Megszólalt a Microsoft is a Black Myth: Wukong csúszása kapcsán

  • Írta: pandaril
  • 2024. június 21.
  • Hír
Link másolása
A Game Science játéka nem jelenik meg időben Xbox Series X/S konzolokra, egyesek szerint a konzolpáros gyengébbik tagja és a Microsoft "vagy mindkettő vagy egyik sem" elve miatt.

Az idei év egyik legjobban várt játéka a kínai Game Science souslike alkotása, ami izgalmas bossharcokat és egy érdekes történetet is ígér, hisz a klasszikus kínai regényen alapuló Black Myth: Wukong nyújtotta kalandban A nyugati utazás egyedi feldolgozását élhetjük majd át. Azonban a két hónap múlva érkező játék nem mindenkinek lesz elérhető.

A játék ugyanis nem jelenik meg a Microsoft jelen generációs konzoljaira egyből. Egyértelmű magyarázatot a dologra nem kaptunk a fejlesztőktől, az előrendelői oldalon olvasható GYIK-szekcióban csak annyit említenek, hogy a játék Xbox-os verziója egyelőre nem felel meg a belső minőség-ellenőrzési elvárásaiknak. Most pedig a Microsoft is megszólalt a dolog kapcsán, elhintve, hogy nem kommentálhatják a játék fejlesztőinek vagy kiadójának más platformtulajdonosokkal kötött megállapodásait - gyakorlatilag arra utalva, hogy a Game Science ideiglenes exkluzivizási dealt köthetett a Sonyval. A kellemesen semmitmondó nyilatkozatból továbbra sem derül ki konkrét magyarázat, viszont sok netező szerint az ok a Series S.

Mint ismert, a Microsoft elvárása, hogy minden játéknak meg kell jelennie a Series X-en és a Series S-en is, és bár a grafikai részletesség és teljesítmény esetén egyértelműen lehetnek eltérések, tartalmilag viszont nem lehetnek különbségek az adott játék két verziója között. Ez alól csak nagyon kevés kivétel létezik, mint amilyen a Baldur's Gate 3 is. Sokan úgy gondolják, hogy a fejlesztőknek nem sikerült még optimalizálnia a játékot a gyengébbik konzolra. Reméljük, hogy a Game Science-nek sikerül hamarosan megoldani a dolgot.

12.
12.
hedzsooo
#11: Hat igen, a latvanyt valtoztathatjak, de a tartalmat osszessegeben nem, igy pl. a jatekmenetet/ jatekbeli mechanikakat sem igazan butithatjak, hiaba 1-1 konzol mar igen oregnek szamit 1 mai modern Gaming PC melett... Aztan ugye csodalkozunk, hogy csak a grafika tud javulni, a jatekmenet meg alig, mikozben minden cimet tovabbra is igyekszenek kiadni minden oregecske/meg akar eleve lassucska/gyengebbecske konzol(ok)ra is... Kivetel mondjuk pl. a BG3, azt nem is tudtak ugye aztan a boxos konzolokra kompromisszumok nelkul kiadni vegul. De eselyes hogy mar az is reszleteiben itt-ott butitva jott vegul, hogy aztan ne legyen tulzottan feltunest kelto a PC-s, + konzolos portok kozotti kulonbseg...
11.
11.
Ooorky
Mivel pc-re is kijön, így kb. annyi különbség lehet az X és S verzió között, hogy egyik a high textúrákat tölti le, a másik meg a medium-ot és kikapcsol néhány effektet, lentebb veszi a felbontást...
10.
10.
overdosed90
Milyen előző gen-ről beszéltek ti itt? Series S mióta előző? Tudom hogy sokkal gyengébb mint az X de akkor is ugyanaz a generáció a két konzol.
9.
9.
memoryman
Ha megoldják, akkor utána jöhet is game passba! :)
8.
8.
habo
Nekem most series s
Meg 1 nintendo switch van.
Ár arány értékben a series s
Szerintem egy jó konzol.
A játékok is jól néznek ki és szépen futnak.
Szerintem annyira nem gyenge a konzol hogy ne lehetne rá kiadni a játékot.Itt valami más lehet a háttérben.
7.
7.
crytek
Egyébként ebből az ember akaratlanul is arra gondol hogy az olcsóbb series s-ből fogyott a több...
6.
6.
Merőkanál
Hagyják már a fenébe az ezer éves előzőgent Mit várnak hogyan fog futni egy Unreal 5 motor az előző generáción ezt pont a Microsoftnak kell magyarázni ?? Majd annyira szétkúratják a játékot ,hogy ezen a generáción is lesz látszatja. Döntsék már el ,hogy most Erre a generációra fejlesztenek vagy a még a régiekre ? Én fejlesztőként agyfaszt kapnék ilyen elvárásoktól . íGY IS el lehet mondani ,hogy a jelenlegi játék felhozatal 90 % a előző generációra készült meg is van az eredménye mert PS5 Ön még mindig a PS4 es címek a legszebbek ....Így 4 évvel a jelenlegi generáció megjelenése után számomra ez katasztrófa .
5.
5.
daenath
Vagy talan azert mert a M$ szorosan egyutt mukodik a sweet baby inc.-el, akik 7 milaval akkartak megvagni a fejleszto csapatot!
4.
4.
Duka Zoltán
Egy 11 éves konzolra minek már, annyira le kéne butítani, hogy egy undorító szarkupac lenne, tessék elengedni ezeket a szarokat végre.
2.
2.
crytek
#1: Lesz is. Csak a nyominger MS nem képes elengedni a foscsira series s-et így megvárja amíg arra is lebutitják
1.
1.
Zelgadis187
Pedig az eddigi videóknál ki volt írva az hogy Xbox-on is lesz a játék. Hát szomorú vagyok mert évek óta várom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...