Carnival Island villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. december 14.
  • carnival island, move, ps3, teszt
Link másolása
Létezik egy sziget, ahol az álmok valóra válnak, ahol minden csupa játék és szórakozás, a boldogság szigete ez, ahol a legendás Karnevál állomásozik. Az egyetlen gond csak az, hogy már mindenki elfelejtette, hol van, és akik tudják, se törődnek már vele…

A Karnevál-szigetre érkezve rögtön eldönthetjük, hogy egyedül akarunk-e nekivágni a nagy kalandnak a sztori módot választva, vagy pedig magunk köré gyűjtjük a rokonokat és akár egyszerre négyen mérjük össze tudásunkat. Stílusát tekintve a játék remek családi szórakozást ígér, nem éppen olyan anyag, amit egy kocka sör mellett a haverokkal röhögve lehetne tolni. A történetbe vágva egy hangulatos, anime stílusban megrajzolt animáció fogad minket, mely rögtön meg is alapozza a hangulatot, főleg, ha gyerekek is vannak velünk. Miután kiválasztottuk, hogy kisfiúval vagy kislánnyal szeretnénk játszani, már neki is vághatunk az első standnak.


Karnevál szigetét sajnos elfelejtették ebben a rideg és zord rohanó világban, az emberek már nem foglalkoznak az ilyen típusú szórakozással, ezért a mi célunk az lesz, hogy újra teljes fényében pompázhasson az összes játékstand, és végül maga a sziget is visszanyerje régi formáját. Ehhez nem kell mást tennünk, mint kipróbálni az összes típusú feladatot, majd az adott kihívások egy részét teljesítve újabbakat elérhetővé tenni, mikor egy standon belül az összes lehetséges típus elérhetővé válik, akkor látványos effektek kíséretében visszaköltözik az élet a sziget ezen részére.


A Karnevál négy főbb részre van felosztva, mindegyiken található két játékstand és kettő ajándékbolt. Ajándékokat a megnyert jegyekből tudunk vásárolni, lesz itt a különleges lufiktól kezdve egészen a fura plüss álatokig minden, ami szem szájnak ingere. A cím érdekessége, hogy minden egyes stand egy sajátos játékstílust követel, egyéni irányítással, míg az ezen belüli játékok pedig különböznek egymástól. Vegyük alapul mondjuk a céllövöldét, ahol első körben csak szimpla célpontokat kell eltalálni, a következőnél már az aranyzsákokat kell megvédeni a csúnya gonosz tolvajoktól, míg harmadik körben már a pulton lévő fémdobozokat kell a lehető leghatékonyabban ledönteni, a szűkös golyókészletünkből gazdálkodva. Minden stand négy, néhol akár öt játékkal is kecsegtet, úgyhogy lesz dolgunk bőven, ha mindegyiket ki akarjuk próbálni, főleg ha mindegyiknél még teljesíteni is akarjuk a szám szerint kilenc kihívást.


A Carnival Island remek szórakozást tud nyújtani egy kisebb családnak, viszont, ha egyedül akarunk belevágni a kalandba, sajnos előfordulhat, hogy hamar rá fogtok unni, egy éjszakánál többet nem hinném, hogy el fogtok tölteni vele. Ebből a szempontból egy kicsit csalódás volt a számomra, hiszen nem áll mindig rendelkezésre a family, ha mi éppen játszani akarunk. Sajnálatos módon egymás után háromszor is előfordult, hogy magára hagytam a Move-kontrollert, és mire visszaértem, már le volt fagyva a játék. Mindegy, mivel próbálkoztam csak a ki-bekapcsolás orvosolta a problémát. Amivel még gondom volt, az maga az irányítás, ami nem mindig viselkedik úgy, ahogyan azt szeretnénk. A legtöbb gondom a labdadobálással volt, ahol a PS3 egyszerűen képtelen volt lemodellezni a dobó mozdulatot, azt imitálva voltam csak képes nagyjából célba dobni.


A Carnival Island alapjában véve egy rendkívül szórakoztató aranyos kis játék, kisebb-nagyobb gyerekbetegségekkel persze, amik manapság szinte már kötelező számba mennek a Move-os címeknél. De mindenképpen kiemelkedik a tömegből, idén ez volt az egyik nagy kedvencem!

1.
1.
Yanez
Végre egy türhető stuff move-ra!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...