The Sims Social teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. augusztus 23.
  • facebook, pc, teszt, the sims social
Link másolása
Virtuális életünk új szintre léphet, a világ leghíresebb életszimulátora végre elérhető a Facebookon is. Tetszik egy lány? A picsába a bökdöséssel. Költözz mellé, rittyentsd ki a kéglidet, élj úgy, mint egy playboy, s ő maga fog átjönni, a csajok bírják a Simset. Meg a Twilightot. De akkor már inkább a Sims.

Döbbenetes tempót diktálnak a free to play játékok. A stílus atyjának számító Farmville, Cityville és Mafia Wars címeket készítő Zynga az évi 850 millió dolláros bevételével jelenleg nem kevesebb, mint 20 milliárd dollárt ér, 250 millió felhasználója van, és akkor csak egy céget említettünk a sok közül, böngészős casual játékot gyártani talán már jobb üzlet is, mint Playstation 3-ra, vagy Xbox 360-ra fejleszteni.


Mindezt természetesen az Electronic Arts is felfedezte, s 400 millió dollárt előcsapva a farzsebéből tavaly megvásárolta a Pet Society, Country Story és Restaurant City játékokért felelős, közepesen nagy fejlesztőcégnek számító Playfisht. Innen már nem volt megállás, a FIFA Superstars, az NFL, a PGA Tour Challenge és a Dragon Age Legends után elkészült a Monopoly Millionaires, majd a World Series Superstars, most pedig egy újabb klasszikust, a Simset köszönthetjük a képernyőnkön, a korábbi rétegjátékok után az EA végre nagyobb tömegeket is képes lesz megszólítani, nem kis címről van szó.


A Sims Social a Facebookból indítható, a játékmenet pedig a 2000-ben megjelent nagy elődhöz képest szinte mit sem változott. Virtuális képmásunk életének egyengetése mindenek felett áll, veszünk neki lakást, elvégezzük vele a napi házimunkát, elküldjük ebédelni, kaksizni, fürdeni, aludni, áthívjuk a barátokat, s gondoskodunk róla, hogy mindig boldog, kiegyensúlyozott legyen. A közösségi hálók aranykorát élve pedig most nem is kell egyedül játszanunk, a Sims Social lényege, hogy második életünket valódi barátokkal oszthatjuk meg, flörtölhetünk, összeveszhetünk, szomszédnak fogadhatjuk egymást, vagyis kikkel az életben is összejárunk sörözni, azzal most virtuálisan is ihatunk.


Kalandjaink otthona Littlehaven városa lesz, miután testre szabtuk karakterünket, egy másfél szobás kis házikó vár itt ránk, a költöztetők a szoba sarkába dobták a dobozokat, a kipakolás mellett néhány perc jut arra is, hogy megismerjük a játék részleteit. Család nincs, az elsődleges feladat az egyéni igények kielégítése, a kezelőfelület alsó részén piktogramok jelzik, hogy emberünknek milyen kérései vannak éppen, ha a társaság, a szórakozás, az éhség, a tisztaság, a wc-zés, és az alvás mező zöldben tündököl, akkor minden rendben van, de ha valamelyik kezd sárgulni, vagy átmegy vörösbe, akkor gyorsan cselekednünk kell. Az ikonokra kattintva hősünk megkeresi a legközelebbi lehetőséget a megoldásra, ha ilyen nem talál, megvonja a vállát, a mi feladatunk lesz, hogy gondoskodjunk róla.


A tamagotchi játékmenet tehát itt is kulcsfontosságú szerepet kap, jópofa viszont, hogy tetteink után hősünk értékei nem töltődnek fel maguktól. Miután aludtunk egyet, vagy pisiltünk, egy zöld mosolygós tallér jelenik meg mellettünk, melyet egy második kattintással nekünk külön fel kell szednünk, a villám ikon az energiánkat tölti újjá, más emberekkel való érintkezés után gyémánt formájú social pontot zsebelhetünk be, az egyes kiemelt cselekedetek pedig XP-t érnek. Ez utóbbi szolgál a szintlépésre is, végezzük a feladatokat, gyűjtjük a pontokat, fejlődünk, az egyes szintlépésekkel pedig újabb és újabb lehetőségek nyílnak ki előttünk.


