Bezárja az Embracer az Alone in the Dark-reboot fejlesztőjét

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 17.
  • Hír
Link másolása
A svéd ernyővállalat a drasztikus leépítési és átalakítási hullám után egy újabb áldozatot könyvelhet el az idén megjelent és csúfosan alulteljesítő reboot alkotóinak személyében.

Nem volt vállalhatatlanul rossz játék az Alone in the Dark-reboot, bár igaz, hogy ennyi fejlesztési után jobbra számítottak a rajongók. Ezzel együtt is a játék, valamint a fejlesztők sorsát nem a kritikai fogadtatás, hanem az eladási számok pecsételték meg. A játék messze elmaradt a kiadói elvárásoktól, és a készítők pechjére a THQ Nordic az Embracer alá tartozik.

2023 végén és 2024 elején az egyik állandó téma volt a videójáték-iparon belül, hogy az Embracer az adott héten melyik sorozatot kaszálta el, melyik stúdiót zárta be vagy adta el. A túlköltekező svéd ernyővállalat ámokfutásának olyan csapatok estek áldozatul, mint a Volition. Az más kérdés, hogy mennyire volt megérdemelt egy-egy ilyen döntés.

Most egy újabb stúdió húzza le a rolót, az ikonikus sorozat feltámasztását végző Pieces Interactive is végleg bezár. A 2017-ben megvásárolt stúdió munkásságát hiába dicsérte az Embracer Group CEO-ja, Lars Wingefors, minőségi munkának titulálva a márciusi Alone in the Darkot, viszont a pénzügyi számok tekintetében nem látott más megoldást, mint a stúdió bezárását.

3.
3.
crytek
#2: Eladni még mindig el lehet, ahogyan anno ők is megvették.
Ha már pénzt nem látnak belőle máshogy az ip eladásával még simán jöhet.
2.
2.
Spazz Maticus
#1: Ezek után ?
Aligha.
Esetleg újabb huszonévek múlva...
1.
1.
crytek
Titkon bízom benne, hogy az ip még egyszer visszatér...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...