Kung Fu Panda 2: The Video Game teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. június 1.
  • kung fu panda 2, teszt, x360
Link másolása
Sárkányharcos. Kivételes tehetségű kung fu bajnok, Béke Völgyének védelmezője, Kína élő legendája. Ő Pó. A panda. Célja szolgálni népét, óvni hazáját, és segíteni barátait, az Őrjöngő Ötöst, Tigrist, Darut, Sáskát, Viperát és Majmot, kik nélküle gyengék, elveszettek lennének. Vagy nem.

Második részéhez érkezett a Dreamworks nagysikerű meséje, Pót pedig nem csak a mozikban, de kedvenc konzolunkon is köszönthetjük. A Kung Fu Panda 2: The Video Game május utolsó napjaitól már kapható Playstation 3-ra, Xbox 360-ra, Wii-re, és Nintendo DS-re egyaránt. Az éjszakába nyúló, heves vitákat kiváltó szelekciós folyamat eredményeképpen tesztünkhöz a kinectes kiadást választottuk. Az indok egyszerű: a játék nem méltó hozzá, hogy a Sony gépének csak a közelébe is kerüljön, a Wii-hez nincs uDraw táblánk, ráadásul azt se tudjuk, hogy az micsoda, a DS pedig csak fojeszt érdekli, de ő nem számít, mert meleg.


Maradt tehát az Xbox 360-as verzió, amit nagy örömömre sikerült is megnyernem a többiek elől; InGen szerint amúgy se árt nekem egy kis torna, ráadásul mindig én kapom a legszarabb játékokat, ne törjük meg a hagyományt. S valóban, a Kung Fu Panda 2: The Video Game ritka nagy hulladék lett, ennél rosszabb cím nemhogy a Kinect, de az Xbox 360 történelmében se volt soha, ha meglenne FreddyD száma, most áthívnám egy sörre, végre tudnék neki én is valami újat mutatni. Na de ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, hogy mit rejt a kis lilakeretes DVD: álmatlan éjszakák, remegő kezek, vérző orr, és örök depresszió, életre szóló büntetés ez, ha szeretnél kiszúrni a szomszéd hülyegyerekkel, mert mindig átrúgja a labdáját, csak csúsztasd be a lemezt az ajtó alatt.


A Kung Fu Panda 2: The Video Game a címével ellentétben nem a mozifilm eseményeit dolgozza fel, hanem annak folytatását, végkifejletét mutatja be, amolyan átvezetőként szolgálva a jövőben biztosan elkészülő harmadik részhez. Persze, ahogy lenni szokott, a gonoszt nem sikerült maradéktalanul legyőzni, ellenségeink újabb nagy támadást mérnek ránk, Béke Völgyét krokodilok, farkasok, gorillák és keselyűk szállják meg, fusson, kinek kedves az élete, még nem késő kikapcsolni a játékot, ha választani lehetne, inkább egy tökön rúgást kérnék, az is kellemesebb.


A játék már az első percekben csalódást okoz, olyan lassan indul, mint Ca$h pözsója, s később se történik semmi, lefut négy átvezető, és három oktatás, húsz perce nyomom még csak, de elegem van, a cikket se fogja senki elolvasni, ez a nap egy tragédia. Héderezéssel telik az idő, Pó megtanít minket támadni, majd védekezni, de mozogni közben alig kell, azon gondolkozom, hogy milyen pizzát rendeljek ebédre, kolbászos legyen vajon, vagy valami nehezebb, talán baconos, hagymával, kukoricával? Minden akciójelenetet párbeszédek, és hosszú monológok kötnek össze, a videókat átnyomni nem lehet, kiporszívózhatnék tán addig, de az a baj, hogy ha kilépek a képből, akkor azt a Kinect észreveszi, és azonnal megállítja a játékot, nehogy lemaradjunk egyetlen izgalmas másodpercről se.


Több töltőképernyő van, mint bunyó, bár ebben az esetben ez nem is annyira hátrány, a harcrendszer ugyanis felettébb kifinomult lett, a szó ironikus értelmében persze. Van ütés és rúgás, melyet bevihetünk bal, illetve jobb oldali végtagokkal, csinálhatunk kétkezes ütést, lehet védekezni, elhajolni, továbbá akadnak kivégzések is, csak be kell állnunk egy megadott pozícióba, s a panda már végre is hajtja a brutális vérfürdőt, vigyázat, kegyelten részletességre tessék gondolni, durvább, mint egy Fűrész-film.


