A konzolháborúnak nem lesz konkrét győztese

  • Írta: fojesz
  • 2007. szeptember 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A DFC Intelligence szakvéleménye szerint az újgenerációs konzolháborúnak nem lesz konkrét győztese, nem számíthatunk majd PS2-féle dominanciára a piacon.
A DFC Intelligence szakvéleménye szerint az újgenerációs konzolháborúnak nem lesz konkrét győztese, nem számíthatunk majd PS2-féle dominanciára a piacon.

A cég úgy gondolja, hogy az Xbox 360 idén és jövőre még meg tudja majd szorongatni két vetélytársát, a konzolháború végén azonban valószínűleg ő lesz a sereghajtó harmadik helyezett, ez pedig annak köszönhető, hogy komoly rajongói bázisa a gépnek csak Amerikában van. Győztesnek mondhatnánk a Wii-t már most is, a PlayStation 3 viszont a DFC szerint erősen fel fog zárkózni 2009-re, 2012-re pedig játékbevételekben túl is szárnyalja majd a Nintendo gépét, mégha magából a konzolból nem is talál majd olyan sok gazdára.

Miután valószínűleg nem számíthatunk majd olyan dominanciára, mint amilyet a PS2 eladásai mutattak anno a GameCube-bal és az Xbox-szal szemben, a szakértők is elismerték, hogy a Nintendo és a Microsoft is sokkal többet tettek le arra a bizonyos asztalra újgenerációs konzolaikkal. További érdekesség az egyenlőséggel kapcsolatban, hogy míg 2004-ben az összes létező játéknak a harminc százaléka PS2-es volt, addig 2010-12-re a legjobb konzol játékai mindössze az összes 15 százalékát teszik majd ki.

A DFC ugyanakkor megemlítette: jelenleg és a következő öt évben is a leggyorsabb fejlődés (üzleti értelemben) a PC-s játékiparra lesz jellemző - 2012-re nyolcvan százalékkal fog javulni a helyzet a jelenlegihez képest.
121.
121.
skiz0
Na asszem vége a traccspartinak..
121.
121.
lac15
T.roli éna te véleményedet osztom

de nem állt még görcs a kezedbe enyi irástól?:D:D
119.
119.
t.roli
Húúú. Már nekem is kezd elegem lenni ezekeből... Vagy belőletek?

itt kezdeném: ""Míg a PS3-ban lévő olvasó fej 3 év múlva felmondja a szolgálatot, akkor mivel csak az olvasó ment tönkre (PS2-nél is sokszor fordult elő ez 1-2 év után) teljesen új konzolt kell vásárolnod... "

Elemezzük. Miért kéne felmondani a szolgálatot a ps3 fejnek? Ha cikkíró vagy (nem szakértő), akkor is látnod kéne a meghibásodási arányt kinek a javára billen a mérleg. Jó jó lehet mondani h most jött még csak ki a ps3. Mellébeszélés. Visszaolvastok akár az interneten, az első felhasználók visszajelezték, hogy nem működik rendesen a konzol, ilyen olyan baja van. Ez első széria, megérthetjük, abból sosem működnek rendesen az első darabok. De jött a folytatás. És így tovább és így tovább. Ps3 ról mik a hírek? H elhanyagolható a hibásodási arány. Ez teljesen egyértelmű, a MICROSOFt is kimondta, h az Ő hibájuk, mert a konzolt elcseszték ilyen téren és h nagyon sajnálják azokat akikkel ez megtörtént. (Nemsokkal késöbb az xbox kitalálója és aki ezt kijelentette átment az EA hez. Véletlen lenne?) Ők ismerték el, azt, amit már a tulajok harmada simert, mert velük fordúlt elő.

Köv része ennek a mondatnak: "PS2-nél is sokszor fordult elő ez 1-2 év után"

Fogjunk hozzá. Egy egyszerű válasz: Van egy ilyen felvetés h: A sony adta ki a chipet az emebereknek, h több konzol fogyjon. Ennek úgy nagyon sem sok értelme lenne, mert a konzol ára a játékokból jön vissza. Igenám, és ez tény, h úgy tervezték a ps2 olvasófejét, h ha másolt játékkal játszik valaki, egyszerűen pörögjön túl, olvadjon el és adja fel a szolgálatot (ez azért lehetséges, mert az eredeti lemeznél mindig mélyebben vannak az adatok stb...). Így már megint megérte a sonynak, h az olvasófejekkekl kereskedhet. Eredeti játékokkal játszóknak nem igazűn romlott el az olvasó feje, nem tom tudsz e erről. Persze megeshet, mint mindennel h elromlik, de kicsi esély volt rá, És akkor jöhetnék én is olyan példával h: Nekem soha semmi bajom nem volt a ps2 mmel, pedig 7 éves gép... Na? de attól még ti aztmondjátok h elrmlik stb. Én is aztmondom, h attól h nincs 3 ledetek, még létezik és akármikor lehet

"teljesen új konzolt kell vásárolnod...": Olvasófej csere, és nem kell új konzolt venni...

a Hd tv-s hozzászóláshoz, a box is HD-tv-n a legszebb szal ugyanott tartunk...

