Gamekapocs SkinZone Xbox 360 fóliateszt

  • Írta: Daks
  • 2009. augusztus 25.
Link másolása
Nem kell méregdrága gépházcsere, se tízezres airbrush festés, ha egyénivé akarod tenni a cuccaidat. Laptop, mobiltelefon, iPod, iPhone, Playstation, PSP, Xbox és Wii mind-mind felöltöztethető SkinZone fóliával, már csak azt kell eldönteni, hogy milyen minta kerüljön a kicsikére. Egy játékokban pangós augusztusi délutánon kitaláltuk, hogy rendelünk egy skint mi is, és újjá varázsolva a szerkesztőségi Xbox 360-unkat, leteszteljük nektek eme szolgáltatást. Érdekel milyen egy Gamekapocs bőrbe bújtatott játékkonzol? Olvass tovább!
A SkinZone honlapjára ellátogatva rengeteg motívum között lehetett választani. Láttunk zongorás, tigrises, graffitis, snowboardos, focis, kosaras, meg mindenféle más sablont, az 576-os képre kattintva pedig megszületett az ötlet, hogy csináltatunk egy igazi GK-s előlapot! A szerencsés alapanyag egy Modern Warfare 2 háttérkép lett, rádobtuk kicsiny szájtunk logóját, majd kattintottunk párat, aztán nem is volt más tennivaló, mint várni a postást.


A hazai royal mail szolgáltatásait ismerve némileg tartottunk tőle, hogy egy kutya szájából kiszedett, szakadt, megtaposott levélküldeményt kapunk, de végül félelmeink nem váltak valóra. Szerda délelőtt volt, mikor a kapucsengőn egy kellemesen búgó, 30-as férfihang jelentkezett, bebocsátásért esedezve a szerkesztőségbe, mondván megérkezett ama előkelő küldemény, mely rendhagyó tesztünk alanyául fog szolgálni. A henger alakú karton biztató előjele volt annak, hogy jó befektetésre vállalkoztunk, feltépve a kupakot pedig feltárult előttünk a néhány napja még csak a képernyőinken virító amerikai katona nyomtatott alakja.


Mindenki megtapogatta. Finom, míves. Lelkiismeretes munka szüleménye, nem papír, nem kontármunka, csak úgy sugárzik belőle a szakértelem. Utána érdeklődtünk, hogy mi is ez az űrtechnológia pontosan, a kimerítő telefonos válaszból pedig kiderült, hogy kreációnkat minőségi vinyl anyagra nyomtatták rá, azután laminálták, ami jobb tartósságot és hosszabb élettartamot adott neki. A fólia nem szakad, nem horpad, UV szűrőképessége lévén pedig évekig megőrzi a színét. Dicséretes, nincs is más hátra, mint applikálni a kicsikét a szívünk csücskét képező Microsoft csodamasinára.


A tutorial videók szerint először csak egy pár centis sávot kell lehúzni, majd ráillesztve azt a felület szélére, már lassan, de magabiztosan ragasztható is a fólia. Így tettünk. Eleinte félénken, majd ahogy teltek a másodpercek, annál bátrabban. Egyszer mellé ment, volt is némi pánik, de könnyen felszedtük, az apró baki pedig meg se látszik, aztán hirtelen már azon is kaptam magam, hogy a konzol mindkét oldala készen van, közben a (stílusosan szintén GK feliratos bögrében tálalt) forró csokimból meg még nem is fogyott semmi.


Egy nagy korty után következhetett az utolsó fázis, az előlap fóliájának felragasztása. A faceplate elemet leszedve, majd megtisztítva a jól bevált taktikát alkalmaztuk. Először a szélére illesztettük a vinylt, majd folyamatosan lehúzva róla a papírt, kisajtoltuk a két anyag közti levegőt, míg készen nem lett a kicsike. Gyönyörű. Home made, és mégis, mintha évtizedes tapasztalattal rendelkező profik csinálták volna. Remek csapat.


Az összkép kellemes. A tengerészgyalogos elszántságánál csak a minden oldalon előkelő helyet kapott Gamekapocs logó büszkesége a hatalmasabb, a kettejük harmóniája pedig egyszerűen regénybe illő. A CD tálcára, a páros memória slotra, a szinkronizálóra, a bekapcsoló gombra, valamint az előlapi USB-k fedelére nem került borítás, és bár ez utóbbi kettő nagy foltja némileg furán hat az összképre, sajnos az Xbox fizikai adottságai miatt másképp nem megoldható a fóliázás.


Jól meg kell gondolni tehát, hogy mi kerüljön a gépre, lelkiismeretem pedig azt diktálja, hogy osszam meg veletek a nagy tanácsot. Fehér gépre fehér alapú mintát, sötét gépre sötét mintát rendeljetek, hogy a kivágások ne sikítsanak felragasztás után. Azt hiszem a Gamekapcsos katona skin tökéletes választás volt, dicső és magasztos, mindemellett fiatalos, lázadó. Ez hiányzott már régóta!


