Batman: The Brave and the Bold teszt

  • Írta: Daks
  • 2010. szeptember 15.
  • batman, teszt, the brave and the bold, wii
Link másolása
A bűnözés és a terror soha nem látott méreteket öltött Gotham City városában. A rendőrség lassan a tehetetlenség és az összeomlás szélére sodródik, azonban itt van a Denevérember, aki segédeivel karöltve felveszi a harcot az ártatlanok ezreit sanyargató rosszfiúkkal. Csatlakozz a harcokhoz te is!

A Cartoon Network tavalyelőtt indult rajzfilmsorozata, a Batman: The Brave and The Bold több tucat szuperhőst vonultatott már fel. A Denevérember minden alkalommal más társat köszönthet maga mellett, akik segítenek neki legyőzni a gonoszt, ám maga az ötlet nem új. A The Brave and The Bold története egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza, a DC Comics hősei ekkor álltak először össze egy képregényhez, a lap pedig annyira sikeres lett, hogy a kiadó egészen 1983-ig havonta adott ki belőle egy részt. Ezután hosszabb szünet következett, 1991-ben és 1999-ben jött egy-egy mini sorozat, 2007-ben azonban újraindult a képregény, rá egy évre pedig már vetítették a rajzfilmeket is.


A történet legújabb feldolgozásaként megérkezett a Nintendo Wii és DS exkluzív Batman: The Brave and The Bold játék, melyet az a WayForward Technologies készített, akinek több Godzilla, Justice League Heroes, American Dragon és Spongebob címet is köszönhettünk már. A srácok nem újoncok tehát a Cartoon Network világban, és bár eddig többnyire csak erős közepes gyerekjátékokat tettek le az asztalra, most tényleg ráéreztek valamire. Az új Denevérember játék nagyon hangulatos lett, teljesen más, mint az Arkham Asylum, a színes, fiatalos külseje a nyolcvanas-kilencvenes évek klasszikus képregényeit idézi, az oldalnézetes stílusa pedig olyan, mintha egy régi SNES játék elevenedne meg előttünk, modern külsővel.

Batman és Scooby Doo

Andrea Romano, a Cartoon Network hangmérnöke egy interjúban elárulta, hogy crossover készül a Batman: The Brave and The Bold és a Scooby Doo: Mystery Incorporated sorozatok között. Azt egyelőre nem tudni, hogy a két mese összefonódása mikor kerül adásba, de az biztos, hogy nagyon várjuk!



Ahogyan a rajzfilm, úgy a játék is epizódokra van bontva. Minden részben más főellenséggel kell szembenéznünk, de Batman sincs egyedül. A főhőshöz Robin, Kék Bogár, Guy Gardner, Sólyom, illetve Bat-Mite csatlakozik játszható karakterként, és bár közülük mindig csak egy kísérhet el minket a bevetésre, választhatunk beugró segédet is. Aquaman, Fekete Kanári, Fekete Villám, Marvel Kapitány, Villám, Vörös Tornádó, Zöld Íjász, továbbá Booster Gold, Hal Jordan és Plastic Man pályánként csak egyszer hívható elő, ekkor viszont elég egy gombnyomás, és egy látványos animáció kíséretében megjelenik a felmentő, másodpercek alatt kinyírva mindenkit körülöttünk.


Az akciókat látványos rajzfilmes animációk, és állóképekből összeállított párbeszédes jelenetek kötik össze, melyek amellett, hogy nagyszerű körítést adnak a történethez, még nem egyszer meg is nevettetnek minket. A kalandok során Gotham City sötét utcái mellett megfordulunk még egy titkos szigeten, továbbá Londonban, és az űrben is, az öklünkön kívül pedig mindenféle denevérkütyü lesz a segítségünkre. A bateráng, a kard, a vipera, a boxer, az akna, a húsklopfoló és a többi gyilkos szerszám persze nem érhető el azonnal, a pályán gyűjtött pontokért cserébe vásárolhatjuk és fejleszthetjük őket, ha két küldetés között hagyunk magunknak egy szusszanásnyi időt, és betérünk szétnézni kicsit a denevérbarlangba.


