God of War III

  • Írta: Daks
  • 2009. január 25.
Link másolása
A legutóbbi Spike TV Video Game Awards több szempontból is unikum volt. Itt láthattuk először az Uncharted 2: Among Thieves-t, a Dantes Infernot, a Grand Theft Auto 4: The Lost and Damnedet, a Terminator: Salvation játékot, sőt ezen a rendezvényen mutatták be az első igazi God of War III videót is. Izgalmakban tehát felért bármelyik E3 vagy GC kiállítással, a premier infóknak köszönhetően pedig végre összeállt, hogy milyen is lesz Kratos legújabb eljövetele.
A kizárólag Playstation 3 konzolra készülő God of War 3 munkálatait ismét a Sony Santa Monica Studios csapata végzi, és ha lehet hinni az előzetes híreknek, akkor a harmadik rész minden tekintetben felül fogja múlni az előző epizódokat. Moziélményszerű játékmenet, a korábbinál négyszer nagyobb játéktér, HD grafika, valamint egy teljesen új, minden eddiginél mélyebb és összetettebb történet, mely Kratost nem csak egyenesen a pusztítás és a mészárlás közepébe dobja, de az eseményeknek köszönhetően végre szembe kerülhet az őt eláruló istenekkel is.


Kalandozásaink során ismét megfordulunk majd a görög mondavilág leghíresebb helyszínein, a végső megtorlásra pedig olyan helyeken kerül majd sor, mint az Olympus-hegy, vagy maga a Pokol. A spártai ex-harcost ezúttal még keményebben fűti majd a düh, lesznek új fegyverei, az Istenekhez vezető út pedig nem csak az ő megállítására küldött katonákkal, de vérszomjas, sötét lényekkel is tele lesz.


Új God of War epizódhoz új engine is párosul. A játékot mozgató motort a nulláról kezdték el írni a fejlesztők, a cél pedig nem más, mint a Playstation 3 erejének és képességeinek lehető legnagyobb kihasználása. A grafikára már a PS2-es korszakban se volt panasz, a harmadik rész viszont ezen a téren is nagyban túlszárnyalja majd elődjét – elég, ha csak a Full 1080p felbontást, a poligonok számát, a textúrák részletességét, a speciális effektek különlegességét, vagy a dinamikus fényhatásokat nézzük. A motor ráadásul gigászi terek megmozgatására is képes lesz – így könnyen lehet, hogy a híres szigethuzigálós mutatványt is überelni fogja az új rész.


A sorozat atyjaként is számon tartott David Jaffe, és a Kratos történetek rendezője, Cory Barlog sajnos már nem dolgozik a Santa Monica Studios-nál, bár az új rész fejlesztésének elején még a csapat sorait erősítették. Pontos listánk nincs arról, hogy kik követték őket, de az biztos, hogy az akciójelenetekért felelős Eric Williams és Derek Daniels páros is kilépett, csak úgy mint Mike Cheng pályadesigner, és Charlie Wen grafikus művész. A God of War 3 tehát más lesz egy kicsivel, mint amit eddig megszokhattunk, de biztosak vagyunk benne, hogy az új kulcsemberek is csak minőségi munkát fognak kiadni a kezeik közül.


De hogy valami jó is legyen a nagy felmondásokban, legalább egy apró God of War 3 titokra fény derült, ez pedig nem más, mint a multiplayer mód. A team fogyatkozásának idején a Sony álláshirdetések útján keresett ugyanis munkaerőt a God of War csapatba, a felsorolások között pedig egy „online gameplay programmer" pozíció is szerepelt.


A korábbi single player orientált játékmenet erősen sanszos tehát, hogy megváltozik, ám hogy milyen multiplayer módokkal rukkolnak elő a játékhoz, azt egyelőre még csak sejteni se lehet. Mindenesetre bizakodásra ad okot Shuhei Yoshida új Sony Worldwide elnök azon kijelentése, miszerint most már minden új PS3 projektben külön figyelmet szentelnek a Playstation Network kihasználására. A sorozat többjátékos módja egyébként nem új keletű ötlet, már a God of War 2-be is akartak co-op módot, csak a Kratos központú egyjátékos kampány miatt nem sikerült összehozni a dolgokat.


A megjelenésről egyelőre nem tudni semmit, bár ha az első rész 2005 márciusi, és a folytatás 2007 márciusi premierjét vesszük alapul, akkor a God of War 3 várhatóan 2010 márciusában jelenhet csak meg. A fejlesztések amúgy jó ideje zajlanak, Cory Barlog történetíró például már a második rész megjelenése előtt elkezdte vésni a trilógia lezárását, a Santa Monica csapat pedig már fél évvel a PS3 premierjét megelőzően hozzá jutott a gép programozói csomagjához.


