Call of Duty: Modern Warfare 2

  • Írta: Daks
  • 2009. május 15.
Link másolása
Hatodik részéhez érkezett a Call of Duty sorozat. Az Infinity Ward és a Treyarch által felváltva fejlesztett frencsájz a világháborúban indult, de tett már kitérőt a modern hadszíntérre is. Jövőre állítólag Vietnámba és Kubába mehetünk el, de előtte még novemberben jön a jelen cikkünkben bemutatásra kerülő Modern Warfare 2, melyben ismét napjaink konfliktusai kerülnek előtérbe.
Zakhaev halott. Sgt. Price és csapata keresztbe húzta az őrült hadúr világuralmi terveit, azonban Zakhaev jobb keze, a szociopata Makarov még mindig szabadlábon van, és bosszút forral mentora meggyilkolásáért. Az aktuális főgonosz valahonnan Oroszország belsejéből, egy volt szovjet támaszpontról irányítja zsoldosait, a konfliktus pedig csakhamar annyira elmérgesedik, hogy az amerikai kormány kénytelen ismét bevetni a különlegesen kiképzett katonákból álló Task Force 141 csapatát.


Az Infinity Ward minden korábbinál izgalmasabb akciójeleneteket tervez a Modern Warfare 2-be, és ahogy az előző rész a süllyedő hajós pályával, ez a játék is erős felütéssel kezd majd. Sgt. Price és MacTavish éppen egy fagyos hegyvidék közepén álló olajraktárat akar felrobbantani, mikor belépve az épület egyik szárnyába, titkos katonai központot fedeznek fel. Az egyik teremben egy lezuhant műhold darabjaira is rálelnek, a vezérlő számítógépe pedig rengeteg kincset érő információval látja el őket. A nyomozásban azonban megzavarják őket, az épületet orosz zsoldosok szállják meg, a két amerikai ezért menekülőre lesz kénytelen fogni a dolgokat. Beugranak egy hómobilba, majd mikor pont kiérnek a kapun, megnyomják a nagy piros gombot, felrobbantva maguk mögött az egész kócerájt. Ezt követően egy kisebb üldözés veszi kezdetét, a havas tájat átszelve, hosszas fegyverpárbaj után pedig végül úgy lehet majd lerázni a ruszkikat, ha átugratunk egy szakadék fölött. Nem semmi, ugye?


De nem csak a hó födte Oroszországban lesznek majd küldetéseink, Price-t irányítva egyszer még Rio de Janeiroban is megfordulunk majd, ahol fegyverkereskedőket kell felszámolnunk, a helyi milícia elleni harcok pedig a híres O Cristo Redentor szobor lábánál csúcsosodnak majd ki. Ahogy az orosz helyszínen, itt is rengeteg lehetőségünk lesz az útvonal megválasztására, az utcai harcok során bemehetünk a legtöbb házba, autókat használhatunk fedezéknek, és még sorolhatnám. Sőt, lesznek civilek is, a brazil szabadságszobornál például egész sereg turista lesz kénytelen végignézni, ahogy halomra gyilkoljuk üldözőinket.


A harmadik helyszín Afganisztán lesz, ahova szintén egy Makarov-nyomot követve jutunk majd el. Itt igazi közel-keleti atmoszféra fogad majd minket, végeláthatatlan homokos sivatagokkal, poros kisvárosokkal, és persze mindenre elszánt, öngyilkosságra is képes, Amerika-gyűlölő terroristákkal. A harcok során feltűnnek majd a híres-hírhedt sziklabarlangok is, egyenként kell majd megtisztítanunk minden gyanús helyszínt, hogy elérhessünk küldetésünk célját. Itt végezve egy tengeralattjárós küldetés is vár majd ránk, ahol a játék egyik újdonságaként búvárkodni is lehet majd.


Drámai egyjátékos sztorira lehet tehát számítani, az egyetlen baj csupán, hogy a co-op kampány ezúttal is kimarad a szórásból, viszont lesz helyette egy special forces játékmód, mely pótolni igyekszik eme hiányosságot. A főmenüből elérhető mód különálló kis történeteket dolgoz fel, olyanokat, amiket a fejlesztők már rég meg akartak valósítani, de egyik sem illett bele a fő történeti szálba. Itt a különleges osztag Makarov-szálon kívül eső mini küldetéseit élhetjük majd át, amolyan scenario formában, és míg a kampány csak a főhősre koncentrál, ezek a pályák úgy lesznek felépítve, hogy co-opban mindkét játékos egyenlő szerephez jusson.


A szériára jellemzően ezúttal is lineáris kampány vár ránk, bár a történet vége nyitottabb lesz, mint mondjuk a negyedik rész esetében. A témát illetően két érdekességet említettek meg a készítők: az egyik, hogy DLC-k formájában többször is kiegészül majd a játék a jövőben, a másik pedig, hogy maga a végigjátszás több időt fog igénybe venni, mint a korábbi részeké.


Az Infinity Ward fejlesztői a teljes játékot a rajongói visszajelzések alapján építik fel, ebből pedig akad bőven. A Call of Dutyval világszerte immáron 12 millió játékos tolja, a fórumokon pedig csak úgy záporoznak az ötletek és a tanácsok. A cég ezért egy saját csapatot hozott létre, akik azt a feladatot kapták, hogy netezzenek egész nap, és írják össze, hogy mit akarnak látni a rajongók a játékban. Ezt a teamet vezeti Robert Bowling community manager, aki elmondta, hogy a Twittertől kezdve a nagyobb játékmagazinok fórumáig minden területet figyelemmel tart, lesve a rajongók kívánságait. Ha tehát szeretnéd, hogy az ötleted belekerüljön a játékba, akkor bátran regisztrálj mondjuk a hivatalos oldal fórumán, hátha szerencséd lesz!


