God of War III Demóteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2009. december 11.
Link másolása
A közeledő megjelenésnek köszönhetően egyfajta marketingfogást alkalmazva a nagysikerű God of War első és második részét egy Blu-Ray lemezre gyömöszölve, a látványt teljesen felújítva nemrég kiadták a Collectiont, amin extra tartalomként helyet foglalt a harmadik rész demója is. Live-os cimborámnak, Kovácskatinak köszönhetően hozzájutottam én is eme remekműhöz - utólag is ismételten örök hálám neki ezért - lássuk hát mire számíthatunk nem kevesebb mint három hónap múlva.
Sok-sok évvel ezelőtt, az istenekhez mindig is hű spártai harcost Kratost Zeus csúnyán átverte. Egy illúzióval elvakítva szeme világát, arra kényszeríttette, hogy lemészárolja saját családját és még sok más ártatlan embert velük együtt. Testén örökre ott maradtak eme szörnyű tettnek a következményei, amikor szeretteinek a hamuja beleégett a bőrébe. Szívét sose múló harag, düh táplálja, és csak egy célja van; feljutni az Olympusra és megölni Zeust, a főistent. Az út hosszú, sok mindent megélt már azóta és senkit nem hagyott életben, aki megpróbálta feltartani.


Akik játszottak az első két résszel tökéletesen tisztában vannak vele, hogy a God of War sorozat több mint egy szimpla kardozós-gyakós játék. Magában hordozza azokat a stíluselemeket, amik naggyá és legendává kovácsolnak egy-egy terméket. A magával ragadó történet, a forradalmian új ötletek, a hihetetlenül pörgős játékmenet és a felejthetetlen játékélmény, mind-mind jellemzi ezeket a gammákat és örökérvényűvé teszi őket. Annak idején Playstationön rengeteg ilyen stuff készült és csak kevesen maradtak meg exkluzív címnek. De a God of War tartotta magát, akárcsak a Halo az Xboxon.


A demó pontosan olyan, mint amit elvárunk tőle. Szebb, jobb, brutálisabb, mindenben felülmúlja elődeit, még akkor is ha első ránézésre nem véltem felfedezni
Kratos
A görög mitológiában Kratos (Cratos) Pallas Athene és a Styx fia volt. Ő képviselte az erőt és a hatalmat. Nikével, Biával és Zelusszal egyetemben mindig ott voltak Zeus közelében. Cratos volt talán mindig is Zeus leghűbb szolgája, aki egyszerűen képtelen volt megérteni, ha valaki nem értett egyet a főistennel. Éppen ezért cinikus és egyben zseniális, hogy ennek a játéknak pont így hívják a főhősét.
túl sok újdonságot benne. A start képernyőn, akárcsak a korábbi részekben Kratos brutálisan félelmetes és dühös arcát láthatjuk közvetlen közelről. Majd ha rányomunk a kezdésre, akkor egy ügyesen megoldott forgó kamerával rögtön bele is kezdünk a hihetetlen kalandba. Hősünk hátára rakja két kardját és meglátja az égen Heliost, a nap istent, aki idegesítően repkedve osztja az okosságokat és provokatív mondandóját tüzes szekeréről. Persze gőgös istenként még csak meg se fordul a fejében, hogy Kratos nem az a típusú kölök, akinek büntetlenül lehet szövegelni. Kratos, mint tudjuk egy abszolút negatív hős, egy vadállat, még ha bizonyos dolgokban egyet is értünk vele. Őt semmi és senki nem érdekli, csak a bosszú élteti, és ha véletlenül nem dögös bögyös macák vagyunk, és éppen összeakadunk vele, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy csúnya végünk lesz.


