Még mindig töretlen a Nintendo sikere

  • Írta: Daks
  • 2007. október 29.
  • Hardver
Link másolása
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy az Xbox 360 behozva veszteségét belépett a tényleges profitot hozó termékek közé. Most lássuk a Sony és a Nintendo helyzetét.
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy az Xbox 360 behozva veszteségét belépett a tényleges profitot hozó termékek közé. Most lássuk a Sony és a Nintendo helyzetét.

Az Xbox 360 idén őszre 142 millió dolláros mínuszból állt fel, behozva a fejlesztések, a médiahájp és az egyéb kiadásokra szánt befektetést. Előző hírünkből hiányoltátok a másik két konzollal való összehasonítást - ennek most utána néztünk, és kitartó nyomozásunk eredményeit meg is osszuk veletek.

A nagy konzol csata abszolút győztese a Nintendo lett, a Japán gyártó nem csak, hogy jól keres a Wii-vel, hanem számláján egészen pontosan 575 millió dollárral több is van, mióta piacra dobta a kis fehér dobozt. A verseny vesztese a Sony lett, ő jelenleg 841 milliós veszteséget könyvelhet el a Playstation 3-nak köszönhetően - a pénzt a konzol fejlesztése, a third party stúdiók megnyerése, de leginkább a Blu-Ray technológia csillagászati ára vitte el, a sor végére taszítva ezzel az eddig piacvezető óriást.

A mostani Nintendo - Microsoft - Sony rangsor tehát a konzolok által hazahozott pénzmennyiség alapján készült, de a hardver eladási adatokat, vagy a játékeladásokat összegezve is hasonló eredmény jönne ki - legalábbis ami az USA-EU párost illeti. Japánban és Ázsiában továbbra is a Nintendo-Sony páros a nyerő.
12.
12.
user1
Az a bizonyos 3led -es hibát amit egyesek szerint már el lehet felejteni, még sokáig élvezhetik a box tulajok. A falcon -ba is ugyanaz a gpu kerül, mint a korábbi változatokba, és a hirtelen hőingás ellen a nagyobb borda sem véd.



A nintendo győzelmén meg sem lepődök. Ők kezdettől fogva haszonnal árulják a gépet, így ha egyetlen játékot sem adnának el, akkor is csak keresnének vele...:) A nintendo ds elsöprő sikeréről nem is beszélve.



A sony üzleti stratégiája pedig jócskán túlmutat a játékgépek piacán a ps3 üzletágat figyelembe véve. Az ő céljuk jelenleg hogy győzelemre vigyék a formátumháborút, és egy saját online üzletet a ps3 segedelmével. A nagy pénz nem elsősorban a játékokból érkezik majd ezután.. A lényeg hogy a sony az eddigi veszteséget is kitermelheti más részlegekből. Egyszerű átcsoportosításról van itt szó. Most több ps3 -at kell eladbi, így azt áron alul dobálják.



Még sokminden megváltozhat a közeljövőben, ám aki biztosan nem veszthet, az a nintendo. Gratulálok nekik ehhez a szép teljesítményhez....:)
11.
11.
tombar
modjuk Te?

nah csak vicc volt. szerintem már a nintendo a nevéből is megélne. ok ez kicsit túlzás volt, de azért nem kell félnie.

PC RULES OVER CONSOLS. na jó ez is csak vicc volt.:)
10.
10.
Rod
Naridar: ilyen okos hozzászólás nem sok született a gk történetében :D Próbáld meg kitalálni miből él a Nintendo, és lehet tudni fogod a választ arra, hogy miért nem adnak ki PC-s játékot ...



Ki lesz az első kommentelő, aki beírja, hogy a Wii úgyis csak rövid ideig tartja a helyét? Mert lassan eltelt 1 év, elment 13 millió konzol, és a jó játékok még csak most fognak érkezni :)
9.
9.
tombar
10-11: Ti már csak tudjátok...
8.
8.
G Logan
Én is csatlakozom ehez a öszes jo játék japánbol jön .

7.
7.
Evil Ryu
Mivel Japánban és Ázsiaban a nintendo ás a Sony a nyerö ez biztos jövöt hoz a ps3 nak mivel Ázsiéban többen élnek mint azeu ban és a

amerikában együt. Amerika meg el mehet a faszba a rockstar gamen és a EA-n kivül egy jo kiado sincs.
6.
6.
Naridar
Megérdemelné a Nintendo, hogy csődbe menjen, merthogy azok az arrogáns, önző, büdös japánok nem adnak ki semmit se PC-re. Megérdemelnék, hogy jól orrba vágja a direktor urat valaki.
5.
5.
Glek
Igen? Mégis mire alapozod ezt a megállípítást? Ha úgy vesszük hogy igen jönnek végre játékok, meg végre lemegy az ára és ez elég hogy vegyék akkor igen... de azért az MS meg a Nintendo se egyhelyben toporzékol szal a 360 is olcsóbb lesz, játékokból eddig sem olt hiány jah éés talán végre elfelejthetjük teljesen a 3LED-es problémákat... és így azért továbbra is nagy dilemma melyik gépet vegye az átlag ember (úgy értem egyik cég pártján sem áll)
4.
4.
deak91
jövőre ugyis a sony lesz a első,microsoft a második,nintendo a harmadik.
3.
3.
-Adrian16-
Hát még egy jó ideig nemfog nyereséget hozni a Ps3 a Sony-nak ezekszerint...
2.
2.
Sogi
hidd el boven be fogja hozni...
1.
1.
Callation
A PS3-nak nem volt ideje behozni az elvesztett pénzt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...