Bezár a Wizard with a Gun stúdiója

  • Írta: szlav
  • 2024. június 16.
  • Gyászhír
Link másolása
Bármennyire is jópofa és szórakoztató volt, sajnos a Wizard with a Gun nem produkálta a megfelelő számokat. Ennek következtében bezárásra kényszerült a Galvanic Games fejlesztőstúdiója.

Bármennyire is szeretjük az indie stúdiókat és azok szerelemprojektjeit, üzleti szempontból sajnos gyakran az az igazság, hogy komolyabb anyagi háttér nélkül csupán mindent vagy semmit alapon lesz fenntartható egy-egy ilyen kisebb, független csapat. Ha a projektjük pénzügyi tekintetben befürdik, akkor nincs az a védőháló, ami elkaphatná a tehetséges fejlesztőket. Sajnálatos körülmények közt így járt a Galvanic Games, melynek projektjét, a Wizard with a Gunt ráadásul a Devolver Digital támogatta a kiadói feladatok ellátásával és további marketingsegítséggel.

A Galvanic Games alapítója és vezetője, Patrick Morgan egy nyílt üzenetben jelentette be a stúdió bezárásáról szóló szomorú hírt. "Nehéz szívvel kell közölnöm, hogy bezár a Galvanic Games. Habár a Wizard with a Gun ígéretes rajtot vett, az eladások nem értek el olyan méreteket, hogy fenntarthatóvá tegyék a stúdiót. -- Szörnyen nehéz azzal szembesülni, hogy a csapatunk tagjai állás nélkül maradnak egy ilyen nehéz piaci időszakban. Annak az iróniáján pedig én sem tehetem túl magam, hogy közel egy évtizeden át dolgoztam azon, hogy felépítsem a tökéletes fejlesztőcsapatot, ez a csapat azonban bezárásra kényszerül, közvetlenül a legproduktívabb évünket követően. Nem tudom eléggé meghálálni a dolgozóink odaadását, kreativitását és kemény munkáját."

Mindig szomorú látni, ha egy-egy tehetséges csapatnál komoly leépítésekre vagy komplett stúdióbezárásra kerül sor, a végső szót azonban mindig a piac diktálja. Ha még nem tettétek, nézzetek rá a Wizard with a Gunra, mely egyébként májusban kapott egy nagyobb frissítést, kooperatív móddal bővítve a twin-stick roguelike-ot.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...