GoldenEye 007: Reloaded teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. november 21.
  • goldeneye 007 reloaded, teszt, x360
Link másolása
Brit elegancia, luxus, csokornyakkendő, és gyönyörű nők. Ian Fleming klasszikusa visszatért, a GoldenEye legújabb feldolgozásában Daniel Craig játssza a dupla nulla hetest, a pisztolycső hősünkre néz, ő visszafordul, hatalmas durranás hallatszik, James Bond küldetése kezdetét vette.

Arkhangelsk, Oroszország. Koszos ipartelep húzódik meg a végtelen hegyvidék egyik hófödte medencéjében, kívül géppisztolyos katonák teljesítenek szolgálatot, belül komoly munka folyik. Vegyi fegyvereket gyártanak. Az MI6 értesülései szerint a terroristák brit nagykövetségeket akarnak megtámadni, James Bond, a 007-es ügynök, és Alec Trevelyan, a 006-os feladata megállítani az oroszokat, ha kell, a fegyvergyár teljes megsemmisítésével.


A játék az 1995-ös film eseményeit követi, Bond bőrébe bújva rosszfiúk egész seregén kell átverekednünk magunkat, kalandjaink pedig a hegyvidéki események után indulnak csak be igazán. Orosz hadurak után nyomozva utunk Barcelonába, Dubaiba, Severnayába, majd Szentpétervárra, végül pedig Nigériába visz, ha a valaha volt legveszélyesebb, és legféltettebb szovjet űrfegyver, az Aranyszem rossz kezekbe kerül, a nyugati világnak vége.


Lopakodnunk kell, hátulról kitörve áldozataink nyakát, feltűnés nélkül gyilkolni. Ahány ember, annyi gyors fejlövés, hangtompítós pisztolyunk némán teszi a dolgát, a nyomorultak meg se mukkannak, s már halottak, de vigyázni kell a kamerákkal is, ha lebukunk, a riasztó tízszer ennyi katonát küld a nyakunkra. Egy dupla nullás ügynök viszont a szemtől szembeni akcióktól sem riad meg, a nehezebb utat választva számolatlanul röpködnek körülöttünk a golyók, lábnyomunkat robbanások és halott gonosztevők kísérik, így kell egy nyugodtnak indult estét a feje tetejére állítani.


Igazi James Bond-hangulat, mely a GoldenEye: Reloadedből árad. Tina Turner klasszikus betétdalát Nicole Scherzinger dolgozta fel, hősünk két bevetés között csokornyakkendőt húz, és elegáns fogadásokon rabolja el a gyengébbik nem gyönyörű képviselőinek szívét. Sétálgatnunk és beszélgetnünk kell, élvezzük ki minden pillanatát, hiszen nemsokára újra kitör a pánik. A repertoárból pedig nem hiányozhatnak a kémkütyük sem, ezúttal egy különleges telefon lesz a társunk, tudunk vele fényképezni és dokumentumokat scannelni, van benne arcfelismerő program, illetve segítségével feltörhetünk számítógépeket, és elektromos ajtókat is, nincs, mi az utunkat állhatná.


A látványért az Infinity Ward által készített IW Engine felel, az a motor, mely a korábbi Call of Duty részeket is hajtotta. Az összhatás ennek megfelelően nem a legmodernebb, a fények és a karakterek szépek, de a textúrákon lehetett volna még mit csiszolni, hogy az igénytelen helyszínekről már ne is beszéljünk, a GoldenEye: Reloaded a kétezres évek elejének minőségét hozza, nem egy forradalmi darabja tehát az őszi felhozatalnak.


A játékmenet se a legjobb, a méterekről ellenségünk fejére ugró automatikus célzás még kikapcsolható, de a körülöttünk mindenkit felfedő térkép nem. Folyamatosan látjuk, hogy a következő ajtón belépve hány ember vár ránk, nem lehet megállni, hogy ne figyeljük a világító piros pontokat, így pedig sok kihívás nincsen az egészben, s eltévedni se lehet. A pályák teljesen lineárisak, egy méterszámláló pedig jelzi, merre kell menni, milyen távol vagyunk célpontunktól, nekünk szinte csak a ravaszt kell húznunk, ráadásul az se mindig gondtalan. Térdelve nem lehet rendesen lőni, ha kitartjuk a fegyvert, akkor hősünk azonnal feláll, teljesen kibújva a fedezék mögül, ha pedig simán, csípőből tüzelünk, akkor a golyók ezerfelé szállnak, célba egy se fog találni.