A tesztpéldányunkként szolgáló Xbox 360 fólia 4490 forint volt, és bár első blikkre nem hittünk a varázsában, végül nem bántuk meg a kiadást. Konzolon kívül azonban másra is lehet rendelni, vannak laptopra, mobiltelefonra és iPodra ragasztható minták is már 1990-től, a rengeteg előre felvett típusnak köszönhetően pedig nem kell semmit vagdosni, a postás már formára szeletelve hozza ki a kis egységcsomagot. Ezek után megy a franc airbrusholtatni!

Kapcsolódó cikkek

54.
54.
Szaeles
Voltam 1 hete a Game show-n a sportarénában, ott is volt skinzone stand. Elég jó cuccok voltak kirakva. Meg szórólapot is kaptam amivel most 25% kedvezmény van december 13.-ig (de kódos a kód: WCG2009). Szerintem tuti fogok rendelni mostanában
53.
53.
Oliver S96
zsír, csak a fekete boxon nem nagyon látszódna
52.
52.
Tornado13
tök jó erősen gondolkodok a telefonra tök jó lenne :D
51.
51.
Daks
a laptop képpel ne törődjetek, az csak azért van, hogy lásd, sikerült a feltöltés. mikor én rendeltem, akkor emailben kaptam tervet, hogy hogy néz majd ki.
50.
50.
geri q
tök jó lett :D én is szeretnék sajátot de csak az a fing laptop jelenik meg és nem tom hogy a faceplate és az oldala hogy fog ki nézni :S
48.
48.
hummel
Te jó ég ilyen hosszú és epikus cikket sem olvastam arról hogy hogyan ragasztottatok fel egy db paprírt (vinyl) egy Xboxra...te tényleg jó lett..
47.
47.
Knodros
Jó ez az új reklámozási módszeretek,és hatásosnak is tűnik.
46.
46.
Daks
nem árulom el :)) titok :)
45.
45.
Dani999
Sziasztok hol lehet kesziteni ilyen SkinZone-t???

44.
44.
Daks
a laptoppal ne foglalkozz ryo san
43.
43.
Alwares
Hmm bejön, csak tényleg az a kérdés, hogy nem kell valami alap sablon nekik, mert szeretnék tervezni egyet Ps-sal.
42.
42.
Ryo san
Hiába töltök fel képet,és hiába állítom be hogy Ps3 vagy 360 ra legyen mindig azt a retek laptopot adja be és teszi rá a képet.Ez miért van????
41.
41.
Daks
néhány reply, random módon az elhangzott kérdésekre:

- könnyen visszaszedhető, a skinzone-os azt mondja hogy még évek múlva is, és nem károsítja a felületet

- megtisztítani nem nagyon kellett, én sima zsepivel töröltem át

- nem papír, lamilált vinyl, nagyon strapabíró, jó vastag, takarításálló
40.
40.
responze
Srácok nekem nagyon bejön ez a dolog... így mindenki egyedivé teheti a saját kis gépecskéjét és még a hangulaton is dob egyet, a dizájnról nem is beszélve. Szóval frankó lett a GK-s box.
39.
39.
simon 555
18:nem tulzok:)igaz felvan huzva a hutés 12v re és hutés késleltetés is van benne meg a szobámban majdnem állandoan megy a klíma:Dde nemtom ez mennyire befolyásolná:)
38.
38.
thelegendary
Nem sérül könnyen?

És ha megunnám? :( Le lehet szedni a konzol károsítása nélkül?
37.
37.
koffein
szép lett nagyon de én majd bögrét szeretnék. jó megy a szine a ps3hoz :P
33.
33.
Sogi
hát írta, hogy könnyen vissza tudta szedni, szval nem lehet gond... egy kis cif neki, azt lejön a maradék ragasztó is
32.
32.
tjames
S ha egy ilyen után bekövetkezik a redRing? így küldöd el a szervízbe? Vajh mit szólnak hozzá?
31.
31.
Takuma Sato
nah meg olyan, hogy hogyan csináltatok magatok uj köppenyt a kicsikére? Valami képszerkesztövel, avagy van ilyen lehetöség a honlapon, és ha a számitógépen csinlátatok akkor azt hova küldtétek a képet?

Elöre is köszönöm az információkat

30.
30.
Takuma Sato
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mien elötisztitást igényel?

Elég csak alkohollal végig kenegetni? Természetessen nem tiszta alkoholra gondolok, mert ugye bár, ha már a drága is kap akkor már had igyak én is.

XDXDXD:):):):)

Elöre is kössz az infokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...