kipróbálhatták a játékot, és az eddigi visszajelzések alapján tiszta élvezet a nosztalgia utazás és a játékmenet elegye.

Ezért is érdekes, amikor a Team Asobi részéről Nicolas Doucet, a játék kreatív rendezője azt nyilatkozza a VGC-nek, hogy nem elképzelhetetlen egy PlayStationtől független Astro-játék ötlete. Bár explicit módon nem hangzott el az interjúban, de az ezt követő magyarázatból egyértelműen következik, hogy nem a stúdió függetlenedéséről van szó, hanem a franchise esetleges elszakadásától a PlayStation brand nosztalgikus feldolgozásától.

Doucet elárulta, hogy az játék készítése közben felmerült, hogy készítsék-e el a PlayStationtől függetlenül, szabadon, engedve a kreatív ingereknek. Aztán rájöttek, hogy már a kezdetektől fogva így dolgoznak, csak az egész kapott egy PlayStation-felhangot, így pedig teljes erővel beleálltak a dologba. Viszont nem kizárt, hogy egy jövőbeni játék már teljesen függetlenné válna a PlayStation Studios többi franchise-ától, és teljesen önálló kaland lenne a dizájn tekintetében.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...