Jelen pillanatban ennyit tudtunk összeszedni a God of War 3-ról, mely ha minden igaz, akkor végleg pontot tesz Kratos történetének végére. Persze reménykedni azért még lehet, hiszen nagyon ritkán fordul csak elő olyan, hogy a csúcson hagyjanak abba egy több milliós eladású címet – elég ha csak a Metal Gear Solid, vagy a Prince of Persia sorozatokra gondolunk. De mindez még a jövő zenéje, egyelőre várjuk a harmadik részt, ráérünk aztán aggódni a folytatás miatt.

Kapcsolódó cikkek

18.
18.
Giga0509
#19: Hogy te mekkora gyökér vagy... -_-"

18:Gears-et és a God of Wart össze se lehet hasonlítani,a god of war hack and slash,a gears of war meg lövöldözős.
17.
17.
dawe001
#18: xDDDD h a gears 1-2 jobb ennél??? nemhinném... És csak a kedvedért nem fog megjelenni x-re.:)
16.
16.
Dani999
Ez a jatek van Xboxra is??????enm mintha erdekelne mert enel van jobb jatek is a Gears of War 1-2 es hat jovo decemberben fog megjeenni a 3-as is .Na de ez is jo jateknak tunik.
15.
15.
Daigoro
Ja és egy kérdés, ez az 1080p azt jelenti hogy egy x colos LCD tévét kell vennem ha normálisan akarom élvezni? nem lehet a grafikát majd redukálni 720p-re?
14.
14.
Daigoro
Hehe, én beszereztem egy PS3at, kizárólag emiatt. Nagyon várom már, az első részt nehézben, a másodikat nagyon nehézben akasztottam ki :) szóval kigyúrtam magam a harmadik részre. Én azt javaslom mindenkinek, hogy közepesbe vigyék végig első nekifutásnál :) mert úgy már élvezhető valamennyire, ja és Ca$h, énis várom hogy tesztet írj róla, a game kapocs team kurvajó cikkeket ír, mindegyikőtök. Ezzel a játékkal kap egy pofont majd az Xbox, és amitt nem kell aggódni hogy szar lesz a játék, a trailerekről és a képekről elnézve... oda fog baszni...
13.
13.
Leon
Must have játék, nagyon várom. Az előző részek is istenkirályak voltak, hát még ez. A multiplayerről pedig álmodni sem mertem volna. Mondjuk a 2010 március elég messze van, de kibírjuk, úgyis csak 2012-ben lesz világvége.
12.
12.
rolmanus
Eszméletlenül zsír lesz, és én bízom az új emberekben is, a Chains of Olympus egy teljesen más fejlesztőgárdától volt, és nagyon fasza lett. Ez meg egyenesen... isten lesz... :D
11.
11.
Ca$h
=) Én is nagyon várom, főleg hogy megírhassam róla a tesztet! ;)
10.
10.
@darkking@
nem bírhatom ki hogy nem írok ide :) egyszerűen már nembirom ki :) nem bírom kivárni hogy megjelenjen :) amúgy meg nem bánom inkább később jelenjen meg de akkor tökéletes legyen és minimum olyan mint a 1-2 elődje... :) de szerintem isten lessszzzzzz GOW FOR EVER
9.
9.
Ca$h
Harkat: az benne a logika, hogy az ég világon semmi esély nincsen arra, hogy két hónap múlva megjelenik a játék, mert arról már tudnánk, ezen kívül ha márciusban jelenne meg a Killzone még mindig olyan új lesz akkor, hogy még ki se hűlt. Tekintettel arra, hogy ez üzlet, nem fognak két ekkora címet megjelentetni egymás után. Ha a korábbi részek megjelenési dátumát vesszük alapul, akkor leghamarabb 2010 márciusára várható a progi, de szerény véleményem szerint inkább a 2009-es ünnepek alatt fog...
8.
8.
Harkat
Remélem ezek az új emberek nemrontják el a játékot, hanem hűek lesznek előzőkhöz, csak még azt is feljavítják. Nagyon várom már amúgy a játékot, és remélem 2010 ig beszerzek egy PS3-at:)

Amúgy mi ebben a logika hogy 2005 március, 2007március,2010 március? Mert 5+2=7 7+2=9, szoval akor 2009 márciusban kéne kijönie:) De amúgy jó a cikk.
7.
7.
felegyi
8# Bocs, félreolvastam XD!
5.
5.
felegyi
5# A cikkben is volt hogy a Sony pénzeli...
4.
4.
felegyi
Ezért már megéri beszerezni egy PS3-at...
3.
3.
Crysisman
vennem kéne egy ps3-at :P
2.
2.
Shagy
ezért vennék ps3 mat de másért nem nagyon :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...