LEGO Rock Band

  • Írta: Daks
  • 2009. november 14.
Link másolása
Végigkíséri az életemet. Nyolcvan évesen ülök majd az elektromos hintaszékemben, mellettem digitális kandalló lángja lobog majd, robotrabszolga fogja hozni a Cavintonomat, én pedig akkor is LEGO-zni fogok. Nem tudom még, hogy milyen LEGO-val, de ha így halad a dolog, együtt fogunk megöregedni!
Minden a Duplóval kezdődött. Az óriási kockák már pár évesen megbabonáztak, volt belőlük zöld, piros, kék, meg sárga is, egymásra rakva pedig égig érő  hatalmas tornyot alkottak. Aztán a kiscsoportos időkben a LEGO City rendőrsége és tűzoltósága hívott szolgálatba, kellett ugyanis valaki, aki megmenti a várost a sárkányháton érkező lovagoktól és a hatalmas háromárbocos kalózhajó bosszújától. Később jött a Technic és a Bionicle, majd kinőve az építgetős korszakból, sorra jelentek meg a rossz, jó, majd annál is rosszabb videojátékok. A LEGO Racers mindig is nagy kedvenc volt, a kis színes kockák iránti évek során megkopott rajongásomat viszont a LEGO Star Wars, a LEGO Batman és a LEGO Indiana Jones tette végleg helyre. Azóta második gyermekkoromat élem, ha programozó lennék, akkor még egy Mindstormot is beszereznék, ehelyett most viszont inkább zenélek. Guitar Heróval, Rock Banddel, és immáron LEGO Rock Banddel is!
 

Ritmusjátékokról rengeteg cikket olvashattatok már itt, a Gamekapcson, a legutóbb
LEGO történelem
Az építőkockás játékot Ole Kirk Christiansen dán asztalosmester találta fel 1932-ben, szabadalma pedig 1934-ben kapta meg a máig használt LEGO nevet. A cég pénzügyi okokból 1947-ben tért át a műanyag használatára, míg a máig használt elemek végleges koncepciója 1958-ban született meg. A LEGO 1990-ben bekerült a 10 legnagyobb játékgyártó cég közé.
például a Band Hero járt nálunk tesztelésen. A Rock Band sorozatról viszont némileg ritkábban hallani, többnyire ugyanis csak Track Pack kiegészítők jelennek meg hozzá, de most a The Beatles után újabb különleges játék érkezett a nevével fémjelezve. A LEGO Rock Band a régi éneklős, dobolós és gitározós játékok sorát erősíti, színes bogyók helyett itt viszont színes építőkockák repkednek felénk, míg a kőkemény rockereket kétbalkezes, de annál szeretetreméltóbb sárga LEGO emberek váltották le.


Ahogy a többi Rock Band, ez a játék is könnyebb és lassan egy kicsit a Guitar Heronál, viszont hard fokozaton már lehet élvezkedni, csak sok gyakorlás kell ugye. A két sorozat amúgy csak részleteiben tér el egymástól, ha például itt kiesik az ember, akkor egy erős szólóval egyszemélyes játékmódban is vissza lehet hozni magunkat, míg a star powerekben mondjuk nincs különbség, a bónuszok felszedése, és a gitár nyakának megrántása után itt is megduplázhatjuk a szorzónkat.


A LEGO Rock Band különleges karrier móddal rendelkezik. Persze itt is csillagokat és pontokat kell gyűjteni, és ezúttal is vannak saját számokkal rendelkező, sorra unlockolható állomások, de minden más teljesen átalakult. Zenészi pályafutásunk immáron igazi karriernek nevezhető, menedzselhetjük a bandát, van főhadiszállásunk, lehet turnékat szervezni, egy szóval a kezünkbe adnak mindent, ami eddig hiányzott az életünkből.
 

