Just Dance 2: Extra Songs teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. július 31.
  • just dance 2: extra songs, teszt, wii
Link másolása
Nyár van. Az iskolaszünet és a munkahelyi szabadság ideje. Az ember ilyenkor strandra jár, lángost zabál, fagyizik, és fürdőruhás csajokat bámul, napszemüveg mögül, nehogy lebukjon. De mit lehet csinálni, ha szar az idő, mint most? Hát inni. És áthívni a haverokat.

Az alkohol csodákra képes. A szende szűzlányokból ribancot varázsol, a buta emberből okos lesz, a szelídből agresszív, a szégyellősből nudista, az pedig, aki eddig két szép szót nem szólt hozzád, ilyenkor lilára csókolja az arcod. Ezernyi eredménye lehet egy istenes berúgásnak, ha pedig az ember barátai gamerek, akkor fel kell készülni arra, hogy még éjfél előtt valaki megkérdi, van-e valami jó, éneklős, táncos játékunk, hirtelen ugyanis leküzdhetetlen vágyat érez arra, hogy megmutassa mindenkinek, ő bizony színpadra termett. Hát az ilyen pillanatokban jön jól a Just Dance 2, melynek július végén megérkezett az első kiegészítője, Extra Songs néven.


Az Extra Songs, vagy más néven a Summer Party egy korongra gyűjti az alapjáték eddig megjelent összes DLC-jét, jó hír pedig, hogy a futtatásához nem szükséges az eredeti Just Dance 2 megvásárlása, a kis csomag a sorozat egy teljesen önálló darabját alkotja. Rendezzük hát át a szobát, vigyük ki az üvegasztalt, helyezzük biztonságba a vázákat, és nézzük meg, vajon Fred Astaire tényleg kutyafasza-e hozzánk képest, vagy a bevitt sör és rövidital mennyiség tréfált-e meg, újból.


A Just Dance 2 igazi party-játék. Nem annyira kifinomult, mint a Dance Central, és nem annyira részletes, mint a Michael Jackson’s The Experience, nem kell minden tánclépést órákig gyakorolni, csak lötyögünk, ökörködünk kicsit a képernyő előtt, és a siker nem marad el. Minden szám úgy lett megalkotva, hogy szinte előre tudjuk, milyen mozdulat fog következni, s az se baj, ha nem tudunk mindent leutánozni, a Nintendo Wii mozgásérzékelője úgyse olyan érzékeny, hogy ezzel komolyabban foglalkozni kéne, ráadásul éppen ez a tökéletlenség az, amely élvezhetővé, szerethetővé teszi a játékot.


A kiegészítőben összesen 23 szám kapott helyet, mely éppen fele annyi, mint ami az eredeti játékhoz járt. Napjaink divatzenéit Katy Perry: Firework, Rihanna: Pon De Replay, és Estelle & Kanye West: American Boy című számai képviselik, a játék legjobb dallamai viszont a 70-es, 80-as és 90-es évek örökzöldjeiből kerültek ki. Itt van a Maniac, a Pump up the Volume, a Funkytown, a Barbie Girl, a Here Comes the Hotstepper, a Kung Fu Fighting, a You Can’s Hurry Love, a Crying Blood, a Mambo No 5 és a Moving On Up, illetve akad két remek rockszám is, a Blur: Song 2, illetve a Steppenwolf: Born to be Wild személyében. Nem rossz tehát a felhozatal, rajtuk kívül még találhatunk a csomagban egy-két kevésbé ismert, és néhány WTF jelzővel ellátott dallamot is, de azt hiszem, akinek ezek a címek mondanak valamit, az nagyot csalódni a játékban már nem fog.


A sima, tét nélküli tánc a Just Dance menüpontban található, csak ki kell választanunk egy nekünk tetsző muzsikát, és már nyomhatjuk is. A Battle Dance menüponton belül a többjátékos lehetőségeket üdvözölhetjük, a Free for All-ra nyomva egyszerre négyen küzdhetünk meg egymás ellen, a Team Battle-ben pedig kettő, vagy négyszemélyes csapatokat alkotva versenghetünk, a mérce természetesen nem más, mint az, hogy ki hány pontra tudja eltáncolni az adott számot. A Medleys játékmód, mely összemixelte a számokat, az Extra Songs csomagból sajnos hiányzik, amit nagyon sajnálunk, a Just Sweat viszont nem veszett el. Ha ezt választjuk, a játék, mint egy fitnesz-program, gondoskodik a napi mozgásigényünk kielégítéséről, attól függően, hogy milyen nehézségi szintet választottunk, egy, három, vagy hat számot ütemez be nekünk, minden estére.


Noha nincsen mikrofonos karaoke a játékban, a dalszöveget folyamatosan írja nekünk, hátha szeretnénk csak úgy énekelni, amit pedig a legjobban imádunk benne, az az, hogy minden klipben van egy kis humor. Az egyikben egy magyar-bajszos farmerember táncol nekünk, s a Raving Rabbids nyulai folyamatosan megpróbálják őt megzavarni, a másikban pedig motorozást kell imitálnunk, mintha egy amerikai chopperen nyomulnánk, Las Vegas felé, a kietlen autópályán. Az én kedvencem viszont az, melyben egy zöld földönkívüli riszálja a seggét. A hatalmas pocakja csak úgy leng a gravitáció súlya alatt, esetlen mozgása legalább annyira hülyén áll neki, mint nekünk, fantasztikus koreográfiát ad elő, a szám végén még hegedül is, kihúzva kocsányon lógó szemeit, s egészen addig nem hagyja abba, míg az űrhajója el nem viszi, haza. Eszméletlen.


A Just Dance 2: Extra Songs sikere leginkább az alapjáték remek játékmenetének, és fantasztikus ötleteinek köszönhető, az eredetiből hatmillió példányt adtak el, nem véletlenül. De a most megjelent kis kiegészítő is fantasztikus lett, attól függetlenül, hogy nincsenek benne újdonságok, s csak a DLC számait gyűjti össze, érdemes beszerezni, hiszen tökéletes házibuli-kellék válhat belőle, a következő részig pedig már nem kell sokat aludnunk. A Just Dance 3 idén október 11-én fog megjelenni, Wii mellett immáron Kinectre, és Playstation Move-ra is!

9.
9.
PcSanyko
A Trailerben nagyon tetszik a szám :D Nézzétek meg a klipjét:
http://www.youtube.com/watch?v=V5bYDhZBFLA&feature=related
Még jobb :D :9
6.
6.
drakecsaj
#5: Jaja már láttam :D
Daks te geci! :) Megfertőztél ezzel a játékkal, én meg továbbadtam a vírust az egyik barátnőmnek, aki már totál bezsongott tőle, és venni akar egy Wii-t emiatt a játék miatt xD
5.
5.
Daks
A télapó se rossz :)
http://www.youtube.com/watch?v=iDn1Y5gyxww&feature=related
4.
4.
drakecsaj
Hű ez nagyon jó játék lehet!
A farmeres Raving Rabbids-es nagyon jópofa, főleg mikor a nyuszi is beszáll a táncba, de ez is tetszik nekem:
http://www.youtube.com/watch?v=XkXq5qlIvWM&feature=related
3.
3.
SütiMester00
én szoktam nézni. nekem is egyből ő ugrik be :D
szerepel is a Just Dance 3-nak a trailer-jében :D
http://www.youtube.com/watch?v=VMatU-EN19s
2.
2.
balint23h
Valaki szokott nézni Tobuscus-t? Mindig ő jut erről eszembe:D
1.
1.
K2 The Highest
Francba...Nem tudom kipróbálni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...