Star Wars: Knights of the Old Republic Bemutató

Link másolása
Négy hónap feszült várakozás után végre megjelent pc platformra is az x-boxon már oly nagy sikert elért Star Wars szerepjáték, a Régi Köztársaság Lovagjai.

Réges régen, egy messzi messzi galaxisban...

 

...éppen négyezer évvel járunk a Galaktikus Birodalom kialakulása előtt, mikoron is a Köztársaság épp a legsebezhetőbb időszakát élte. Hatalmas méreteket öltő háború folyt egy bukott Jedi, Exar Kun és hívei ellen, amely megrázta az egész galaxist és a Köztársaság védelmét drasztikusan megtépázta...

 

Ezt a gyengeséget megérezvén a harcosok népének nevett Mandalorok véres, brutális támadásokat indítottak a galaxis Külső Peremén található világok ellen. Mivel a Köztársaság nem volt képes megoldani a helyzetet, így a Jedi Tanácshoz fordultak segítségért. A tanult és bölcs mesterek javaslata a Mandalorok figyelmeztetés volt, mielőtt belebonyolódnának egy hosszú és kegyetlen háborúba. A feladatra jelentkezett is rögtön két ifjú Jedi Lovag, Revan és Malak.

 

A Jedi páros azon nyomban híveket toborzott maguk mellé a szintén fiatal és elégedetlen Jedik közül, hogy együtt harcolhassanak a győzelemért és dicsőségért. Revan és Malak vezetésével a Köztársasági flottát elküldték, hogy támadják hátba a betolakodó Mandalorokat. A csata, amelyet csak úgy emlegetnek, a Mandalori Háború, hosszú ideig tartott és megannyi Jedi Lovag vesztette életét. Életüket nem áldozták hiába, a háborút megnyerték, így Revan és Malak a dicsőség fényében úszkálhattak és hősként tisztelték őket...

 

...de a háború megváltoztatta őket. A Külső Peremen zajló csatározások közben valamilyen sötét erő megérintette és felkavarta őket. A Korriban bolygón Revan felfedezte a Sith Rend ősi titkát és engedett a sötét oldal csábításának. Felvette a Darth Revan nevet, társát, Malakot a tanítványává avanzsálta és együttes erővel átvették a Köztársasági Flotta irányítását, akik inmár a Sith Lovagjához voltak hűségesek.

 

Ezzel a hadsereggel azonnal támadásba lendültek és húditókhoz méltón sorra aratták győzelmeiket. Senki nem volt épes ellenállni a Sith sötét urának. Két éven keresztül folyt a hódítókörút, mígnem a Jedi Tanács megelégelvén Darth Revan tetteit, ravasz csapdát állítottak neki, ami működött is. Sikerült megölniük Revan-t, de a harc alatti káoszban tanítványa Malak ha nagynehezen is, de megszökött.

 

Halott mesterének köpenyét magáraöltve Malak kikiáltotta magát a Sötétség Új Lovagjának és bosszút esküdött azon Jedik ellen, kik mentorát kelepcébe csalták, majd végeztek vele. Irányítása alá vonva a megmaradt hajók armadáját elindult, hogy küldetését teljesítse és bosszút álhasson...

 

A régi Köztársaság Lovagjai

 

A júliusban már x-boxra debütált és hatalmas sikert elért Csillagok Háborúja szerepjáték immáron pc-n is elindult hódító körútjára. Lucasék ezen stratégiája, hogy egy igazából pc-s játékstílust, a szerepjátékot előszőr konzolra jelentetik meg, nekem egy kicsit magas, de hát ők tudják. Csak egy picit b****a csőrőmet, hogy a mérhetetlenül nagy tömeg által izgatottan várt Star Wars rpg/szerepjáték előszőr nem pc-re jött ki, hanem előszőr x-dobozra júliusban, mi meg csak most november közepe-vége felé vehetjük kézbe. Ha valami gagyi fps-ről lenne szó, azt mondanám kit érdekel, no de egy rpg...ehh...nem is idegesítem magam tovább ezen.

 

 

Anno, mikor x-re megjelent, azonnal elkezdtem nyüstölni és írtam is róla nektek egy szép kis beszámoló cikket (http://www.gamekapocs.hu/index.php?page=cikk&jid=53&id=39). Ezt olvassátok el, hisz fölösleges lenne leírni kétszer ugyanazt. Mondom ezt azért, mert a változtatások a játékban igazán minimálisak. A x-doboz fix, 640*480-as felbontása és irányítása helyett természetesen akár 1024*768-ban is tolhatjuk vagy még ennél is nagyobban. Ez már csak igazából kártyafüggő, akárcsak az antialaising használata is, ami ismét csak pc-s kiváltság. Az irányítást persze átalakították billentyű és egér kombóra, viszont kaptunk egy aranyos kis kezelőfelületet, amolyan gyorsmenüt a képernyő jobb felső sarkába, amiből azonnal mindent elérhetünk, amit csak akarunk, legyen az a karakterünk tulajdonságai, jegyzetfüzet vagy épp a hátizsákunk tartalma. Megmondom őszintén, egy kicsit szkeptikusan álltam a konverzióhoz, hisz a legutúbb megjelent HALO: Combat Evolved c. Alkotás igencsak elavultnak és silánynak hatott, így féltem, hogy ez a remek rpg is hasonló cipőben fog járni. Hál´istennek ez nem így történt. Köszönhetően a grafikai beállításoknak, merem állítani, hogy minden szerepjátékot kedvelő játékosnak tetszeni fog a K.O.T.O.R. és nekik is legalább annyi feledhetetlen órát fog szerezni, mint nekem.

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...