Alan Wake: The Signal DLC teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. augusztus 16.
  • alan wake, dlc, teszt, the signal
Link másolása
Az idei év talán egyik legnagyobb talánya, hogy egy olyan hihetetlenül jó játék, mint az Alan Wake, hogyan volt képes ennyire alacsony eladási mutatókat produkálni, aminek egyébként könnyen az lehet a vége, hogy nem is fogják folytatni. Nem értem néha az embereket, de itt most nem is ez a lényeg. Számomra piros betűs nap volt mikor megjelent az első DLC...

Emlékszem, napokon keresztül mentek a beszélgetések szerteszét az országban, mind fórumokon, mind pedig személyesen, hogy tulajdonképpen mi is történt pontosan az Alan Wake végén. Jó hír azoknak, akiket ez még érdekel, hogy az első kiegészítő egészen pontosan ezután játszódik. Kissé rossz a szájízem azonban, mert igaz mesteri módon folytatódnak az események, de akárcsak a LOST esetében, nem sok választ fogunk kapni a kérdéseinkre, sokkal inkább csak újabbak merülnek majd fel.


Ahogyan azt a játék végén láthattuk, Alan bejutott a házba ahol a Sötét jelenség trónolt, és sikerült átírnia a történet végét úgy, hogy az mindenkinek -köztük a szerelmének is- jó legyen, csak éppenséggel neki nem. Ott maradt ebben a rémálomszerű, félig valóság, félig álomvilágban, ahol bármi megtörténhet, ahol nincsenek biztos alapok, szinte semmibe sem kapaszkodhat. Az út egyértelműen az őrület felé vezet, és nem igazán látni semmi esélyt arra, hogy visszakerüljön a valóságba.


Valahogy minden olyan ismerősnek tűnik, olyan, mintha ezek a dolgok már megtörténtek volna vele, de mégis elmosódni látszanak a történések. Ekkor meghall egy hangot; Thomas Zane beszél hozzá, aki arra kéri, kövesse a jeleket, amiket küld neki, más különben az őrület vár rá. Mindenhonnan takenek támadnak főhősünkre, az út rendkívül nehéz és harcokkal telített, de ami a végén várja, arra senki sem számított.


A Signal DLC olyan, mint egy hatalmas adrenalin löket, olyan, mint egy iszonyatos rémálom. Rengeteg a harc benne, és nem kicsit tud frusztráló lenni. Akadnak természetesen gyűjtögetnivalók is, ébresztőórák és karton standyk formájában, de ember legyen a talpán, aki elsőre megtalálja mindent ebben az őrületes, túlélésért vívott harcban. Lesznek acsik is bőven, köztük egy olyan, ami például arra kényszerít minket, hogy egyszer se halálozzunk el. Úgy gondolom, hogy kissé felturbózták az alapverzió egyébként kellemesen melankolikus és „lassú víz partot mos” játékmenetét, ami nem feltétlenül fog mindenkinek tetszeni.


De aggodalomra semmi ok, mert az első kiegészítő nagyon jó és élvezetes, csak ugyebár hűen tükrözi, milyen is az a világ ahol szegény Alan ragadt. Kíváncsian várom a következőt (The Writer), ami már elvileg az előzményekről fog szólni, és jóval nyugodtabb élményekre számíthatunk majd a megjelenésekor.

 

Kapcsolódó cikkek

41.
41.
szambotomi
#40: csatlakozom hozzátok, én is így gondolom :)
40.
40.
Ca$h
#39: Sajnos rajtad meg rajtam kívül... eléggé kevesen gondolják így... :(((
39.
39.
NinjaNorb
sztem meg idén még idáig ez volt a legjobb játék legalább valami újdonság volt benne olyan más mint a többi sztem a fénnyel harcolás az tök nagy ötlet volt:D
38.
38.
Ca$h
Raam: öreg cimbora, legalább te hanyagold már a warezos témákat pls... :(
37.
37.
Raam989
#35: Mindenképp vedd meg.
36.
36.
Moldren
és bocsi a félig offért mivel ez az alap játék
35.
35.
Moldren
Sziasztok! Letöltöttem a játékot végig is vittem, de valahogy nagyon megtetszett az egész.(bocsi a warezért)
Lenne egy lehetőségem hogy Collector's Edition-t meg tudnám venni igencsak áron alul.
Szerintetek ha már végig vittem, 10ezer alatt van a játék, megéri megvenni?
32.
32.
gogolbordello2
elég 20 perc hogy tudd hogy neked ez fog tetszeni vagy nem,példának itt van a Mafia 2 demója,csak 10 perc mégis megtudod belőle hogy ez egy rohadt jó game.
29.
29.
nero66
28.
28.
nero66
#27 "Abból meg, hogy egyszer toltad valakinél húsz percet nagyon sokat meg lehet állapítani :P"