Minden morális kérdésre fittyet hányva, hősünk mindenkit és mindent kegyetlenül lemészárol, legyen az mitológiai lény, vagy félelmében a földre roskadt jámbor civil. Tekintettel arra, hogy ha mondjuk szétkapunk egy ártatlan embert életerőt nyerünk belőle, a készítőknek is egyértelműen az volt a célja, hogy kipróbáljuk, vajon milyen lehet mindenhatónak lenni, és ez döbbenetesen jól sikerült nekik.


Ellentétben azzal, amiket ígérgettek nekünk, én személy szerint nem voltam hanyatt esve a játék grafikájától. Persze ne értsetek félre, hiszen nagyon szép és ebben a stílusban nem is szükségeltetik ennél szebb. De azért az erős túlzás, hogy csak PS3-on képesek ilyen látványt produkálni és, hogy ez lesz a legszebb gamma, amit valaha láttunk. Tény, hogy mindegy hányan vannak a képernyőn, a játékmenet röccenésmentesen folyik megállás nélkül, egy pillanatra se csökken az akció. Olyan, mint egy Tsunami, ami elkap minket és sosem enged el. Talán ez az oka annak, hogy a viszonylag tartalmasnak nevezhető demónak olyan hirtelen, de mégis hihetetlenül hatásosan hamar a végéhez is érünk.


Kratos mozdulatai a jól megszokottakon kívül nem bővült olyan nagymértékben. Lesz két fegyver, ami idáig nem volt, az egyik egy tüzes íj, a másik meg egy hatalmas
God of War 3 = God of War 5
A játék történetének kronológiai sorrendjében a God of War 3 az ötödik rész a sorozatban, mert a PSP-s Chains of Olypmus volt az első, majd jött a God of War, God of War: Betrayal, God of War II, majd ez. A Betrayal nevű rész kizárólag mobilokra jelent meg és egy 2D-s hack&slash volt. Ellentétben a hiedelmekkel, ez nem a második, hanem közvetlenül az első rész után játszódik.
oroszlánfejű bokszkesztyűhöz hasonlatos ütlegelő fegyver, amivel akár vékonyabb falakat is ki tudunk majd ütni. Bár én csak részlegesen ismerem a korábbi részeket, ezért jelenleg nem számítok túl jó összehasonlító alapnak, de ezen kívül más újdonságot nem véltem felfedezni. Viszont ígérem, hogy mire megjelenik a harmadik rész, be fogom szerezni a collectionst, és rendesen kikupálom magam GoW ügyileg. Az a pár óra, amit nyomultam az előző részekkel nem tűnt túlságosan másnak, mint ez a demó, azon kívül, hogy a grafika és a hangulat rengeteget fejlődött. A lényeknek egyértelműen teljes fiziológiája van, tehát ha valakit kibelezünk, vagy éppenséggel kitépjük a szemét, vagy uramisten leszakítjuk a fejét, akkor azt olyan élethűen sokkoló módon prezentálják nekünk, hogy az szinte már fáj. Tehát akit a sorozat brutalitása fogott meg idáig, az maximálisan elégedett lesz. A fény és fizikai effektek is egyértelműen rengeteget fejlődtek, időnként azért döbbenetes látványban lenne részünk, ha mondjuk az akció mellett képesek lennénk erre figyelni, mert abból aztán lesz bőven. Elindul és meg sem áll a végéig egy másodpercre sem.


A God of War 3 demója döbbenetesen jó lett és a legjobb az egészben, hogy mindenki tudja, a teljes változat ennél csak sokkal jobb lesz. Ez nem annak a tipikus esete, amikor kiszedik egy játékból a legjobb részt és azzal próbálják meg eladni a végterméket. Ennél a stuffnál mindenki tudja, hogy egy új legenda született és már csak tűkön ülve leszünk képesek kivárni 2010. márciusát. Nekem elhihetitek, nagyot fog durranni!

