Harry Potter: Quidditch World Cup Bemutató

Link másolása
Harry Potter, egy név, amire rajongók milliói sikítanak fel... Immár 2 éve hogy betört a számitógépes iparágba - valószínüleg világuralmi célokkal - és azóta is csak terjed, terjed, TERJED!!!!! Muháháháhááááááááá (gonosz sátáni kacaj

A kissé darkos bevezető után nézzük mit kínál nekünk az EA ezévi aranytojást tojó tyúkja. Szerencsére kevésbé vészesebb a helyzet, mint az előző Harry Potter játékoknál és ha valaki azthinné, hogy a Quidditch World Cup-ban a játékba integrált förmedvényt vihetjük huzamosabb ideig, az gyorsan felejtse el. Jöjjön a legkényesebb pont, Fazekas Hery achilleusza: a…

 

…Grafika…

 

…már-már majdnem hogy szépnek nevezhető, highpoly és igazán gondos motion capturrel ellátott modellek, enyhe elmosódás. A karakterek arca felismerhető... hogy mi akart volna lenni:)) Sajnos a nézőtér még mindig nem az igazi, egyszerű textúra lapok (ezen a téren láttunk már jobbat, pl: NHL2k4), de ahányszor gólt lövünk, vagy alkalmazunk egy ún. special move-ot, mindig egy aranyos kis ingame bejátszás fogad minket. Tunningharcosoknak a felbontás 1152x864-ig tolható (WTF?), de a textúrák ténylegesen változnak. Mondjuk azt hogy kellemesen semmilyen, tehát nem zavar be játék közbe, de táplálék visszaforgatásra se késztet.

 

Hangok

 

A meccsek alatt jó kis adrenalin pumpáló muzsika szól. A játékosok hangjai talán kicsit gyerekesre sikeredtek, hisz nem serdülő tizenévesek játszanak egymás ellen :), úgyhogy ezt nyugodtan elnézhetjük. A kommentár szerepében Lee Jordan, aki lélekszakadva bíztatja a Griffen.... akarom mondani teljesen laikusan jelenti az állást (a világkupában Lee öcsit egy francia hölgyemény váltja fel, szvsz tök jófej ). Igazából a hangokkal/zenével sose volt baj a HP sorozatban. A Pilosopher Stone zenéje pedig egyenesen büntet!

 

Az idő nagy úr...

 

Az ilyen tipusu gammáknál (vagy aminek most mondani szokás:P) nem beszélhetünk játékidőről. Adott egy multiplayer, valamiféle kampány, esetleg skirmish. Az EA-sok itt is vegyesen alkottak. Három féle game type tárul elénk:

 

Hogwarts Cup - Az első számú szóló kampány, itt sorra végigverhetjük a négy nagy házat és elnyerhetjük a ház kupát, valamint a tutorialban finomra csiszolhatjuk tudásunkat.  

 

World Cup - A második számú szóló kampány, Japántól Ausztráliáig, egészen az Északi népeken át minden színben indulhatunk. Sőt, még Bulgáriával is megmérkőzhetünk - akik olvasták a könyvet előnyben - és a későbbiekben játszhatunk is velük!

 

Exhibition - Nincs nálam angolszótár.... Exhibit = ketrec -> akkor ez? Ő lenne a skirmish, multiba vagy szinglibe lehet tolni, az összes választható csapattal. Sajnos a készítők nem engedték Griffendél és Németország összeugrasztását, de hát ez van. Ebből világosan kiderül, hogy a QWC elég nagy újrajátszhatósági rátával rendelkezik, de a 10/10 itt sem lesz meg, ugyanis a multiplayert kizárólag egy gépen élvezhetjük. Se LAN, se NET. Egy helyen még az osztott képernyő is visszaköszön.