Ez a mondat: "A ps3 grafikában ugyanazt nyújtja mint az x360.Semmivel se többet"

119.
119.
t.roli
Multiplatformos játéknál szted ki fog azzal foglalkozni h szebb legyen az egyiken mint a másikon? Még a 360 is nagyon szép, de ha majd az igazi fejlődés elindúl látni fogod a különbséget. PGR4 is szép, De a gran turismóhoz képest egyszerűen sehol sincs

És ne gyertek ezzel a blu-ray baromsággal mert hányok tőle. Mondhatnám auzt h ez és ennyi idő óta megvan a boxom és hányok tőle... Örűlj neki, nem kívánom h romoljon el de énnekem is már hányingerem lehetne ezektől.

Folytatva, Blu Ray től hánysz. Te láttál már életedben HD minőségű képet? Komolyan? Láttál? Ha olyan éles dolgoktól, mint a HD hánysz, akkor az utcában külön takarító brigád van miattad. Bocs ha szemüveges vagy vagy homályosan látsz. Akkor tényleg semmi értelme a HD minőségnek. Késöbb úgyis majd azt fogod mondani a boltban: Mennyibe kerűl egy Blue Ray lemez?

Mert a DVD az nulla. Próbálj rá kiírni bármit is. Kevés. A blue ray igen is sokat ér és sokat fg érni, és lehet ezt most nem látod, de majd a xbox 720 ban már ez lesz, hacsak nem valami mégnagyobb dolog. addig is majd fogod a fejed.

A Pc és 360 összehasonlításnál ertem el a legkevesebb eredmény veletek. úgyérzem levegőbe beszéltem...

"Hogy után lefikázod a boxosokat azért, mert fejleszteniük kéne és másolt játékokkal játszanak... Tessék... Akinek nem inge nem veszi magára "

Nem fikáztam le a boxosokat!!! A Boxokat fikáztam le, és én nem vagyok a másolt játék ellen, de látom a dolgokat a fejlesztések miatt, de hiába írom le és késöbb hiába mondom azt h én megmondtam (ha bekövetkezik az h kötelező lesz egy játékhoz a hd dvd olvasó vagy a vinyó) és hiába mondtam h én szóltam a 3 led miatt, ti akkor is uyganúgy aztírnátok, én hülye vagyok és nem így mondtam

nem ez volt sőt nem ez van stb... Pár éve ugyanígy vitáztam, csak élő emberekkel, és hiába lett igazam (h a ps2 jobb lesz és tovább él stb a) akkor is kb úgy lehurrogtak mint itt egyesek. Mondtam, tényleg nem vagyok normális, h ilyen dolgokon vitázok olyanokkal, akik a fától sem látják az erdőt.

Persze másik felvetésem még az h: Ha enm is lesz kötelező ilyen olyan tartozékokat megvenni, de majd a játékok, úgy fognak megjelenni h butított tartalom (egyetlen példám még csak az UT 3 és a PGR de ellehet hinni h lesz még nagobb is a lista) vagy nemsoká jön (amit már többen is mondtak) egy új xbox... Lehet vlasztani...
118.
118.
DerMedve
118: Miért ne jöjjünk a Blu-rayel? Mert ax xboxban csak dvd olvasó van? Meg jó lenne ha néznél egy meghibásodási arányt. Az xbox csak a warez miatt ilyen elterjedt. Ráadásul a hd dvd olvasó is 50000Ft hozzá. Miről is beszélünk? ILYET CSAK EGY ELFOGULT XBOXFAN ÍR. ÉN NEM akarom fikázni. Nincs olyan, hogy jó meg rossz konzol. Kinek ez kinek az.
117.
117.
GAMER100%
Üdv mindenkinek!T.rolinak szeretnék egy pár mondatot írni.Vagy inkább azoknak,akik fikázzák az x360-t.Ti mással nem tudtok jönni csak a 3leddel?Elmondanám hogy nekem azóta van 360-am amióta kijött,és flashelt.Még eddig egyszer sem lett 3ledes.Pedig nyüstölöm éjjel nappal.Meg úgy megkérdem azoktól akik rendszerint lehúzzák az x-et, hogy a ps3 mivel jobb?És ne gyertek ezzel a blu-ray baromsággal mert hányok tőle.A haveromnak ps3-ja van és geci sokat tölt.Pedig gyorsabbnak kéne lennie mint egy sima olvasónak ami csak a 8.5ös lemezt viszi.Szégyen.A ps3 grafikában ugyanazt nyújtja mint az x360.Semmivel se többet.És a játék kínálat is elég gyatra ps3-on.
116.
116.
Game Fan
ÁÁÁÁÁÁÁ Kérem szépen! Ezt senki nem tudja megjósolni mi lesz 5-6 év mulva lehet hogy jön a ps4 vagy mit tudom én de ez puszta feltevés!!!!! Nos azért van benne valami!
115.
115.
gel00
Kacag a májam! Drága lenne a PC? Dehogy!!! A mostani konfigom: P Core 2 4320, intel strawberry alaplap, samsung dvd-író,samsung 250gb hdd, 2x1gb 800mhz samsung ddr2, asus 8600gts, meg egy pöpec kis ház 160ért. 3 évig biztos elég lesz és egy kis húzással, ami egyszerűen élmény minden maxon is hasít majd. Profibbak rátehetnek még egy évet. s fejlesztésnél meg nem kell mindent cserélni (mondjuk 4 év elteltével valszínű)! A dvd író meg a ház táp, maradhat! Kb a konzol is eddig tart ki! 3-4év aztán jön ott is a nextgen! A konzol nagy előnye az olcsósága és a jó feljesztői környezete VOLT! Lassan mindkettő a múlté lesz :P! Szerintem a konzolháború győztese nyagy meglepetésre a PERSONAL COMPUTER!