A GoldenEye 007 tavaly novemberben látott napvilágot Nintendo Wii-n, idén pedig az Xbox 360-as és Playstation 3-as változatot köszönthetjük polcunkon, a játékot az alapoktól írták újra, de úgy látszik, nem dolgoztak vele eleget, vannak benne hibák és hiányosságok szép számmal. Jópofa viszont, hogy a nagykonzolos változat kapott egy MI6 OPS névre keresztelt játékmódot is, mely amolyan challenge módban tárja fel előttünk a történet leghíresebb helyszíneit, s van multiplayer is. Tizenhatan mérkőzhetünk meg egymással tizennégy pályán és kilenc játékmódban. Nem lesz egy nagy sztár a játék se a Live-on, se a PSN-en, de ha éppen találunk fent valakit, akkor unalmas perceinkben jól el lehet puffogtatni.


Közepes játék lett a GoldenEye: Reloaded. Sikerült jól elkapni a James Bond hangulatot, az elegáns brit titkos ügynök karaktere magával ragadó, de a játék nem egy nagy szám. A látvány gyenge, a játékmenet pedig nem tartogat elég kihívást, a tavalyi Blood Stone kategóriákat ver az idei részre, pedig a Nintendo 64-es első rész előtt tisztelegve a játék megérdemelt volna egy rendes feldolgozást, csalódottak vagyunk.

19.
19.
ilovenancythompson
ezt a tesztet nagyon benéztétek... ez azért jóval jobb game mint 6 pont. Amiket negatívumnak hoztál fel az röhej kb.
18.
18.
DON GONDOCS
Nagyon tetszik, örülök hogy sikerült megvenni igaz hogy középszerű a tűzhrac, de a fegyverválaszték nem rossz és ami kiemeli a tucat fpsek közül a változatos és jól kialakított pályák. Erre kéne egy kicsit rágyúrni a mostani fpsekek, kiélezett tűzharcok, half life, fear, far cry. és többszintű változatos helyszínek. 7pont
17.
17.
Wackor
16.
16.
Quent1n
#15: GK nem elsősorban szakmai szemmel értékel hanem játékos szemmel. Az értékelési rendszer következetlen, nem kell vele foglalkozni. El kell olvasni az írást aztán ennyi. :) Mindig is fura volt itt a pontozás de ezt meg kell szokni vagy meg kell szökni, mert változni aligha fog max egyszer eltüntetik :)
15.
15.
Ronam
Ez a 6 pont egy rossz vicc. Ennél azért többet érdemel, ennyire nem lett fos a game.. Amúgy, ha megnézitek Gamespot-on 8 pontot kapott, Metacritic-en 75. Köztudott, hogy a Gamespot-on nem adnak csak úgy jó pontokat tré játékokra. Nagyon furán pontoznak a GK-s teszterek, főleg mostanában! "Az automatikus célzást is külön kell kikapcsolni" PFFFFFFFFFFFFFFF
14.
14.
Quent1n
Media Marktba GT5-öt láttam 19.900 forintért azthittem MEGHALOK :D :D

Amúgy ez a játék 12kért is drága ha konzol ha nem. Kár érte mert nagyon vártam de tesztekből kiindulva súlyos csalódás.
11.
11.
Gykrizsi
#10: 18 ezer, csak elírtam.
10.
10.
Gykrizsi
Nem értem az árakat. A Media egy tolvaj, ezt tudjuk. De az 576 nem ennyire vészes. De ez tényleg irreális. Máshol 4 ezrekkel olcsóbb. Anno Media-ban meg akartam venni a CoD 7-et. '8 ezer volt. Majdnem felvágtam az ereimet.
9.
9.
#7: Konzolstudio - 12.990 Ft
Platinumshop - 13.500 Ft
Playmania - 12.500 Ft
Bermudakonzol - 11.990 ps3, 10.900 xbox360
Joeystation - 13.000 Ft
Gameshop - 12.900 Ft

többi is ennyi...11.900, 10.500 és 12.500 a legszokásosabb konzoljáték árak...nem call of duty árak, hanem KONZOLJÁTÉK árak...
8.
8.
BudTerence
#2: Valóban ne Media Markt-os (vagy 576-os) árakra hivatkozzatok légyszi, mert azok valóban másik pofátlan rablás kategória.
7.
7.
Donpedro
#4: 576 - 16k
cdgalaxis - 15k
ipon - 14k
gameshop - 14k
4.
4.
#2: Én ugyanannyiért láttam mint bármelyik másik játékot, 11.000 rongy konzolboltokban. Nem Media Marktban kell játékot venni...de amúgy nem most akarom ezt megvenni, isten ments, majd ha valaki végtolta és megunja és fél év múlva túlad rajta, na majd akkor féláron :)
3.
3.
DON GONDOCS
Remek játék lenne, ha pc-re is jönne.
2.
2.
Donpedro
14-16 ezer Forintért szvsz ez a pofátlan rablás kategória. Jaa, hogy az Activi$ion adta ki? Ez mindent megmagyaráz...
1.
1.
Csak a Blood Stone 3rd person, az meg nem tetszik :( Inkább ezt próbálom ki :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...