 

 

 

Játékmenet

 

Mint azt bizonyára mindenki tudja - és az általános alapműveltséghez hozzá is tartozik -, a quidditchet három labdával játszák. Hét tagú csapatok mérkőznek egymással. Egy örző, (a.k.a. kapus), három hajtó (céljuk a kvaff megszerzése és annak az ellenfél gyűrűibe juttatása), két  terelő (ők terelik - nem, nem a birkákat - a két gurkót, akik megpróbálják lelökni a játékosokat ülőalkalmatosságikról, jelen esetben a seprűkről) és egy fogó (nincs más feladata, mint az aranycikesz elkapása, és ezzel a meccs befejezése.) A QWC-ben az összes posztot kipróbálhatjuk... Pontosabban a három hajtóval kell dobálni a kvaffot, esetenként az örzőt is használni, amíg le nem jár az idő. Ekkor az aranycikesz beszáguld a pályára, és a két fogó állkapcsát vicsorítva próbálják elkapni őt. A terelők.. nos igen.. Ha sokat passzolgatunk, oda-vissza figurázunk, kapunk special move-okat, ezek egyik fajtája például a gurkó. Ha ezt a képességet aktiváljuk, egy pár másodpercre megjelenik a csapat terelője, és útnak indítja a drágaszágot, amit természetesen mi irányíthatunk neki a jobb sorsra érdemes játékosoknak.

 

Extrák

 

A már oly sokat emlegetett special move-ok. A gép véletlenszerű számgenerátora osztogatja őket (muhahaha) a combózásért. (ez nem más mint a gyorspassz, és az ezt követő gyors gól.) Három fajtájuk van:

 

Dodge - Egy pillanatra megnő a sebességünk, és képesek leszünk bármilyen támadás kivédésére (ha jól alkalmazzuk).

 

Gurkó - Ennek se a készítők, se én nem tudtam értelmesebb nevet adni. Remélem még megvan a rövidtávú memóriátok…

 

Special Move - Mortal Kombat szerűen, a gombokat kombinálva egy hangulatos átvezető movie keretében biztos gólhoz, ill labda megszerzéshez vezet. Elég sok van belőlük, tényleg baromira jól néznek ki... Vegyünk egy példát... Malfoy bácsi röhörészve épp a kapunk felé tart, Harry gyors helyzetfelismerő képességének köszönhetően rögtön rájön, hogy itt már csak egy Special Move segíthet…lendületet vesz, elrugaszkodik a seprűjétől, egy elegáns tripladupla szaltóval Malfoy mögött landol és egy pillangó rugással befejezi amit elkezdett. Ha gonosz akarnék lenni azt mondanám, csak ezért érdemes leülni a QWC-vel játszani. Ami még említésre méltó dolog és a compact disc újboli végigpörgetésére vezet, azok a Quidditch cardok. Ugyanis pályákat, special move-okat és a csodálatos Viktor Krumot is csak ezekkel lehet unlockolni. Ilyen kártyákat a mérkőzések után és a tutorialban felálított time record után kapunk.

 

MU - Mesterséges Uninteligencia és irányítás

 

Hát ebből van bőven. Kezdjük ott hogy a játék baromi könnyű (na jó…első fokozaton), de ott annyira, hogy a meccseket 300 – 0-ra meg lehet nyerni. Egyedül az utolsó World Cup pályák húzósabbak és kihívást is csak a nehézség egekbe húzásával jelent a program, de ez szintén lockolva van, tehát mindenképpen végig kell szenvednünk a tökéletesen kiszámítható, debil ai-t.

Irányítás: a jobbik fajtából. A fel-le repcsizéssel nem kell törődnünk, ezt a gép csinálja nekünk magától. Maradnak az iránygombok (ezt nem érdemes megváltoztatni W,A,S,D-re, ugyanis a multiplayer játéknál a másik félnek ekkor komoly gondjai akadhatnak... ujj összecsavarodás pl:))

 

Konklúzió

 

Talán az első Harry Potter játék nem csak kicsiknek. 1-2 órára, haverral való ökörködésre tökéletesen megteszi. Néha csak jó bekapcsolni, és nézni ahogy a pályán cikázó seprűnyelek húzzák maguk után a kondenzcsíkot. A felfelé ívelő konzol reform oszlopos tagja.

Kapcsolódó cikk

1.
1.
Wayet
Jó a cikk. Helytálló.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...