114.
114.
Mast3rmind
A PS3 partiban én is benne lennék :( csak sajna februárba jön meg a konzolom (ha minden igaz:) ):(
113.
113.
Mast3rmind
És ezzel az ilyesfajta kommenteléseknek vége :) Mert különben letiltom a hírt :P
111.
111.
lac15
Lotheran

Dermedvevével vállalunk Resi partit is:D

felvettelek psn-re majd ha visszaigazoltál lécci küld el levélben az msn cimed
111.
111.
Mast3rmind
"kb úgy kell majd fejleszteni a boxot mint a pc-t" *köhöm* *köhöm* idéznék egy angol technikai oldalról, ahol egy olyan embert kérdeztek ki véleményéről, aki PC-re, Xbox360-ra és PS3-ra játékokat fejleszt... Az utóbbi szavaidra ezt írta (angolul természetesen): "Míg a PS3-ban lévő olvasó fej 3 év múlva felmondja a szolgálatot, akkor mivel csak az olvasó ment tönkre (PS2-nél is sokszor fordult elő ez 1-2 év után) teljesen új konzolt kell vásárolnod... Viszont, ha a boxban elromlik a külső HD-DVD lejátszó (amelyet úgyszint még senki se alkalmaz) akkor ott csak a külső egységet kell lecserélned és veszel helyette egy új külső meghajtót, tehát a cserélés is pozitív :).+ Az xbox, pedig fejlesztési időszakába még nem is volt se Blue-Ray, se HD-DVD... Ez az Xbox fejlesztés és PC fejlesztés hasonlítgatással nagyon bizonyítani akarsz miközben a kettőnek semmi köze egymáshoz :) Ennyi erővel a PS3-ra is költeni kell még 300.000 Ft-t, mert csak HD TV-én nézz ki igazán brutálisan a grafika :). A hűtést tehét felszereli aki, akarja... nem kötelező... enyémben sincs, mégis már lassan fél éve tökéletesen megy :) (sőt ez még külföldről behozott gép...). A vinyó probléma, pedig nem tudom, hogy jött ide :D A Core 60e Ft (Amit azóta már nem is gyártanak). A Premium 80e Ft és ebben van is vinyó :). Ne érts félre nekem volt már mindenfajta konzolom köszönhetően cikkírói munkássgomnak :) Nem akarok senkit se megtéríteni vagy ilyesmi... Csak szerintem túlzásba viszed a negatívumok felsorolását :) Két konzol van... Mindkettő remek kis gép :), hogy ezek után ki melyiket válassza az a saját egyedi véleménye és döntésén múlik. Elmondtad, hogy neked a PS3 tetszik jobban és kész :). A másiknak az Xbox360 és ennyi :). Hogy után lefikázod a boxosokat azért, mert fejleszteniük kéne és másolt játékokkal játszanak... Tessék... Akinek nem inge nem veszi magára :). Peace 4ever. Mint a cím i sugalja: "A konzolháborúnak nem lesz konkrét győztese"
110.
110.
DerMedve
108: Egyetértek, én is felveszlek, (ha tudlak) jelen pillanatban ugyanis egy hónapos eltiltásomat élvezem...
109.
109.
t.roli
na szal. köszi bár a sírós résszel nem értek egyet. Én inkább ps párti vok, de az annak is betudható h nem szeretem a microsoftot, mint vállalatot.