A különböző értéknövelő ikonok mellett pénzt is kereshetünk. Az első bevételi forrásunk például az lesz, hogy epret ültetünk a hátsó kertben, majd leszüreteljük azt, a Farmville elől ezúttal sincs menekvés, később azonban nem kényszerülünk ilyen néger munkára, másféle bevételi forrásaink is lesznek. S mint minden free to play játékban, itt is kétféle pénz áll rendelkezésünkre. Az ezüst simoleon csak úgy dől majd folyamatosan, költhetjük bármire, az arany sim cash viszont rendkívül ritka lesz, s csak nagyobb munkákért cserébe kapunk belőle, akkor se sokat.


A legjobb és leghasznosabb cuccokért arannyal kell fizetni, de ha nincs belőle elég, akkor bankkártyánk segít ezen, 900 forinttól egészen 20000-ig többféle befizetés lehetséges, minél többet adakozunk, annál vastagabb lesz a virtuális bankszámlánk. Az arany- és ezüstpénzeinket pedig a clothes, shop vagy build menüpontban költhetjük el, vehetünk ruhákat, divat-kiegészítőket, bútorokat, tapétát, műszaki cikket, kertészeti eszközt, de átépíthetjük a házat is, vagy bővíthetjük a telket, a játék úgy lett megalkotva, hogy aki igazi pénzzel fizet, az tényleg értékes, használható, jó dolgokkal gazdagodjon.


A díszdoboz ikonra kattintva lehet ajándékot küldeni egy barátnak, adhatunk szerelmet, csokit, pénzt, virágot, sajtot, franciakulcsot, és még ezernyi más cuccot, amit a készítők éppen kitalálnak. A Farmville küldözgetős rendszerére hasonlító fícsör lényege, hogy meghatározott számú és típusú tárgyakat kell gyűjteni, s ha megvan a kollekció, akkor egy nagyobb ajándék is üti a markunkat, majd naphosszat hálálkodhatunk barátaink üzenőfalán azért, hogy segítettek nekünk eme nemes célt elérni.


A látványra panasszal nem élhetünk, a rajzolt grafika trendi és designos, lehet full screenben játszani, tudunk zoomolni, scrollozni, s mint a régi Simsben, itt is választhatunk, hogy milyen falak vegyék körbe hősünket, esetleg takarjanak ki mindent, legyenek félig lebontottak, vagy tűnjenek is el, hogy jobban belássuk a játékteret. De említésre méltó pozitívum még, hogy a Facebook környezetnek köszönhetően bárhonnan elérhetjük az aktuális mentéseket, nem kell lekorlátoznunk a játékot csak az otthoni, vagy az irodai gépre, maga az alkalmazás pedig technikailag nagyon össze van rakva, egy pillanat alatt betölt, egyenletesen fut, nem laggol, nem is akad ki.


A Sims Social öl, butít és nyomorba dönt, nincs benne annyi lehetőség, mint amit a kiegészítőkkel együtt már megszoktunk, mégis zseniális játék, egyszerre tud milliókat szórakoztatni, s milliókat termelni. Kiteljesíti a virtuális életet, ha eddig az üzenőfal volt az első számú otthonod, akkor ez lesz a második, persze csak, ha lány vagy, vagy meleg, az igazi tökös férfiak ugyanis, mint mi is vagyunk, inkább a Gears of Warral játszanak.

