Már nem kell sokat várni az Uzumaki premierjére

  • Írta: JesusHun
  • 2024. július 5.
  • Cooltúra
Link másolása
Több éve húzódik Junji Ito horror mangájának adaptálása, ami úgy tűnik végül az Adult Swimnél landol. Még ebben az évben sor kerül a premierre, a borzongás pedig garantált lesz.

Összetéveszthetetlen stílusával, Junji Ito elképesztően részletgazdag rajzai a horror egy új fokát hozták el. A brutálisan nyers és groteszk ábrázolásmódja olyan művészi magaslatokba emelik műveit, amiktől a harcedzett horror fogyasztók is megborzonganak. Az Uzumakit sokan pályája legjobb alkotásának mondják, a történetben egy gimnazista lányt követhetünk, akit a városában felbukkanó rejtélyes spirál-minta kísért bizarrabbnál bizarrabb formában.

A Japan Timesnak adott Ito interjúból kiderül, a 4 részesre tervezett mini-sorozatának első része már el is készült, és minden téren elégedett a végeredménnyel, amit a nagyközönség már ebben az évben megtekinthet. Az eredetileg Toonami-ra szánt anime a Covid áldozatává vált, ez volt az egyik fő oka a hosszas várakozásnak, de 2020 óta húzódó kálváriája szerencsére a végéhez közeleg. A Production I.G és az Adult Swim koprodukcióját nem kapkodták el, biztosra akartak menni a minőséget illetően, inkább toltak a határidőkön, minthogy egy középszerű munkát adjanak ki a kezeik közül.

Aki valami folytán még nem hallott volna az úriemberről, és érdekelt a témában, az Netflixen megtalálja Junji Ito hátborzongató japán meséit, amik kellően szórakoztatóra sikerültek. Viszont a teljes élményért mindenképpen a mangáit érdemes lapozgatni.

1.
1.
memoryman
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...