Vízhűtás ok. Megértem jó dolog, ha lenne 360 am kötelző tartozék lenne! HA LENNE! De mivel nincs, és nem is lesz ezért nem fogok rá áldozni a következő egyszerűoknál fogva: Ha valamit megveszek (nem is alacsony árkategóriában) az működjön úgy ahogy az ember elvárná egy ilyen géptől. Egyáltalán nem vok annak a híve, h "olcsó" 8ha olcsó lenne, de nem az" és még mellé rossz is. A rosszat úgy értem, nem megbízható, magában nem elég. Lényeg: Ha egy ilyen árkategóriában veszek elektromos kütyüt, az magától működjön normálisan, ne nekem kelljen tuningolni hűtéssel. Ha valamit csinálnak, csinálják úgy h megfelelő legyen, vagy addig neadják ki, amíg nem "tökéletes". Ez a verseny szellem, aminek a vásárlól látják kárát, nem túl gusztusos. Mentségére legyen a microsoftnak, h kijavítják a nem modolt gépeket. 3 évre kitolt gari...

Fanboy állítás az túlzás. Látom mire képes a box, az igényeimnek bőven megfelelne, de +30 000 ráfizetéssel inkább veszek egy ps3mat. AMúgy még nem említettem meg a másik nagy "előnyéről". miszerint kb úgy kell majd fejleszteni a boxot mint a pc-t. Miért? Mert amiben nincs vinyó, vinyó kell, amiben nincs hd dvd olvasó, abba (arra) kell, amiben nincs ful hd csatlakozó, ahoz vegyél új gépet... Ja, és amiben nincs vízhűtés, abba vegyél. Kiszámítva, (kivétel a csatlakozó mert az nem olyan fontos) idővel nem fogja megérni a 360. Jelenleg a unreal 3 követel vinyót, de késöbb még ez nagy számban nőhet...

Ezért nem vok xboxos. ha kiváncsi vagy miért vok sonys, kérdezz rá
108.
108.
tmacmucsi
t.roli amugy egész jó dolgokat mondanál, csak annyira nehezen tudod leplezni, h fanboy vagy, nagyon...

itt hirdeted, h ne vegyen senki boxot, így szar úgy szar, neked milyen tapasztalataid vannak, stb.

na nekem van boxom, vízhűtéssel és bannbiztos flashel 110ből kijött az egész, egy játékot 600huf/db áron írok ki, és az ég világon semmi baja gépnek, megy mint a kisangyal. sőt, a kijátszott játékokat eladom féláron, szal van egy minőségi, 3led és bannbiztos, olcsó gépem, amire fillérekért van játékom. amugy nekem szimpi a ps3, jól összerakott gép, látszik rajta a minőség, télleg. szowal most csak azért irtam le ,amit az előbb, h ellensúlyozva legyen ez a okosan felépített "én nemvok elfogult, csak a tényeket írom" módszerrel operáló fanboyoskodásod. semmi bajom veled, még mielőtt megint sírnál, csak végtelenül szánalmasak a fanboyok (még akkor is ha nem olyan cipőtalpagyúak, hanem van valamennyi iq-juk, amivel ügyesen manipulálnak, mint pl te)

nah köszöntem
107.
107.
Lotheran
semmi akadája ps3.....esetleg resistance fall of manezni szokott itt valaki ps3-on?mert az viszont nyitócímként szerintem 9/10...igen 1 eltalált játék lett az elsők közt
106.
106.
ps3
Lotheran ha nem gond fel vennélek én is!
105.
105.
Lotheran
104.
104.
ps3
Jól van medve!Holnap felveszlek!Mind Msn-re,és PSN-re!!!Jó éjt mindenkinek!
102.
102.
ps3
gyurka szintet súrolod puniser!

már a nevedből is arra lehet következtetni hogy egy divat ember vagy,semmi több!

Menjél dezodoráld magad a szélben!
102.
102.
DerMedve
Motorstorm party résztvevőinek: Msn macimail@gmail.com PSN ID DerMedve .lac15el már beszéltem.
101.
101.
Lotheran
szerintem itt segget nyalni senki nem szeret mer sz@ros lenne a szája...már haverkodni se szabad egyeseknek punisher?vagy mi...
100.
100.
Lotheran
az éjszaka még csak el sem kezdődött... itt nemis vitatkoznak inkább ugymond megvitatják egymással eltérő nézeteiket :D
99.
99.
General Thomas
Téma lezárva, mindenkit kérünk szépen ,hogy mára elég volt a vitatkozásból, ne vitatkozzunk mert sose jutunk dűlőre, mint ahogy azt más helyeken látni, mindig ez a téma, és egyik fél se enged a magáéból, csak írja és írja...

Tovább szép éjszakát
98.
98.
ps3
Laccal közöld a "címed" Lotheran!!!

És minden ok lesz! ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...