Rango: The Video Game teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. március 13.
  • rango: the video game, teszt, xbox 360
Link másolása
A Mojave-sivatagban az állatok több millió év alatt alkalmazkodtak a zord környezethez. De a gyík… meg fog halni. Védett házi kedvencként eddig nem volt gondja semmire, most azonban a vadnyugaton kell helyt állnia, a pisztolyok itt könnyen elsülnek, nem puhányoknak való vidék ez.

Johnny Depp, Isla Fisher és James Ward Byrkit legújabb animációs filmje izgalmas történetet mesél el. Rango, az önértékelési problémákkal küzdő kaméleon az otthon szerető melegétől egy napon elszakadva a végtelen prérin találja magát, harcolnia kell a túlélésért, idegen ő itt, és ezt tudja mindenki. Útja Por városába vezeti, a ragadozók elől itt némi menedékre lelhet, ám a fura közösség nem a vendégszeretetéről híres, különleges lények és törvényen kívüli rosszfiúk népesítik be a várost, a beilleszkedésnek hősünk pedig igen szokatlan módját választja. Elhiteti a „porgárokkal”, hogy ő az új sheriff, terve azonban túl jól sikerül, s hamar azon kapja magát, hogy a város megmentése a vállát nyomja.


A Rango: The Video Game nem követi a film eseményeit, helyette kis történeteket dolgoz fel, visszaemlékezések formájában. Hősünk a helyi ivóban mesél a gyerekeknek, kilenc izgalmas kaland vár ránk, fantáziából pedig nincsen hiány, Rangonak pörög a nyelve, zajlanak az események. Verekednünk kell és lövöldözni, lovagolni, mádárháton repülni, száguldó vonat tetején egyensúlyozni, rosszfiúkra vadászni, ami a prérin megtörténhet, abba hősünk bele is fut, találkozik Babszemmel, Bandita Billel, sőt megküzd a gonosz Csörgőkígyó Jake-kel is.


A játékmenet egyszerű, nem lehet eltévedni, mindig csak előre kell menni, lőni az utunkba kerülő gonoszokat, és harcolni azért, hogy Por városában végre béke legyen. Elsődleges fegyverünk egy revolver, de lehet felvenni gépfegyvert, sörétes puskát, és launchert is, melyek bár jó fél percre elegendő töltényt tartalmaznak csak, segítségükkel nincs, mi Rango útjába állna. De a hangsúly nem csak a nyers akción van, igazi kis gyerek-szerepjáték lett a Rango: The Video Game, az útszéli dobozokat kifosztva, és a csillogó sziklákat megtörve értékes aranyérmékhez lehet juttatni hősünket, melyeket aztán különféle képességekre, hasznos tulajdonságokra válthatunk be. Az árusnál fejleszthetjük az erőnket, az életünket, a fegyverünk kapacitását, az újratöltés sebességét, a célzás pontosságát, illetve növelhetjük a dobbantós támadásunk nagyságát is, Rango egyetlen ugrással mindenkit el tud sodorni maga körül, jól jön, ha szorult helyzetbe kerülünk.


A film rajongói a játék Extra menüjében mindenféle kincsre lelhetnek, lehet új ruhát adni Rangora, megismerhetjük a karakterek életét, és szemezgethetünk a játék fejlesztésekor készült tervrajzokban is, akadnak köztük érdekes darabok. Gyerekjáték lévén pedig csalások is vannak ám, a neten fellelhető kódokat a Cheat menübe pötyögve mindenféle izgalmas előnyhöz juttathatjuk magunkat, régen mi is így nyomtuk a játékokat, vannak dolgok, melyek sosem változnak.


Megvalósítás terén a Rango: The Video Game nem emelkedik ki a többi, hasonszőrű gyerekjáték közül. A hangulat és a zene nagyon jó, ahogy haladunk előre, úgy tűnik fel mindig a mexikói bagolyzenekar, melyet a filmben is láthattunk, nekünk játszanak, néha a halálunkat jövendölik meg, néha a dicsőségünket. Látvány tekintetében azonban átlagon aluli a játék, Xbox 360 konzolon teszteltünk, és nem láttunk egyetlen modern megoldást sem, a speciális effektek öregek, a textúrák egyszerűek, még szálló por sincs, csak mi vagyunk, a derékszögű vonalzóval rajzolt pálya, és az a fél tucat ellenség, melyet mindig le kell vernünk. Rossz hír pedig, hogy magyar nyelv se került a játékba, így a gyerekek nem fogják érteni, hogy mi történik, s akik tudnak is egy kicsit angolul, a feliratozást azok se fogják tudni dekódolni, olyan rossz betűtípust sikerült ugyanis választani ehhez.


A kihívással szerencsére nincsenek gondok, a játék egyszerre tud könnyű, és izzasztó lenni, nem kell milliméterre kiszámolt ugrásokat végrehajtani, és az idegesítő platformelemektől is megkíméltek minket a készítők. Kár, hogy rendkívül rövid az egész, a legnehezebb nehézségi fokozaton sem kell néhány óránál több ahhoz, hogy végére érjünk a történetnek, és bezsebeljünk minden achievementet.


A Rango: The Video Game sablonos kényszerjáték lett, melyet a film után biztosan ki fog erőszakolni a gyerek. Jópofa és változatos kalandok várnak ránk benne, a történet tele van akcióval, remekül el lehet vele szórakozni, és nagyon aranyosak a szereplők is, ám összességében nem valami meggyőző. A gyors végigjátszásnak, és a túlegyszerűsített játékmenetnek köszönhetően hamar feledésbe merül a történet, Rango sosem lesz egy generációs legenda, ahogyan ez a játék sem.