Én uncsitesómnál toltam kb 45 percet és én megállapítottam h kielmekőden nagyszerű game!!! :P És szerintem a Monster Hunter Tri is ugyan erre a A Wake-es sorsra jutott volna ha nem lenne neki egy jól megtervezett és összeszedett multija!!!!
26.
26.
vuliem
Egyetértek Ca$h-el, haveromnál játszottam vele, és aki szerint ez rossz játék, az nem játszott vele, vagy tényleg ramaty az ízlése.
25.
25.
KopyAti
Azért nem fogyott sok, mert sztem ez egy fos játék!
16.
16.
Ca$h
15.
15.
gamerplayer
#14: igen igazad van de csak részben, mer először a pontozást("először"-ön a hangsúly) és aztán a cikket:)
nah akkor most nekiesek a cikknek:D
14.
14.
Ca$h
#13: Inkább azt szoktad meg, hogy el se olvasod a cikket csak a pontozást. Itt az ideje erről leszokni... ;)

Egyébként meg demót pontozni butaság lévén csak egy demó és nem végleges termék, a DLC pontozásának se látom túl sok értelmét, de ha gondolod írjál erről egy esszét a főszerinek, hátha bevezeti! :)
13.
13.
gamerplayer
#2: xDDDDDDD ez jó volt xD
amm lenne 1 kérdésem: a beta, demo és DLC teszteknél mér nincs pontozás?
Jó lenne ha lenne szerintem :D:D mert pl ha a cikk nem áll össze bennünk, azér tudjuk mit is gondol az író-persze ezzel nem arra célzok h szarok cikkek, hanem h már megvan szokva h teszt-és rögtön nézem a pontozást:)
12.
12.
Ca$h
HANYAGOLJUK A WAREZOS HOZZÁSZÓLÁSOKAT PLS!
11.
11.
Chavez
#10: Ezzel azért vitatkoznék.
10.
10.
joykiller
#4: az x tulajok 70%-a warezba szedte le, ez itt a probléma. ps3ra kellett volna kiadni, ott nincs ilyen gond, nem azért nem fogyott mert szar, hanem mindenki egy 100ft-os teszkos lemezen tolja.
9.
9.
Chavez
Az első rész vagyis az alapjáték meglehetősen elgondolkodtató volt. Sose fogom megérteni a történetét :D:D

Ez a DLC kb hány órás? 2 van?
8.
8.
mephi
Ha PS3 játék lenne, megérteném, hogy nem adják ki PC-re. Ha csak XBOX-ra fejlesztették volna az elejétől, még úgy is elfogadnám, hogy csak XBOX-ra jött ki. Ha sikeres lenne, akkor szintén megérteném, hogy csak XBOX-ra adták ki.
Így viszont nem értem. Vagy annyira kevés fogyott, hogy a portolás ára se jönne vissza?
7.
7.
torppapa5
Kár hogy a magyarok nem kapták meg a DLC-t, a cikk csak még kíváncsibbá tett. Ez nem jó, mert úgy sem tudok ezzel játszani, csak esetleg ha dobozos kiadásban is megjelennek. :(
6.
6.
Yagami Light
#4: Már csak dacból sem vették meg?
Mivel, hogy csak Box-ra jött ki, csak az a tábor tudja megvenni. Az az ember meg már miért ne venné meg, ha már meg akarja venni, hogyha van XBOX360 a háztartásában.
Aiknek flashelt Boxa van, az úgyis letölti, akinek meg nem az kénytelen megvenni. Ennyi. Szóval ez nem sértődés függvénye, hogy ilyen kevesen vették meg. Mivel, hogy csak 1 platformra adták ki és ráadásul XBOX360-ra (amin köztudottan virágzik a warez, akár csak PC-n). Ráadásul egy kicsit különc is a játék a többihez képest így talán első ránézésre nem mertek sokan kiadni érte vagy 14 ezret. Szerintem ezért fogyott ilyen kevés.
5.
5.
felegyi
#4: Igen én is ezen a véleményen vagyok, elégtétel az emberektől...

Amúgy igencsak spoileres a cikk...
4.
4.
Hofi3
"Az idei év talán egyik legnagyobb talánya, hogy egy olyan hihetetlenül jó játék, mint az Alan Wake, hogyan volt képes ennyire alacsony eladási mutatókat produkálni, aminek egyébként könnyen az lehet a vége, hogy nem is fogják folytatni. Nem értem néha az embereket"

Talán mert nem adták ki PC-re. Pedig arra hirdették meg. Talán így meg lehet érteni az embereket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...