Kinect Sports: Season Two teszt

  • Írta: Daks
  • 2011. november 26.
  • kinect, kinect sports season two, teszt, x360
Tenisz, golf, baseball, amerikai foci, síelés, darts. A Kinect Sports: Season Two hat remek sportágat vonultat fel, hogy segítségükkel felálljunk a bőrfotelből, és átmozgassuk elkorcsosodott végtagjainkat, az utolsótól nem lesz izomlázunk, de a többi garantálja ezt!

A Kinect Sports első része kellemes meglepetéssel robbant be tavaly a fekete érzékelő premierjének napján, a bowlingot, boxot, pentatlont, pingpongot, focit és röplabdát felvonultató játékot még InGen is kerek 7 pontra értékelte, pedig köztudott, hogy utál mindent, amit nem kontroller irányít. Ahogyan az sem titok, hogy a robbanóhordókat is szétlövi tesztelés közben, de ez nem ide tartozik.


A folytatás hű elődjéhez, és tovább koppintja a Wii Sports-sorozatot. Bárgyú avatarok, minimál grafika és casual stílus, mely a Microsoft játékstúdiójának családi felhozatalát jellemzi, a Kinect Sports: Season Two viszont meglepően szórakoztató. A Kinect az utolsó rezzenésig tökéletesen leköveti mozdulatainkat, miközben fantasztikus zenéket üvöltet a háttérben, s noha csak a levegőt csapkodjuk, másnap úgy érezzük, mintha száz kilóval nyomtunk volna fekve alvás előtt, le akarnak szakadni a karjaink, de az érzés kellemes.


Mindegyik műsorszámot lehet egy- és kétjátékos módban, vagy online játszani, az igazi az, ha otthon mérkőzünk meg egymás ellen, szép tágas nappali kell ahhoz, hogy ne verjünk le mindent magunk körül. A játékok között nem nehéz megtalálni a kedvenceinket, a tenisz remek kikapcsolódást ígér, lehet tenyerest és fonákot ütni, egy- vagy két kézzel, minél nagyobbat suhintunk, a labda annál gyorsabban fog repülni, s nem mindegy az sem, hogy merre ütünk, egy kis gyakorlással könnyen megtanulhatunk minden remek cselt.


Golfnál oldalt kell állni a tévének, az irányt előre-hátrafelé lépegetéssel tudjuk megadni, meg kell lendíteni karjainkat, s már repül is a kis fehér labda, Tiger Woods bekaphatja, itt az új király. A következő kettőre pedig bár az amcsi felhasználók fogják a nyálukat csorgatni, mi európaiak is meglelhetjük benne boldogságunkat. A baseballnál két szerepet kell magunkra ölteni, ütőjátékosként vissza kell ütnünk a felénk dobott labdát, természetesen olyan erősen, ahogy csak tudjuk, hazafutáskor el kell dobni mindent, s rohanni, míg be nem érünk a célba, az utolsó métereket csúszva is megtehetjük, a jobb lábunk előre rakásával. Néhány kör után persze fordul a kocka, ütőből dobók leszünk, lehet egyenesen és csavartan hajítani, s ha az ellenfél visszaüti a labdánkat, akkor a kamera már ugrik is az elkapóra, oda kell tenni a kezünket, ahová a labdát várjuk.


Az amerikai fociban egy teljes meccset le kell játszanunk. Kezdésnél megkapjuk a tojást, a csapattársak az előre kiválasztott taktikát követve megpróbálnak áttörni az ellenség védelmi vonalán, ha ez sikerül, akkor passzolunk, s egy szempillantás alatt már az új embert irányítjuk, be kell rohanni a touchdown mezőbe, édes a siker íze. A játék az NFL szabályát követi, ha nem sikerül elérnünk célunkat, akkor a következő próbálkozást arról a pontról kezdjük, ahol megállítottak minket, aztán a másik csapat támadhat, pihenni egy percre se szabad.


A sort a síelés és a darts zárja. Az előbbiben egy hegyről kell lesiklanunk, kapukon áthaladva, kanyarodni balra és jobbra dőléssel lehet, van ugrás, két kezünkkel hajthatjuk magunkat, a felvett sebességet pedig mély előredőléssel tarthatjuk meg. De remek móka az utolsó is, a táblával szemben állva úgy kell mozogni, mintha élőben játszanánk, egy célkereszt segít bemérni, hogy nagyjából hová fog repülni a dartsunk, kezünket hátrahúzzuk, majd dobunk, a feladat lepörgetni a megadott pontmennyiséget.