Kapcsolódó cikkek

99.
99.
roli33
#102: Hát igen, pedig a gow3-hoz hasonló látványvilágot tényleg még nem láthattunk játékban.
98.
98.
sgabo09
#102: Ja ,a Design meg a Graf az 10-es :) De a külföldi újságírókat sohasem értettem...
97.
97.
Lachgas
most néztem a gametrailers értékeléseit és kicsit meglepödtem! Hogy miért? Mert a látványosságra 8.7 pontot adtak.

Holott meg annak kéne szerintem a legtöbbet kapnia.
95.
95.
Batri
#99: kód nélkül is le lehet tölteni, fent van PSN-en...
95.
95.
Batri
94.
94.
deviques
Tegnap kaptam az amazon.de-től kódot amivel le lehet tölteni a God of War III demóját. Én nem használom fel, mivel még 2 nap és érkezik a tuti cucc, addig meg FFXIII. Ha kell valakinek a demó szívesen odaadom a kódom, írjatok PM-et.
93.
93.
kibz
Nagyot fog ütni ez a game.új dimenzióba fogja emelni azt amit mi szórakozásnak hivunk.
92.
92.
olmo84
Hú de várom már!!!!!
91.
91.
dawe001
Na azért nincs sehol a demo mert az enyém USA verzió .... azért köszi:)
90.
90.
dawe001
#94: ahh értem...:S

Egyébként az van h sehol nem találom, se ahol be tudnék lépni vagy a kódot ha mondjuk a PSN-ről kéne letölteni...
89.
89.
Ca$h
#93: Sajnos nem igazán vágom, hogy mi van, de ott kell lennie valahol. Velem mint a cikkben írtam egy barátom osztotta meg a demót... :/
88.
88.
dawe001
#89: Megtudnád mondani h miért vagy mivan?:D
86.
86.
dawe001
#89: Háth konkrétan sehol.:) A játékban sem sem pedig kint.:S

Csak egy fejlesztői video van még pluszba.
86.
86.
dawe001
#90: Nem, PS3 exkluzív lesz.
85.
85.
Ca$h
#88: Mármint hol nem találod?
84.
84.
dawe001
Vki elmagyarázná nekem h miért nem találom a kódot a demóhoz?:SSS
83.
83.
mikinyo
Sajnos nekem sincs ps3-am,de be kell szereznem egyett,mert nem fogom kibirni hogy legalább ne probálhassam ki!

Hát ez van! :)))
81.
81.
suigetsu
Ijenkor sajnálom h nincs ps3-am:S:(



80.
80.
Samu
Drágajóélet!PS2-őn annyira letehetetlen volt számomra a God of War 1-2,hogy az már fájt,és most az új részt holmi mocskos anyagiak miatt nem fogom tudni játszani! :(

Lehet valahol debrecenben bérelniPS3-mat?Ezért képes lennék rá!
79.
79.
Ca$h
#82: Had mutassam be nektek Zazt aki egyébként "kovacskati" és egyben a God of War mentorom! ;) Asszem a pulykapénzből megveszem a collectionst vagy a Borderlandset... vélemény, ;)
78.
78.
zaz
#81: Ikarosz szárnyai.

Kratos a 2. részben szabaditja meg Ikaroszt a szárnyaitól;)
77.
77.
NECROSMOKE
"Lesz két fegyver, ami idáig nem volt, az egyik egy tüzes íj, a másik meg egy hatalmas oroszlánfejű bokszkesztyűhöz hasonlatos ütlegelő fegyver, amivel akár vékonyabb falakat is ki tudunk majd ütni." Ehez annyit füznék hozzá,hogy én meg láttam mas demót is és abban pedig valamiféle PEGAZUS szátnyak is vannak,talán...
76.
76.
zaz
75.
75.
Ca$h
#78: Ez csúnya volt testvérem, kérem szépen lenyugodni, csak félreértettétek egymást... :/
74.
74.
zaz
#77: MI van veled? Írtam valahol ,hogy okoskodsz????

NAGYON KÖSZÖNÖM A LEÍRTAKAT!!!!!!



Fanboy köcsög....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...