A Call of Duty: Modern Warfare 2 idén november 10-én jelenik PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra egyaránt, aztán újabb olyan év következik majd, amikor a Treyarch fogja szállítani az annuális betevőt számunkra. Én részemről teljesen bezsongtam a játéktól, alig várom, hogy egy Kama3 platóján állva szétlőhessek pár ruszki segget, vagy bemutassam a táliboknak örök legjobb barátomat, az M4A1 Carbine-t.

Cikkünk a Game Informer magazin júniusi száma nyomán készült.

Kapcsolódó cikkek

39.
39.
katona141
A BFBC2 csak utánozza ezt a játékot azért szoktam fikázni.......Hajrá Call Of Duty!!!!!!!!!!!!!!
38.
38.
CJgabor
#38: nekem pont ez tetszik benne, de túlzol. a BFBC2 élethű, ez már szar lenne ha az lenne. ennyi mindenki azt jácca amit akar
37.
37.
CJgabor
#34: én is ezt mondom lol -.-
36.
36.
szõrös fánk
emberek,itt van egynehány tévedés:

1. Price nem Sgt. volt ,hanem Captain

2.MacTavish nem halt meg az MW végén,sőt ,Price se

De ezeket leszámítva nagyon jó cikk lett,szerintem aki nem ismeri a CoD-ot vagy az MW-t,még annak is megteccene. GRAT.
35.
35.
szanszi
jól mondod! vagy a cikkírónak gurult el a gyógyszere, vagy az infinity propaganda felelőse volt túlbuzgó. A SAS az angol és nem "hős" amerikai. McTavish meg nyílván meghalt az előző rész végén. Egyébként nem tudom miért fostok be a cod 6-tól, ugyanolyan szar árkád lövölde lesz, mint az előzőek (1 tár=1 Mig-29-es).
34.
34.
CJgabor
#34: hát én nem ezt mondom? a cikkben amerikaiaknak vannak irva mikor mind2 brit, és az S.A.S.-nek szolgálnak.
33.
33.
delta
32.
32.
2oo9.sTanKe3e
#31: és az miért baj? a kampányban a S.A.S-nél volt mind a 2 ember és az S.A.S az tudtomal angol :)
31.
31.
gamerplayer
Remélem meglesz a játékban ami a cod 4 ben is. Arra a hangulatra gondolok amikor pl pripaty ban vagyunk azt jönnek az oroszok (all gilled up ha jol emléxem de nem biztos)
30.
30.
gamerplayer
29.
29.
CJgabor
egyébként csak most vettem észre valami igennagy hülyeséget: Price és MacTavish nem amerikai hanem angol...... de teljesen mind1...
28.
28.
Jocilus
Európában november 11.-én.
27.
27.
CJgabor
25: ismerősen cseng ^^ és nekem is a szülinapom közelébe jelenik meg :DD napra pontosan mikor is? vagy arról még nincs biztos adat?
26.
26.
CJgabor
22: Persze hogy nyilvánvaló, nem is ezt mondtam..... csak azt, hogy nem lehet kisebb rangú az MW2 ben mint a COD4ben, hacsak nem '92 előtt játszódik a történet, illetve tényleg lefokozták.
25.
25.
ChainGun112
24:mintha olyat láttam volna h az is afganisztánban jáccódna vmi Operation Anaconda és ez meg is történt vagy nemtomxD
24.
24.
NECROSMOKE
jónak igérkezik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23.
23.
koffein
fu öregema cikk nagyon kiräly, az meg megkirälyabb, hogy a szülinapomon jön. tehät mär tudom 100%ra hogy mit fogok kapni :D



"Get ready for the next round" ez ismerösen csenghet annak aki multizott a 4el :P
22.
22.
torolaci
23: biza ;) Arma2, ez, operation flashpoint.. tán még az új medal of honor... én ezeket várom
21.
21.
tommy93
Úristen gyerekek mi minden lesz ebben az évben...
20.
20.
Chavez
20:

Nyílvánvalóan nem hadnagyként kezdte katonai pályafutását Price...
19.
19.
CJgabor
de ez most mind1, CSAK DOBJÁK MÁ PIACRA:dd TUTI MEGEVSZEM
18.
18.
CJgabor
jézusom miket írtok ti itt a cod4 (meg a többi cod) történeteiről... :D

na tehát az van, hogy chavez ugye írta, hogy: "mivel van időbeli visszatekintések, nyílvánvalóan nem kapitányként kezdte pályafutássát..." ez azért hülyeség, mert a cod4ben 1992ben már hadnagyként lépünk price szerepébe, Pripjátyban, Csernobil közelében. valaki még említette h price a cod uoban meghalt, én ugyan nem jáccottam a cod2nél régebbi codokkal, de könyörgöm a cod 1 és uo a MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ! TÖBB MINT 60 ÉVVEL EZELŐTT! NEM A XXI. század! én nekem meg nem tűnt 40 évnél idősebbnek price! és 19-el teljesen egyetértek...
17.
17.
torolaci
6: mctavis nem halt meg.. gaz meg griggs halt meg

12: Cpt.=Captain, az magyarul százados..

amúgy meg a cod4be S.A.S.be voltak price-ék ami meg angol, nem pedig amerikai ha jól tudom.. az amcsi tengerész gyalogos csávó, jackson viszont télleg meghalt az atom bumm-ba..
16.
16.
Chavez
Sztem 8-10 órás játékideje lesz :)
15.
15.
HATRED
húú én is teljesen bezsongtam nagyon nagyon várom és télleg remélem hogy napi 1-2 óra játék mellett kitart tovább mint 1 hétig :D meg ez a mellékjáték is egész királyul hangzik. amúgy jó cikk
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...