A próbák végén a játék mutatja, hogy mennyi kalóriát égettünk el, és sikerünkkel hány rajongót szereztünk magunknak, egy XP rendszerhez hasonló díjazás ez, minél ügyesebbek vagyunk, annál jobb lesz nekünk. Cool dolog pedig, hogy az adatok mellé egy kis videós összeállítást is kapunk, a Kinect felveszi az egész játékunkat, majd pillanatok alatt összevág belőle egy klipet, ha pucéran játszunk, akkor ne kattintsunk a megosztás gombra, lehetséges, hogy pár sör után ez jó mókának tűnik, de másnap a kollégák vagy osztálytársak másképp fogják értékelni.


Minden sportág kapott mini játékokat. Nagy, szőrös kabalafigurákat kell teniszlabdával eltalálni, kis szigeteket kell golfozás közben becélozni luxushajónk fedélzetén állva, akadályokat kell kerülgetni síelés közben, vagy egy óriási, mozgó kerékre felkötözött embert kell dartsokkal megdobálni, őt persze nem találhatjuk el, a cél a mellette lévő lufik kipukkasztása. Régóta ki akartuk próbálni ezt, egy buliban majdnem rá is vettük fojeszt, csak nem volt elég nagy kerekünk hozzá.


A játékmódok nagyon jók, még akkor is, ha Wiin már láttuk az összest, az élő, hatalmas stadionok, és a nagyszerű zenék pedig remek hangulatot biztosítanak testmozgásunkhoz. A játékban olyan előadók dalai csendülnek fel, mint a Rihanna, Lady Gaga, The Outcast, A-ha, Vanilla Ice, Supergrass, Kool & The Gang, vagy Dead or Alive, az összevágott videóra pedig mi más is kerülhetett volna, mint a Duck Sauce-tól a Barbra Streisand, imádjuk az egészet.


Remek játék lett a Kinect Sports: Season Two, ajánljuk kipróbálásra mindenkinek, sajnos vigyázni kell mostanában a Kinectre érkező címekkel, mert sok köztük a selejt, de ha őt választjuk, nem lövünk mellé. A polcon a helye.

9.
bendikee
Nekem nagyon bejövős, főleg amikor Xbox Live-on játszok vele :D
8.
Heide
A sports 1-et nagyon szeretem Ebben a játékban még nem sikerült rájönni teljesen, hogyan kell játszani a baseballt és a rugby-t, nekünk ez nem egyértelmű a játékban, hogy mikor mit kell csinálni. Egyelőre nagy káosznak tűnik. A darts tetszik, a tenisz nem sokban különbözik a sport1 pingpongjától. A síelésnél még mindig nem tudom, mitől megyek gyorsabban, nem látom, hogy a sebesség függne a dőlésszögtől vagy hogy hajtom magamat vagy sem. A sports 1 jobban lefárasztott, ettől kis izomlázunk sem lett másnapra, pedig kipróbáltunk mindent, kb 2 órát játszottunk.
7.
fubenalvo
#5: Szerinted a játék célközönsége pont azt nézi? A grafika miatt lepontozni ezt a játékot alapvetően marhaság... Nem erről szól... sőt még szebb is lett az első rész óta, de ez már nem is érdekes. Ha grafikán akarom csorgatni a nyálam akkor megnézem a hardcore PC AAA címeket, ez nem arra van...
6.
molnarlolo
A Vasököl kéne Kinectre meg move-ra.....
5.
Donpedro
Azért ilyen grafika mellett elvárható lenne szerintem egy korrekt élsimítás...
4.
Yanez
Ahh nagyon elneztem!Ez kinect,nem move.Sajnos...
3.
Yanez
Csakis azert veszem meg,mert a move-ra mostansag nem valami sok game van.Ez pedig jatszhato stuff.
2.
LnB
Ja énis csípem :) az amerikai foci tök pofásan van megoldva. Jó hát pontra ennyit ér, de ez még mindíg több mint az NFS:Run :)
1.
Matt8888
Naa nem is olyan rossz !! :O
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...