A prezentációt illetően nincsen okunk sok panaszra, a jazzy aláfestő zene és a cell-shaded grafika igazi képregényes hangulatot kölcsönöz a játéknak, illetve a speciális effektek, meg a hátterek is igényesek lettek, ennél többet már csak technikailag tehettek volna a játékért, bár mint tudjuk, a Wii erőforrásai ebben a tekintetben igen végesek. S ahogyan az egész játék, úgy a navigáció is egyszerű, de nagyszerű lett. A nunchuk analóg karja irányítja a hősünket, a C a védekezés, a Z szolgál a kütyühasználtra, míg a wiimote A gombjával lehet ütni, a B-vel pedig ugrani. A kötélhágcsót a mínusszal tudjuk kilőni, így elérve a magasabb helyeket, illetve ha erősebb, koncentrált ütést akarunk bevinni, akkor csak meg kell rángatni a kontrollert, és emberünk egy kis felkészülést követően máris hatalmas pofonokat kezd osztogatni.


A játékmenet izgalmas és jópofa, az új Batman XBLA vagy PSN játékként is simán megállná a helyét, azonban a harcok igen repetitívek. Ahogyan a cikk elején is említettünk, tényleg egy SNES cím színvonalán van a játék, tér nincsen, mindig csak balra, vagy jobbra lehet mozogni, leütjük az utunkba kerülő embereket, megyünk előre, és itt ki is fulladt az egész játék. Ha az első fél órát láttuk, akkor már ismerjük az egészet, a helyszíneken és a főellenségeken kívül nem tud sok újat mutatni egyik epizód sem. A stílus és a hangulat viszont annyira magához láncolja az embert, hogy gyermeki lelkesedésünkben a játék minden hibáját és hiányosságát egy pillanat alatt elfelejtjük, és csak az zökkent ki minket a harcokból, ha ránézünk az órára, és az éjjel fél négyet mutat.

Bármikor beszállhatsz

A mesesorozat epizódjai nincsenek közvetlen összefüggésben egymással, így a néző bármikor bekapcsolódhat a történtekbe, akár az évad felénél is fel tudja venni a fonalat. A rajzfilmet „A bátor és a vakmerő” címmel a magyar Cartoon Network hétköznapokon este 20:15-kor, hétvégén pedig 17:15-kor vetíti, ha tetszik a játék, érdemes tenni egy próbát ezzel is!



A Batman: The Brave and The Bold nem ér fel egy teljes értékű, dobozos, AAA kategóriájú játékhoz, mégis laza, vidám kikapcsolódást nyújt. Jó látni, ahogy a történet Wii konzolon is ugyanazt a varázslatos atmoszférát sugározza magából, amit a Cartoon Networkön megszoktunk, nagyon sok pontot viszont nem adunk neki, hiszen ennél azért jóval többet is ki lehetett volna hozni a témából.

11.
11.
Moldren
először azt olvastam hogy "Klasszikus balett stílus" .... -.-
agyamra ment már a táncsuli :D
10.
10.
Robbie17
Mese sorozat nem tetszik úgy szint ez az oldal nézetes dolog sem, marad a Batman:AA
9.
9.
kevinbutler
#6: Az igaz habár Joker állandóan poénkodik de ez még a komor Batman-ekben is elmegy, elvégre ő olyan mintha batman ellentéte lenne :D
8.
8.
csmpd
6.
6.
Kerik
#1: Nem kell hozzá megcsinálni az AS-t tt van az Arkham Asylum abba elég komor de Joker poénjai jók
5.
5.
Top Secret
Nem rossz de nem szeretem az oldal nézetes játékokat.
4.
4.
Giga0509
Volt már olyan hogy Batman és Scooby Doo egybe volt.Még Robin is benne volt :D Cartoon Networkön adják néha :D
3.
3.
Daks
Egy igazi klasszikussal kontráznék erre:
http://www.youtube.com/watch?v=NrmPehlHK3w&feature=related
:D
2.
2.
Mortician
Az első képen az a vigyor priceless... :D
1.
1.
kevinbutler
Hát nekem a komor Batman jobban tetszik sajnos ): csinálhatnának játékot az Animated Series-ből :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...