eRepublik

Link másolása
Browserben játszható MMOSSG, azaz Massively Multiplayer Online Social Strategy Game – ez az eRepublik. A játék a tavalyi indulásakor a Föld országait, gazdaságát, társadalmait, politikai és diplomáciai viszonyait volt hivatott leképezni, azóta viszont ez a virtuális világ máshogyan, másfelé fejlődött, mint a valóság. És ez adja a pikantériáját is: egy igencsak furcsa, de izgalmas keveréke lett a valós neveknek, fogalmaknak és a játékbeli realitásoknak.
Sokan nem is képesek az átállásra, az Egyesült Államok például a játékban jóval gyengébb, mint a valóságban, mert nem képes rendesen beilleszkedni - míg pl. Magyarország jelenleg az eRepublik toplistás nagyhatalma, és feljövőben van! Hódításokkal próbálkozunk, és aktívan segítjük szövetségeseinket a harcokban.


Mert ennek a világnak a hajtóereje a harc, a csaták, a háborúk - és persze a hódítások. Van gazdaság, azaz akit ez érdekel, az rövid idő alatt vállalatbirodalmat építhet ki, vagy tőzsdecápa lehet, és milliomossá válhat. Van politika, pártok, országgyűlés és havonkénti választások, azaz aki efelé orientálódik, az elmerülhet a párt politizálásban és az országgyűlési vitákban, az alkotmányozásban, a kampányolásban.


És a lista még nem ért véget, van újságírás, ahol az erre vágyók próbálgathatják, gyakorolhatják írói vénájukat; van diplomácia, ahol valódi, hús-vér emberekkel, más országbeli diplomatákkal lehet nemzetközi szerződéseket kötni - vagy éppen titkosszolgálati ügynökként felfedni az ellenség haditerveit. De a játék fő hajtóereje a háború. Komplex haditerveket kiötölni, hadsereget kialakítani, ellátást megszervezni, irányítani őket, megvívni a csatákat, és elfoglalni az ellenség régióit, elvenni a nyersanyagait, megakadályozni a hadmozdulatait. A határ tehát a csillagos ég.


Efelé a bizonyos csillagos ég felé indult el eMagyarország nemrégiben a népességnövekedéssel, és ezt akarjuk, szeretnénk tovább mozdítani újabb és újabb játékosokkal, katonákkal, diplomatákkal, politikusokkal és gazdasági szakemberekkel. Az a célunk, hogy eMagyarország az lehessen, ami csak akar lenni - erős, büszke ország, akitől félnek, aki képes nagyhatalom lenni, aki képes a valós világban dédelgetett álmokat beteljesíteni - és még tovább is menni, mint azok.


Ez egy komplex játék, ahol a sikert nem adják egykönnyen. Sok ember kell hozzá, összefogás, szakemberek, hozzáértő, lelkes játékosok, és sok szerencse is. A komplexitása adja a szépségét is, az izgalmát, hogy itt élő, hús-vér emberek alkotják az országot, ahogy a többi nációt is, és nem egy előre megírt program teljesíti be a kattintásunkat, hanem... hanem olyan, mint a valóság - kiszámíthatatlan, változatos és hihetetlenül bonyolult. Izgalmas és érdekes. Meglepő és mulatságos.


Érdemes játszani vele. Érdemes, mert sokat ad vissza, és semmibe sem kerül. Vannak ugyan fizetős részei (goldot lehet venni euróért, ami segít az előrejutásban), de a játék 95 %-a ingyenes. Érdemes játszani, mert minimális angol nyelvtudással is élvezhető, viszont hamar segít a további nyelvtanulásban, élvezetesen, szórakoztatóan. És érdemes játszani vele, mert olyan élő embereket ismerhetünk meg a világ minden tájáról, akikkel máshol nemigen találkoznánk, akikkel jó beszélgetni, jó barátkozni, és alkalmanként jó összefutni is. Én, Quicksilver, aki bejártam az eRepublikos karrierek legtöbbjét, aki voltam az eRepublik első számú újságírója, többszörös parlamenti képviselője, több hadsereg harcosa és stratégája, valamint eMagyarország elnöke is - én ezt a játékot csak javasolni tudom mindenkinek, aki ki akarja próbálni a tehetségét.

Segíts eMagyarország felemelkedésében!
Légy te is eRepublik tag!
22.
22.
Quicksilver
21.
21.
Daks
naná, hogy lesz! hamarosan....
20.
20.
Diego1994
Bocsi, tudom, hogy nem tartozik ide, de Prototype teszt lesz? Remélem Igen.

19.
19.
Daks
DarkSoul: miről beszélsz? :))
18.
18.
Aramisz93
Tag vagyok én is, de nagyon ritkán megyek fel, most hogy felmentem érdekesen tapasztaltam, hogy a románok nagyon visszaestek:O Az Usa meg szinte szárnyal :O
17.
17.
Altea
A dead citizen-ek kikerülnek a számolásból bizonyos időközönként. Emiatt csökken a létszám.
16.
16.
wolf15
Én már egy ideje regisztrálva vagyok,de már kevesebbet foglalkozom vele.Fellépek,dolgozok,eddzek,harcolok...kb ennyi.Ha van vmi olvasnivaló,akkor azt meg-meg nézem,de általában csak a belső kicsinyes harcok kerülnek elő.