A harc izgalmas perceket tartogat – nem bírom megállni, hogy ne ellentétes jelentésű szavakkal illessem a játékot–, megállunk egymással szemben, ha a képernyőn azt látjuk, hogy Attack, akkor támadnunk kell, ha pedig azt, hogy Defense, akkor az ellenfél jön, tiszta Final Fantasy. Persze a mozdulatok sincsenek szinkronba azzal, amit Pó csinál, nem követi a mozgásunkat, inkább csak parancsokat adunk neki, különböző testtartások felvételével. Ha ütünk, akkor ő két másodperc múlva követ csak minket, nem egy Kinect Sports, vagy Adventures tehát, amire számítani lehet, s a mutatványok se ugyanazok, mint amit mi csinálunk. Kétkezes védekezésnél például nekünk oldalra kell kitenni a kezeket, valami olyan pozícióba, mint amikor gyúrás után a bicepszünkben gyönyörködünk, a karakterünk viszont ugyanerre maga elé tartja a mancsait, X alakban, hogy ez hogyan passzol össze, az rejtély.
 
Nem bírtam sokáig játszani, két és fél, három óránál nem volt hosszabb a teszt, de két mini kihívással ez alatt legalább sikerült találkozni. Az egyik valamiféle kocsiverseny volt, kétkerekű szekéren kellett benne körözni, mindenféle hanyagul széthagyott hordókat, meg egyéb akadályokat kerülgetve, mialatt az előttünk lévő gyümölcskosarakat dobált felénk, tíz másodpercenként sikerült előhúznia egyet a zsebéből, s még a fostalicskáját se hajtotta, megy az magától. A véleményemet nem írom le, gondoljon ide mindenki annyi szinonimát a rosszra, amennyit nem szégyell maga előtt, némi felüdülést is csak az éttermes játék hoz, de ezt se könnyű pontosan irányítani. Különböző színű tányérokban kell ebédet készítenünk, a vendégek pedig táblafelmutatással jelzik, hogy melyikből kérnek, oda kell hozzájuk dobni a megfelelőt, néha félremegy, de azért nem katasztrofálisan rossz, legalábbis az eddigiekhez képest biztos nem.


Elszakadt a cérna, a Kung Fu Panda 2: The Video Game egy fejlesztői tragédia, egy legális gyermekhorror, egy pénzért vett büntetés, egy unalmas szemét. Minden másodperce kínszenvedés, játéktesztelői pályafutásom csúcsára érkeztem azzal, hogy elvállaltam ezt a mocskot, mit el lehet követni a társadalom ellen, azt én átéltem, örök kárhozat a sorsom, már beletörődtem.

86.
86.
turi
hát én ezt nem tesztnek hívom.
ez egy teljesen szubjetktí vélemény leírása.
az ign től a játék 6,5 kapott a játék.
béna "teszt"
85.
85.
frenkyboyhun
"a DS pedig csak fojeszt érdekli, de ő nem számít, mert meleg. " Ezen akkorát szakadtam :DDD
84.
84.
HeSiKe
#71: Ezt adom..>_<
#76: Te meg valszeg nemtudsz olvasni. Oo
83.
83.
Bátor
Amint az látszik nem érdemes közzétenni ilyesfajta cikkeket,hisz értelme nincs a szubjektiv pocskondiázásnak,objektiven ugye meg nem könnyű,ami most nem is jött össze.Minden esetre kedves Daks,legközelebb tesztet irj pls ne véleményt:D
82.
82.
gynorbi
Grat a cikkhez, egyetértek:D
81.
81.
AssaX
Szerintem aranyos kis játék !
80.
80.
StormForHell
Amúgy ha tényleg olyan trágya a játék, ahogy le van írva, akkor én sem fárasztanám magam egy alaposabb értékeléssel... De én ahogy megláttama gémet tudtam mi az amit nem veszek meg.
79.
79.
Cuppak
78.
78.
serioustomy
Ehelyett írhattak volna inkább egy Witcher 2-es tesztet!!
77.
77.
NinjaNorb
Ezt tényleg nem kellet volna kirakni teszt néven még ha szar is akkor is jóval többet kéne hogy érjen mint 1 pont! imádom a GK-t blogként ez remekül megállta volna a helyét mert volt benne pár poén:) de ha már tesztként van kirakva akkor legalább normálisan pontoztátok volna vagy valami...csak azért írom le ezt mert jó lenne ha nem kallódnátok el a lentebb emlegetett lapok irányába^^
76.
76.
NECROSMOKE
#71: Akkor te is "GYÖKÉR" vagy mert köztük vagy.
75.
75.
K2 The Highest
#74: Pedig nem mond hülyeséget...
74.
74.
Sheodon
#71: Az ilyen "xr0w"-féle trollok meg legközelebb figyeljenek oda a nyelvtanórán. Ilyenkor sajnálom, hogy nem tanítanak etikettet az iskolákban: egy-két ilyen elkényeztetett puhapöcs (ezúton kérek elnézést a puhapöcstől és az ezzel rendelkező férfiaktól, amiért így degradáltam őket!) megtanulhatná a lényeges dolgokat, és nem az interneten méregetnék össze versenytársaikkal a faszukat.
73.
73.
Speper
Ez a game a leírás alapján kötelező darab! :DDD A teszt am nagyon tetszett :D
71.
71.
xr0w
lol, mennyi nyomorék troll :D Mivan meg lettetek sértve, mert nem tetszik a cikk? :D aztarohadt. beszarok, hogy milyen problémáitok vannak... Egyébként meg túl lett pontozva ez a fostalicska szar. Szerintem rohadt jó cikk, a legjobb része, hogy miért nem DS verziót választottak xd