A kampány elején ezúttal is mi magunk választhatjuk ki, hogy milyen karakterekkel akarunk együtt zenélni. Már a bevezető is erre épül, főszereplőnk éppen
Mindenki LEGO-zik
A LEGO feltalálása óta nem kevesebb, mint 400 milliárd építőelemet adtak el, ami átlag évi 20 milliárdnak felel meg. Ha ezt a számot elosztjuk jó sokkal, akkor kijön, hogy másodpercenként nagyjából 600 darab alkatrész talál gazdára, és ha a számokat lebontjuk a Föld lakosságára, akkor elvileg mindenkinél kéne otthon lenni legalább 62 LEGO kockának.
meghallgatást tart egy frissen alakuló rock bandához, a casting alatt pedig sorra jönnek a Megasztárból kiesett tehetségtelen tehetségek. Van, aki jódlizni próbál, és van aki egy hatalmas kígyóval lép színpadra. A legjobb csapattagok kiválasztása után aztán egy régi tűzoltóságon találjuk magunkat, és mint azonnal megtudjuk, ez nem más, mint a főhadiszállásunk, melynek minden helyisége más és más menüpontnak felel meg. A nappaliban végignézhetjük az átvezető animációkat, a rock shopban felöltöztethetjük és új hangszerekkel láthatjuk el a bandatagokat, a practice stage-en gyakorolhatunk, és a free playben nyomhatunk szabad játékot. A rock power challanges sarok szolgál a játék során elénk gördülő kilenc nagy kihívás újrajátszására, melynek keretein belül például egy házat kell lerombolni zenéléssel, egy kriptában elszabadult szellemcsapatot kell ártalmatlanná tenni a Ghostbusters számmal, vagy éppen a kalózhajónkat fenyegető bébipolipot és annak az apját kell elüldözni a környékről. A kijárat jelképezi a karrier folytatását, míg az irodában menedzselhetjük a csapatot, például új, különböző bónuszokat hozó alkalmazottak felvételével.
 

Érdekesség, hogy a főhadiszállás teljesen átalakítható, és testre szabható. Vásárolhatunk mindenféle LEGO bútort, berendezhetjük a szobákat, sőt az egyes állomásokon összeszedett kisállatok is itt gyülekeznek. Nagyon aranyos az egész, a legjobb pedig, hogy mindig el lehet bíbelődni a belsőépítészettel, az egyes fellépések után ugyanis folyton kapunk valami új cuccot, amit aztán berakhatunk a szobákba.
 

Jópofák lettek a pályák is, mindenféle őrült helyszínen zenélhetünk a LEGO csapattal. Van építkezés, vonatállomás, temető, bánya, kalózhajó, versenypálya, felhőkarcoló, barlang és farm is, sőt az egyes szinteken mindig találni valami rejtett poént is. A felhőkarcolónál például néha feltűnik egy zombi a közönség soraiban, míg a farmon űrlények leselkednek ránk az árnyékból. Az egyes helyszíneket amúgy a történet szerint különböző járművekkel tudjuk megközelíteni, melyeket a karrierünk előrehaladtával sorra meg kell vásárolnunk. Ehhez rendelkezésünkre áll turnébusz, motorcsónak, helikopter, légpárnás hajó, meg minden, amivel földön, vízen, vagy levegőben közlekedhetünk.
Made in Hungary
Magyarországon is készülnek LEGO alkatrészek. A hazai gyártósor a Nyíregyházi Ipari Parkban kapott helyet, mely az elmúlt három évben a szingapúri Flextronics üzemeltetett, nemrég azonban a LEGO teljesen felvásárolta a telepet, és saját kézbe vette az irányítást. Magyarországon kívül gyártanak még LEGO-t Dániában, Mexikóban, Csehországban, Lengyelországban és mily meglepő, Kínában is.