32.
32.
PankiManki
hát az igazi simshez képest egy nulla...és mivel azt ismerem így nem tudok elvonatkoztatni és igy tök gagyinak látom
31.
31.
DarkSlide
Na megyek és el is kezdem
27.
27.
benjo6
sztem uncsi!!!!! a kiegészítőkkel teli pc-s Sims 3 üti jóval:D
26.
26.
daenath
Mar lassan a csapbol is ilyen jatekok fognak folyni mikor kinyitod :)))))
Es meg vannak akik ezzel nyomulnak naphosszat huuuuh :P
23.
23.
bacilus
#11: ööö, Big Bang Theory (Agymenők) SPOILER! Howard és Bernadette azért szakítottak egyszer, mert Bernadette rajtakapta kedvesét amint a WoW-ban meghágott egy bizonyos "Glacinda the Troll" nevű szájbermuffot. Szóval vagy jó sok aktív firewallal huncutkodj, vagy maradj a klasszikus bökködésnél:P
22.
22.
giga321
#19: én sem :D kell a bánatnak .
21.
21.
nukebomb
"a Farmville elől ezúttal sincs menekvés, később azonban nem kényszerülünk ilyen néger munkára" - ez azért kicsit aggályos fogalmazás ám... :)
19.
19.
Darox
...Én vagyok az egyetlen aki nem rendelkezik Facebook account-al...?
18.
18.
TryGun
XD én csak unalmamban néztem meg hogy ez egyáltalán mi de csak nekem adja be a végén a battlefield 3-ról viedót XD
17.
17.
adriano28
nem is szeretem a simset, de facebookon se fogom azért már csak er
16.
16.
Nos én csak sajnálom azokat akik ezzel kompenzálnak, mert szar életük lehet... :/
14.
14.
Gubi
#11: Ha nem tudja meg, nincs gond :D Amúgy persze hogy bejön sokaknak, itt azt csinálsz amit akarsz, az vagy, aki lenni akarsz és itt legalább meg is tudsz élni a fizetésedből :D
12.
12.
ZsupiDav
#11: Ha nem ua. az irányítószámotok, akkor nem is minősül megcsalásnak. :D
11.
11.
hakydakillah
Sokaknak úgy néz ki, hogy jobban bejön ez a virtuális élet… Lenne azért egy nagyon komoly kérdésem:

Ha az egyik ismerősömet megdöngetem Sims-ben, akkor az asszony ezt megcsalásnak veheti? :-D
10.
10.
reptile110
ez lesz a második, persze csak, ha lány vagy, vagy meleg, az igazi tökös férfiak ugyanis, mint mi is vagyunk, inkább a Gears of Warral játszanak.
XD
9.
9.
shooter1234
#6: Kössz hogy kiírtad, legalább is így megnéztem (csak a bf3as trailert)
6.
6.
PcSanyko
Már a Trailert is érdemes volt megnézni :D (A videó előtt mutatott egy BF3-as reklámot) :Đ
5.
5.
Mortis
#4: Magara szavazok.

*...adhatunk szerelmet...* Egesz jo poen volt. :D
Engem ez nagyon nem erdekel, nem is akarom megerteni ,hogy miert lesz sikeres, mert azza fog valni(talan mar az is?). Sokaknak tetszik, fogyasszak hat egeszseggel. Legalabb tobb hely marad a buszon azoknak, akik a feltetelezhetoen realis valosagban elnek.
4.
4.
[Juraviel.Ihuan.Bedvin]
TROLLFAKTOR

No, ha már tökösség, akkor -egyetértve a fenti végkonklúzióval-...

...megmentjük az univerzumot Shepardként, és lehetünk igazi jófiúk vagy igazi badd-ass arcok.

...felderítjük a zűrzavar és konspiráció forrását, miközben az emberi mivoltunkon elmélkedünk Adammal.

...megmentjük Skyrim népeit Sárkányszülöttként, pedig először suttyó mezei gyalogként kezdünk a kalandnak.

...névtelen kalózként lavírozunk ismeretlen vizeken.

...barbárként/harcos papként/mágusként/démonvadászként/voodooGyurcsókként harmadjára is lezúzzuk Diablót és förmedvényeit.

...Altaïrral vagy Ezioval levadásszuk a világ elsuvasztására törekvő erőket.

...Geraltként witcherkedünk. :D

Ezzel semmiféle Sims nem érhet fel. Még eme hősök talpáig sem.
3.
3.
Antihero
Az én köreimben letiltanak az ismerősök, ha egy játékmeghívót is merek küldeni nekik, szóval ez felénk nem fog befutni.:D de szerintem sikeres lesz, és EA rövidesen ontani fogja magából az ilyeneket.:D
2.
2.
givi6
#1: nagyon nem tetszik :P
1.
1.
givi6
fuh, megvan a mai napiszar...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...