HWSW: Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

  • Írta: szlav
  • 2024. június 20.
  • Hardver
Link másolása
A második generációs csúcs-headset fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg - írja a HWSW.

Az Apple épp egy hete jelentette be, hogy első AR/VR headsete, a Vision Pro a hónap végén debütálhat először három ázsiai piacon, Kínában, Japánban és Szingapúrban, majd júliusban négy európai országban és Kanadában. Az Egyesült Államokhoz hasonlóan az Apple Kínában is alaposan megkéri a Vision Pro árát, sőt, az ázsiai országban a headsetért 30 ezer jüant kell fizetni, ami napi árfolyamon számolva 4190 dollárnak felel meg, azaz majdnem hétszáz dollárral több az amerikai kiskereskedelmi árnál.

A The Information szerint azonban nem lesz mindig annyira drága a méregdrága headset, belsős források elmondása szerint a cég már dolgozik a Vision Pro olcsóbb verzióján, ami 2025 végén kerülhet piacra. Mindeközben a Vision Pro második generációs csúcsmodelljének fejlesztését jelenleg szüneteltetik, az olcsóbb alternatívát priorizálva. Ugyan nincs kizárva annak lehetősége, hogy később érkezik a második generációs utód, egyelőre más stratégiát követ a vállalat, ennek megfelelően csoportosítja a szakmai erőforrásokat is.

Ugyan nem tudni, hogy konkrétan milyen árkategóriában indulna a hozzáférhetőbb headset, a 3500 dolláros kezdőárnál alacsonyabb szinten sikerülhetne felvenni a versenyt olyan konkurensekkel szemben, mint mondjuk a Meta Quest. A lap informátorai szerint a cég 1500 dollár köré lőhet, ami egy csúcskategóriás iPhone ára.

Az olcsóbb termék egyben másfajta mérnöki kihívásokat jelent, mivel úgy kell költséghatékonynak lenni, hogy ne csorbítsa jelentősen a felhasználói élményt - részletek a HWSW-n.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...