Ami a zenei felhozatalt illeti, a LEGO Rock Band erős közepesen teljesített. Az alternatív kategóriában van Blur, Foo Fighters, és Spin Doctors, a rockban Bon Jovi, Bryan Adams és Iggy Pop, a pop rockban Jackson 5, Pink és Good Charlotte, a classic rockban pedig Elton John, Queen és Tom Petty. A Shrek 2 és a Verdák főcímzenéivel gondoltak a gyermeklelkűekre is, a tracklist viszont azon kívül, hogy a punk, a metal és a nu-metal felé is nyit, még a country, a glam és az emo irányzatot is lefedi. Ez pedig nem volt épp a legjobb döntés a készítők részéről, én úgy gondolom, hogy vagy készítsenek egy játékot a tiniknek, vagy kíméljenek meg minket, öreg motorosokat a fekete-körmű, mutáló hangú amerikai garázszenészektől.
 

Azért jó kis játék lett a LEGO Rock Band. Az átvezető animációk nagyon klasszak, a játék tele van poénokkal, illetve ötletesek a főhadiszállásos, menedzselős és turnéjárgányos újítások is, de mint zenés játék, nem emelkedik ki a havonta érkező többi cím közül. A Guitar Hero és a Rock Band most leállt egy tökéletesnek gondolt szinten, nem gondolják tovább a bogyópötyögtetéses játékmenetet, pedig vannak még lehetőségek a témában. A ritmusjátékok forradalmára tehát még várni kell, bár ha a pletykák nem hazudnak, akkor a Rock Band 3 valódi zenélésre tanít majd - na arra aztán kíváncsiak leszünk!

34.
34.
nighti
Egy dolog szerintem kimaradt, bár ezt mondjátok meg ti. A dobnál ki lehet azt kapcsolni valahol, hogy a lábdobot ne magától nyomja le? Én sehol sem találtam. Jó kis cikk, csak kár, hogy a kommentek tele vannak fogyatékosokkal.
33.
33.
petyusa
Ha gitáros vagy dobos akarok lenni akkor rá kell dugni a controllerre?

32.
32.
petyusa
Van benne Depeche Mode? Ha van megszerzem! Ha nincs nem kell me szar lenne!



31.
31.
Quent1n
RB 1 és GH 3 után a 3. legjobb tracklist szerintem. Most szedem FLA-ba :) Egyébként amiért én ezeket a gammákat még nagyon szeretem, hogy rengeteg zenét megismertettek már velem amikről sose hallottam pedig nagyon jók.
30.
30.
Mathia$
Majd holnap(után) meglátom milyen lett, a LEGO game achievementek tetszenek mert jók xD Kistesóm már nagyon várta ezt is meg az Indiana Jones 2-t is azt ma próbáljuk :D
29.
29.
Mazlee
szerintem nagyon jó a tracklist. partizni tökéletes
27.
27.
Giga0509
#26: Kapnak tesztpéldányt.
26.
26.
Noel Ryyka
Na akkor arra lennék kíváncsi, hogy a kedves GK-s kollégáknak honnan van meg a LEGO Rock Band, meg a GH5 is a hivatalos megjelenés előtt már tesztelve volt. Hogyan csináljátok?
25.
25.
Batri
#23: McDuff hsz-a sem volt olyan hűde értelmes...