33.
33.
x360player
Utálom az olyan @@@ embereket, akik nem próbálják, csak rábökik, hogy szar!
Nem csak a lövöldözős játékok kellenek, hanem egy ilyen is.Előbb játszatok vele!Nem kell ahhoz 9 évesnek lenni.

Daks: Igen a kisebbeknek nem árt, de legalább tanulják a nyelvet, nem igaz?:)
Tényleg aranyos kis játék, utoljára a Toy Story 2 tetszett ennyire még PS1-en.


31.
31.
rappit
te jó ég már minden szarból videójátékot csinálnak?
30.
30.
bazokagol
ez a játék elég jo ha 9 év alat lenák, de szerencse hogy nem vogyok :D
29.
29.
Daks
#28: Gyerekjáték ez, fontos a magyar nyelv, nem vitatkozom. A grafika meg olyan, amilyen, rakj mellé egy AAA kategóriás címet, függetlenül attól, hogy milyen stílus, és meglátod, technikailag ez tényleg idejétmúlt :). Ettől függetlenül örülök, hogy tetszik, én is jó kedvvel nyomtam végig, aranyos game.
28.
28.
x360player
"Nincs magyar nyelv", mint negatívum???????Szinkron ne legyen?
Szerintem remek játék ez, a grafika pedig nem idejétmúlt.Nézzétek meg a Lands of Giants pályát.Az a rossz grafika?????????

"Hamar végigjátszható"? Ritka az olyan játék ami nem.Én már kétszer végigjátszottam.Lassan az 1000G is meglesz.Még 100 000,150 000,200 000 sheriff star, és két pályán összeszedni 1-2 halat.
27.
27.
turleysqt
#16: jogos, a dolog ezen része nem jutott eszembe így este.
26.
26.
rossitibi
#25: Talán 1 év múlva! Mikor már elfelejtem. De sose ültem be mégegyszer ugyanarra a filmre! Szerintem nem volt rossz a Rango sem!
25.
25.
wildláma
#19: és be is ülnél rá még egyszer? meg még egyszer meg még egyszer meg még egyszer? Nem hinném.
24.
24.
adikas
#23: Ha figyelmesen olvastál volna amit én elkezdtem írást ő csak azt folytatta és épp arról volt szó,hogy hiány van ma már az olyan igazi mese filmekből mint a Vuk Oroszlánkirály,stb.
És csak ritkán akad(Rango,Őrzők legendája) 1-2 a mai számos sz.r meséből.
23.
23.
Mortis
#14: Azért ez egy elég kellemes animáció, véleményem szerint. A film története jó, a karakterek jópofák, a szövegek szintén, a zene pedig több mint zseniális. Szerintem a Rango bőven megérdemel egy 8-ast a 10-ből. A játék? Hmmm...Hagyjuk.
22.
22.
Hardy
Képeket meg a trailert látva nekem tetszik :D
21.
21.
Miseew
ahjj... ugy utálom az ilyen játékokat... élsimítás 0...:| az animációk.. na arról ne is beszéljünk.:(
20.
20.
Varga Adrián Atilla
19.
19.
rossitibi
#14: Szerintem meg nagyon jók! Én rengeteget megnézek moziban 3d-ben,jól szórakozunk rajtuk meg sokat röhögünk a barátnőmmel! :) Szerintem marha jók! Persze vannak kivételek!
18.
18.
Beau
Kis aranyos, de ... :)
17.
17.
Sarkadi
Nem szólom le,mivel a kisebb korosztály jól elszórakozhat vele,de engem hidegen hagy. :)
16.
16.
K2 The Highest
#13: Hát megnéztem...Az ilyen jellegű HSZ-ekből lesznek a legnagyobb Flamewarok...
Tudod, ha fikázod az egyik tábort, akkor a másik fikázza a másikat és így tovább.
15.
15.
SütiMester00
#13: mi lett kimoderálva? kíváncsi lennék..:D
14.
14.
Quent1n
#11: Ezzel maximálisan egyetértek! Szerintem a mai mesék nagy része egyszerűen lelketlen és ebbe a technika túlzott használata is közrejátszik úgy gondolom. Régen az igazi kézzel rajzolt meséknek volt "szaga" a maiak meg 3Ds tucat cuccok amiből nagyritkán emelkedik ki egy Toy Story vagy Shrek.

12.
12.
SütiMester00
#8: hát én egy gyerekeknek készített játékban nem árt szerintem :)
11.
11.
adikas
Hát a mai meseszereplőkhöz viszonyítva legenda mint az Őrzők, és furcsa de lassan 20 éves fejjel is szívesebben nézek Vukot és Oroszlánkirályt mint a mai gyilkolós,értelmetlen,érzelemmentes mesék garmadáját.
A játék tesómnak biztos tetszeni fog,de még lehet én is kipróbálom:)
9.
9.
Gorre
'Gyerekjáték lévén pedig csalások is vannak ám"
Manapság direkt ezekbe raknak csalásokat, vagy mi?

Na mind1, ha filmátiratot akarok, akkor jó lesz nekem az Over the Hedge...
8.
8.
Quent1n
Most komolyan negatívum, hogy egy játékban nincs magyar nyelv? :O Meg, hogy gyorsan végigjátszható.. Fura ezt más gammáknál alig látom negatív szempontnál, de egy gyerekjátéknál, akiket meg úgyse lehet lekötni sokáig meg az? Hmm. :)

Viszont hangulatos írás lett, és szerintem aranyos kis játék. :)
7.
7.
Daks
#1: Köszi, javítva :)
6.
6.
giga321
sokkal viccesebb így hogy megvan cserélve:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...