Remake készül a legendás westernből

  • Írta: JesusHun
  • 2024. július 10.
  • Cooltúra
Link másolása
Több mint egy fél évszázada már, hogy az Egy maréknyi dollárért beindított valamit a mozikban, és most ennyi év elteltével megpróbálják Gianni Nunnari vezetésével feldolgozni.

Clint Eastwood ismeretségét és útját a világsztárság felé az Egy maréknyi dollárért hozta el, az 1964-es spagetti westernhez 60 év elteltével fognak érdemben hozzányúlni. Négy évvel ezelőtt volt egy gyengébb TV filmes próbálkozás, de végül nem lett belőle semmi. Az eredeti film körül annak idején jogi viták alakultak ki, az USA-ban addig ki sem adták, míg Akira Kurosawával el nem simították a dolgot. Nem hivatalosan az Ő 1961-es Yojimbo-ja alapján készült a film, ám a túl sok hasonlóság miatt Kurosawa végül megnyerte a pert, amivel többet keresett, mint amit a Yojimbo összesen termelt.

A remake-et a veterán producer, Gianni Nunnari (300, Hetedik, A tégla, Viharsziget) és az általa alapított Euro Gang Entertainment, valamint Simon Horsman (Magazine Dreams) készíti, velük együtt dolgozik olasz részről Enzo Sisti (Ripley) és a Jolly Film (ők készítették az eredeti filmet). A produkció nagyon korai fázisban van, nem tudni, kik szerepelnek majd benne, az se hivatalos még, hogy egyáltalán angol lesz-e az eredeti nyelv.

Ha a főszereplő kiválasztásánál a hasonlóság fontos szempont lesz, akkor hatalmas ziccer lenne kihagyni Scott Eastwoodot a számításból, de minimum egy mellékszerep kijárna Clint fiának.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...