Csatlakozz a Gamekapocs szerkesztőségéhez!

Link másolása
Hamarosan új szerkesztővel bővül a Gamekapocs stábja - lehet, hogy épp veled! Olyan hírszerkesztéshez, illetve cikkíráshoz is konyító munkatársat keresünk, aki nem bánná, ha a hobbijából munka válna!

A legendákkal ellentétben a játékújságírás nem álommeló, ahol “semmit nem kell csinálni, csak játszani”, de el kell ismerni, jó dolog tud lenni, hogy az ember összemoshatja a kedvenc hobbiját a munkával. Mi itt, a Gamekapocsnál élünk-halunk a videojátékokért, filmekért és sorozatokért, illetve imádjuk a geek kultúrát és a tech témákat is, de a kapacitásunk véges, időről időre előfordul hát, hogy bővítenünk kell a csapatunkat. 

Ez a helyzet most is. Üresedés keletkezett a csapatunkban, ezt az űrt pedig egy lelkes és tettre kész zsurnalisztával - potenciálisan veled! - szeretnénk betölteni. Ha tehát te is lelkesedsz az előbb említett témakörökért, szívesen követnéd napi szinten a játékipar újdonságait, ezt pedig meg is osztanád a nagyérdeművel, illetve azt sem bánnád, ha játékteszteket és filmkritikákat írhatnál a legfrissebb újdonságokról, akkor itt a helyed nálunk!

A fontosabb tudnivalókat és gyakran ismételt kérdéseket alább részletezzük, ha szívesen csatlakoznál hozzánk, kérünk, olvasd át őket nagyon figyelmesen!

***

Mi kell ahhoz, hogy szerkesztő lehessek nálatok?

Elsősorban az az elvárás, hogy tudj írni, és lehetőleg jól. Ezenkívül nem árt, ha konyítasz a játékokhoz, tudsz rájuk kritikusan tekinteni, és a gondolataidat papírra (képernyőre) is tudod vetni. A rosszmájú hiedelemmel ellentétben az újságírás nem egyenlő a fordítással, és habár kiváló angol nyelvi tudásra lesz szükséged, éppen ennyire fontos a jó a szövegértő készség is. Plusz pont, ha van egy kis képed arról, hogyan működik a játékipar.

Jó, de újságírói diploma, tapasztalat, ilyesmi?

Sokan kérdezik, de beérjük a fentiekkel.

Minden egyes leírt betűm kincs, mit kapok én ezért?

Minden írásodat honoráljuk. Meggazdagodni nem fogsz belőle, de a videojátékos kiadásaidat tudod fedezni belőle. Ezenkívül gyakran az elsők közt értesülhetsz a játékvilág legnagyobb új dobásairól és személyes betekintést nyerhetsz az ipar kulisszái mögé.

Vidéki vagyok, a benzin meg drága. Ez nem probléma?

Nem. A Gamekapocsnak nincs dedikált szerkesztőségi székhelye, mindenki otthonról, home office-ban írja a cikkeit.

Tök jó, hogy jött ez a lehetőség, már épp fel akartam mondani a munkahelyemen!

A fentiek alapján talán már átjött, de mi azt javasoljuk, ne tedd, legalábbis a Gamekapocsért ne: a szerkesztőségünk minden egyes tagja főállás/tanulás mellett, lényegében szerelemből ír.

Oké, ez mind stimmel, mi a jelentkezés menete?

  • Dobj nekünk egy e-mailt a info@gamekapocs.hu címre! A levélben mindenképpen mutatkozz be röviden, írd meg, hogy mióta és milyen platformokon játszol, és mely műfajok érdekelnek a leginkább. Ezúttal külön pluszpontot jelent, ha érdeklődsz a filmek és sorozatok iránt is. Ha tudsz csatolni egy önéletrajzot is vagy bármely más referenciaanyagot, azt nagyon megköszönjük!
  • Ha korábban publikált írásaid nincsenek, feltétlen küldj nekünk egy próbacikket: ez legyen 5-6 ezer karakter terjedelmű. Ez lehet egy általad kiválasztott játék tesztje vagy előzetese, de ennél is jobb, ha egy jelenleg releváns játékipari történésről írsz nekünk egy terjedelmesebb hírt! Küldhetsz többet is, sokat segít, de nem elvárás természetesen.


Határidő?

Június 30-ig várjuk a jelentkezéseket. Sok sikert!

9.
9.
Kamukaze
#8: Jól csinálod, ne hagyd abba!!.. szinte hallom Crytek-et csattogni
8.
8.
CitromosSüti Narancsal
#1: Kitiltani azokat, akik kötözködnek? Pl téged?
6.
6.
Ganzer
#5: Ja, ott pikkpakk kirakják az ember szűrét. :D Bár a 8+ éves regemmel ott is elvagyok. Van pár topik ahova feljárok, jó kis közösségek vannak ott is.
5.
5.
crytek
#4: Prohardverrel az a baj, hogy ott már nagyon túl vannak tolva a dolgok.Kb minden szónak új forumot kell nyitni, vitázni nem igen lehet mert mindent törölnek stb.
Meg ott is tiltogatnak mintha azzal bármit elérnék..
4.
4.
sasncore
#3: Prohardver lapcsaládból az agyhalott adminoktól kezdve mindenki átjönne. Sokkal rosszabb lenne, így van nekünk 1 pár Crytek & Anti Crytek. Sokkal jobb ez a színfolt, mint az a pöcegödör;-)
3.
3.
zoli12i
#1: Áh a legaktívabb emberünk akkor máshol terrorizálná a kommentszekciókat :(
2.
2.
MikeHock
#1: Csak idő kérdése volt. XDDDD
1.
1.
Anti crytek
Én szívesen csatlakozok hozzátok, de az alábbi feltételekkel:
- nem vagyok hajlandó cikkeket írni a game pass-ról, ps plus-ról, és egyéb, az ingyenélőket támogató rendszerekről
- nem vagyok hajlandó cikkeket írni a gagyi játékokról, mint pl a Pepa malac
- a Yakua szériáról minimum napi három cikket írok
- admin jogot kérek a kommentszekcióba, hogy kitilthassam azokat az egyéneket, akik folymatosan csak kötözködnek, idegesítenek másokat, és naponta tízszer leírják ugyanazt

Ja, és természetesen ingyen vállalnám a munkát, hiszen a lelkiismeretem nem engedné, hogy ezáltal ingyen játéklehetőségekhez jussak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...