pont az a lényeg hogy ugyan olyan csak a környezet van kifigurázva, és persze a zene más
24.
24.
Fr33K
Mellesleg hogy a témához is szóljak, (:P) a lego videogameket nem nagyon szerettem, bár egy Lego Dj Hero jobban felkeltette volna az érdeklődésemet. :p
23.
23.
Fr33K
#21: Hát ez a HSZed tükrözte a Nicket végén látható életkorodat......
22.
22.
McDuff
#21: hát ez az összehasonlításod elég szar volt,már ne haragudj...
21.
21.
randall13
#20 Te is hasonlítasz a szüleidre, akkor most te is felesleges vagy?
20.
20.
McDuff
Miért?!Miért jó ez hogy most Lego?!nem tom felfogni...mert egy SWnél vagy egy Indiana Jonesnál megértem,de ennél miért jó ez????ugyanoan mint a sima...szal tök felesleges...szvsz
19.
19.
Mortician
#18: Ismerem a legtöbbet, nekem nem kell mondanod, de azért a zúzda az egészen más kategória... :)
18.
18.
Kyuubi
#16: Hát azért a 80-as évekbeli számaik elég zúzósak ;) Battery, Fight Fire With Fire, csak hogy azok közül mondjak amik a játékban is benne vannak.
17.
17.
Quent1n
#15: Igen, ebben az országban egy Quent1n van és az én vagyok :)
16.
16.
Mortician
#9: Azért én a Metallica-ra nem mondanám, hogy zúzda... :)
15.
15.
randall13
Quentin te a hs#team leadere vagy? :D
14.
14.
Noel Ryyka
már csak azt mondjátok meg, hogy hol lehet megvenni, mert hazánkban beatles-en meg unplugged-on kívül elég nehéz rock band-re lelni
13.
13.
Kyuubi
Szerintem a Metallica és a Greatest Hits a legjobb. Plusz a WT-be is van 10-15 nagyon jó szám, csak ott a többi ratyi.
12.
12.
Raam989
Én ennyit fűznék hozzá: http://www.youtube.com/watch?v=5geSUBUXcVA
Ez az igazi lego gitározás. :P
11.
11.
Batri
#10: nekem is a GH3 a kedvencem^^ ebből pedig a Good Charlotte nagyon kellene(fav zenekar) :3
10.
10.
Daks
Szerintem is az RB1-ben meg a GH3-ban voltak a legjobb szamok :).
9.
9.
Quent1n
Nem volt rossz teszt bár ezzel a mondattal nem értek egyet: "Ez pedig nem volt épp a legjobb döntés a készítők részéről, hiszen vagy készítsenek egy játékot a tiniknek, vagy kíméljenek meg minket, öreg motorosokat a fekete-körmű, mutáló hangú amerikai garázszenészektől."



Ez egy partyjáték ugye tehát nem egyéni játszadozásra lett kitalálva. Pont azért ilyen a felhozatal, hogy mindenkinek legyen olyan szám ami tetszik neki. Pl. a Metallica meg a Beatles erősen rétegjáték lett. Tehát ezt kár volt beírni negatívumnak szerintem mert az egyik legjobb tracklist van ebbe a játékban. Próbáljon meg valaki Metallicát játszani kisfiával kislányával.. :P



A hozzászólóknak pedig: Jó lenne már megérteni, hogy Rock Band, GH nem egyenlő Metallica meg zúzda. Azért mert a GH3 Legends of Rock olyan tracklistel jött amilyennel abból nem következik egyenes ágon, hogy minden rész csak a keményebb Rockra kell, hogy épüljön. A Lego Rock Band esetében se volt odaírva hogy Hard Rock Lego RB, így elég széles skálán mozognak a számok. Pl. nekem a Metallicas, GH totál nem tetszett mert nem szeretem az együttes zenéjét. Nekem a RB, GH3as zenék jönnek be legjobban. Ez a felhozatal talán a World Tourhoz vagy a GH5höz állhat legközelebb. A játék pontozását azért nem értem mert a Legos dolgokkal nagyon feldobták a témát. Ha a Band Hero 6 akkor ez min 8 minden szempont alapján, úgy érzem,pláne, hogy a RB Beatles 8.9et kapott, mert minőségben úgy gondolom ahhoz közelebb áll.





randall13 : Azért nem adják ki PC-re mert az nekik nem igazi piac. Sokan megvennék a játékot de közel sem elegen, hisz ez a játék igazán akkor üt, ha 2-3-4en játszanak vele egy TV előtt. GH van PCre de csak sima port, sajna néha eléggé beszaggat, és emiatt hardcore game-re nem alkalmas csak partyra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...