Arra viszont valaki válaszolhatna,hogy miért csökken a felhasználók száma az utóbbi időben drasztikusan..?Volt 144e is,most pedig már csak 126e.
15.
15.
Quicksilver
Szily szvsz visszajöhetnél, a románok már nem tudnak csalni és az adminok is nemzetköziesednek. Úgyhogy tán nem véletlenül lettünk mi is a legjobbak erepen :-)
14.
14.
Altea
Sziasztok!

Nagyon örülünk, hogy itt is megjelent egy cikk és reméljük sokan kedvet kapnak a játékhoz. A közösségről annyit, hogy igenis van, és elég erős a kötődés. Nyilván mint máshol itt is előfordulnak ellentétek, dehát elvégre ez egy szociál stratégiai szimulátor játék :)

Mindenkit aki kedvet kapott kérek, hogy a Quicksilver által megadott meghívókérő linket használja. Ezáltal bevételhez juttatja az államot, mivel mikor a lvl6-os szintet eléri mind ő, mind a meghívója (állam) 5 goldot kap. Látom a tutorial link is ki van téve, hasznos olvasnivaló :)

Ezenkívül van mentor program is, ahova ha valaki jelentkezik, akkor kérhet egy idősebb - tapasztaltabb játékost segítőnek: http://sanya.agilityhoster.com/mentor/index.php
Magam és az államtitkárok részéről hasonlóan igyekszünk bárkinek segíteni a kezdeti lépéseknéll, elvégre azért vagyunk :) Várunk minden újoncot a Szociális Minisztérium tréning cégeibe!

Altea

jelenlegi Szociális Miniszter
13.
13.
Quicksilver
Na, szóval elnézést az angol szövegért, de néha keverednek bennem a nyelvek...



Még egyszer a meghívókérő oldal:

http://erepmarket.co.cc/invite/


és egy klassz leírás a játékról:

http://sites.google.com/site/ereptutorial/
12.
12.
Quicksilver
Látom van itt is ellenségem... valahogy jellemző, aki irigy, az mindenütt az marad :-)
11.
11.
Crysisman
8:a chat elég használhatatlan -.-' mindenki csak reklámoz.
10.
10.
zsocwargear
és különben is, ha valaki nem akar a politikai életben szerepet vállalni, az jobb ha mélyebben bele se ássa magát... persze jó tudni mi miért van, de alapvetően a háttérinformációk nagy része úgyse kerül ki, max az újjal mutogatás.
9.
9.
zsocwargear
#6: Nap 10 percben le lehet tudni, ha harc van, akkor még egyszer ennyi.

Persze a hírek követése alapvető napi rutin Erepen, akár többször is, hogy hova kell menni harcolni, de ez se egekbe kiáltó dolog.



Igazából arra kell figyelni, hogy a magad ura tudj maradni mind IRL, és mind Online. Úgyis el lehet érni sikereket, ha nem a kormány parancsára ugrálsz.
8.
8.
erepplayer
Aki regelt, a Szocialis Miniszterium valamelyik cégébe menjen dolgozni. De előtte kérjen mentort, aki mindenben segít: http://sanya.agilityhoster.com/mentor/index.php
És jöjjön fel a chatre: http://mibbit.com/chat #erep szoba. Most is épp nagy veszekedés van:-) De aki nem veszekszik (kb. 90 ember) szívesen segít mindenben.
7.
7.
Crysisman
na regeletem.akkor hova mennyek dolgozni?
6.
6.
Crysisman
lehet kipróbálom de lenne egy kérdésem: egy nap kb. mennyit kell játszani hogy el is érjünk valamit?a kérdés elsősorban erepplayernek szól.
5.
5.
Daks
nahat milyen titkok derulnek ki :))
4.
4.
erepplayer
Quicksilver a magyar eRep azon játékosa, aki IRL képtelen érvényesülni, ezért a virtuális világban mindent elkövet a sikerért. Több tízezer forintot költött már a játékra, minden plecsnit elért - és összeveszett szinte mindenkivel. A kezdők istenítik, majd két hét múlva megismerik a hisztis oldaláról is. Újra és újra megsértődik, kivonul a játékból, majd sajnos ismét visszatér. A rutinos játékosok már csak nevetnek, amikor látják a trágár, gyalázkodó, hisztérikus kitöréseit.

De maga a játék kitűnő, Kvikk meg az első botránkozás után egész szórakoztató, gyertek:)
3.
3.
Quicksilver
It is me... I am Quicksilver here and in eRepublik too.



And if you want to register there, I suggest this link:



http://erepmarket.co.cc/invite/
2.
2.
InGen
1.
1.
tjames
ki ez a cikkíró nem létező felhasználó?

:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...