Egy brit cég 3,58%-os részesedést vásárolt a Devolver Digitalból

  • Írta: JesusHun
  • 2024. július 5.
  • Biznisz
Link másolása
Ez volt rövid időn belül a Kwalee második nagyszabású befektetése, nem titkolt céljuk, hogy a pc-s és a konzolos videójáték részlegüket felpörgessék.

Januárban volt már egy hasonló lépésük, másfél millió eurót fektettek be egy francia mobiljáték fejlesztőbe, a 8SEC-be, ahol többek között részben átveszik a kiadói feladatköröket és hozzáférnek a játékkatalógusukhoz is. Emellett útnak indították a Hitseeker névre keresztelt kiadó platformjukat, amivel a mobiljáték fejlesztőknek kívánnak segíteni eligazodni az üzleti életben. Ezekkel és a Devolvertől megvásárolt 3,58%-os részesedéssel jó úton haladnak a kitűzött céljuk felé.

A Devolver Digital legutóbbi akcióival eddig körülbelül 10 millió dollárt szedett össze a részvény értékesítések során, amire azért volt szükségük, hogy más területekre tudjanak forrásokat csoportosítani. David Darling, a Kwalee CEO-ja megköszönte a lehetőséget, hogy egy ilyen fantasztikus brand kerülhetett részben a tulajdonukba, valamint elismerő szavakkal illette a stúdiót.

Az eszközölt lépésekkel nagyobb teret nyernek majd a piacon, szélesítik palettájukat és komolyabban jelen tudnak lenni a PC és konzoljáték iparban. Jelenleg nagyjából egy tucat fejlesztés zajlik ezen a téren. Úgy gondolják kihívásokkal teli idők jönnek a szektorban, de a hosszútávú célokat szem előtt tartva kívánnak financiálisan erősödni, miközben jobbnál jobb játékokat dobnak piacra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...