Az ilyen Sheodon félék meg olvassanak HVG-t, ha fáj nekik néhány lazább cikk... gyökerek. xd
70.
70.
Józsi_Doe
loller! a játéknál már csak a teszt gagyibb.
69.
69.
Quent1n
#68: "ha nem tetszik a teszt írjatok újat" Innen nem is olvastam tovább, felesleges. Gondold át mire lehet használni a hsz rendszert a dicsérő szavakon és a haverkodáson kívül. Pozitív kritika mindig van elég nálunk, viszont még mindig úgy van nevelve sok ember sajnos, hogy "ha nem tetszik, kuss, vagy jobbat". Kár. Mindenféle személyeskedés és trágárkodás nélkül elmondtuk a véleményünket páran. Ha neked fáj, ne olvasd őket, vagy írjál 100000000 pozitív kommentet. Ha bármelyikünket ismernéd tudjuk, hogy bőven szoktuk dicsérni a GK-t.
68.
68.
Elegost
ha nem tetszik a teszt írjatok újat. egy 8 oldalas a háttérben a legyek párzására és persze fejlesztők nevére is kitérve. nem értem ha nem tetszik miért olvasod??? na igen rég óta olvasom a GK-t. Nem rég csatlakoztam is. De mindig vannnak olyanok akik bármit letudnak szólni. Basszus menjetek azt barkóbázzatok a szomszéddal. (grafika:10 játékélmény:0 )
vagy akkor menjetek át egy másik ooldalra ahol csak fanatikusok és kockák vannak.
a GK egy könnyed játékmagazin ami SZÓRAKOZÁST nyújt az emberek számára.
ha esetleg nem tetszik szüljetek sünt
67.
67.
NECROSMOKE
Hát elég ciki ez a cikk.Azért ennyire nem lehetett veszélyes.Szerintem te túl reagáltad a dolgokat.Ez csak a te szemszögedből van.Ezzel nem akarok vitázni, csak nekem ez a véleményem.Szori ha megsértettelek. :)
66.
66.
vytros
Jaj istenem ne viselkedjetek már úgy mint akit érdekelne ez a játék és mint akik az erkölcsi magaslaton vannak.
64.
64.
abydos
Ez mekkora teszt volt Daks, nagyon tetszett! :D Mondanám, hogy még sok ilyet, de úgy látom ezt nem mindenki osztja, se baj :)
63.
63.
K2 The Highest
Milyen sok mimózalelkű szakértő lett itt hirtelen...Ejjj, ejj, ejj.
62.
62.
Quent1n
#60: Az a baj, hogy nem egy cikk hanem tényleg esett a színvonal az utóbbi évekhez képest szvsz. Ilyeneket blogolni rengeteg játékról lehetne, mert ez inkább blogposzt volt mint teszt. 1 pontot adni egy gyerekeknek készült játékra... Ennyi erővel szinte az összes ilyen játéknak repülhet az 1-es. Ha egy játék szar és a nyavalygás van akkor nem kell tesztelni, biztos jó ok volt rá, hogy eddig se voltak agyontesztelve az ilyen játékok. Sok jó játék ami érdemes lenne a tesztre nem kerül tesztelésre. Akkor ezek után talán szóvá tehető egy ilyen értelmetlen "teszt" ami próbál humoros lenni és néhol az is, de ha ilyet akarok olvasni akkor vagy a blogok közt mazsolázgatok vagy más site-okon. Ez így egy gyengébb rosszpcjáték imitáció volt kb.

Ez a game meg grafikailag meg hangilag szerintem korrekt (videok alapján) a célközönségnek biztos, hogy tetszik, pláne hogy Kinectes..
61.
61.
Sheodon
#60: Én igen. Kövezzetek meg, de én a Gamekapocsra (a blogoláson kívül), húú de meglepő, de cikkeket jöttem olvasni, különösen teszteket. Nos, ez minden volt, csak teszt nem.
60.
60.
..::RoLiSoAp::..
A GK t ne ócsárokjátok már. Teljesen korrekt az egész. Egy cikktől.. haggyadmár...( egyébként nekem nincs bajom ezen teszttel hiszem mint azt Daks is említette, nem olvasna végig senki egy teljeskörű elemzést errőr a fonottkalácsról..)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...