Trials Evolution villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2012. április 24.
  • teszt, trials evolution, x360
Link másolása
Közel három évvel ezelőtt a redlynxes beteg arcok új generációra portolták minden idők egyik legjópofább ügyességi játékát. Az emberek imádták, volt benne kihívás bőven, az egyedüli gond vele talán csak a komolyabb tartalom hiánya volt! Ezt azonban most sikerült orvosolni, így a Trials jobb, mint valaha!

Ezt a problémát igyekeztek orvosolni, aminek köszönhető maga a cím is, és valljuk be, nem kell hozzá sok idő, hogy rájöjjünk, ezt maximálisan teljesítették. A Trials Evolution az első pillanattól fogva elvarázsol és beszippant, mindez köszönhető a profi designnak, a gyönyörű grafikának, az egyedien beteg humornak, és az elképesztő tartalomnak amit tartogat a vásárlók számára.


Már az első rész is szép játék volt, de a látvány most sokszorosára növekedett, az eddig is érzékelhető térhatás kibővült a kamera időnkénti Y-tengely körüli forgatásával. Minden egyes pálya egy külön kis világ, van, hogy az első világháborúban érezzük magunkat a körülöttünk zajló robbanások és lövéshangok sokaságától, a következő pályán meg már a napfényes Kaliforniában találjuk magunkat, egyik homokbuckáról a másikra bukdácsolva. Egy dologban azonban minden pálya azonos, mégpedig a jutalmunk teljesítésében, ami minden esetben valami elvetemült humorérzékről árulkodó rettenetes halál. Persze nem abból a véres fajtából, inkább amolyan morbid, lehetetlen módon, sokszor megszakadtam a röhögéstől, olyan viccesen prezentálva.


Játékmódok terén nem igazán lehet okunk panaszra, hiszen ott lesznek az alap Próbák, amiről a nevét is kapta az anyag. Összesen öt folyamatosan nehezedő csoporttal fogunk találkozni, ezekkel csak akkor tehetünk próbát, ha megszereztük hozzájuk az ugyancsak egyre nehezedő fokozatú jogosítványt. Aztán lesznek kihívások, melyek egyenként is felérnek egy zseniális viccel. Lesz, hogy emberünk két deszkát a karjára kötve, egy tisztességes ugratás után repülni tanul, lesz, hogy a gáz nyomásával fogyni fog az üzemanyagunk, de akad olyan is, hogy nem tudunk egyensúlyozni, vagy éppenséggel csak azt tudunk, a motor meg gyorsul magától. Ezekkel akkor érdemes bíbelődni, ha már profin kitanultuk az egyébként rettenetesen nehéz irányítást, megértettük a játék sajátos fizikáját, és elfogadtuk, hogy emberünk bizony kartonpapírból lett összerakva. De akkor is érdemes nekivágni, ha csak egy jót akarunk nevetni a sok marhaságon, amit kitaláltak nekünk. Aztán lehetőségünk lesz több pályából álló versenyeknek nekivágni, ahol a legfontosabb az idő, és ha lehet sose hibázzunk. Minden teljesített pályáért érmeket kapunk, melyek a következő jogosítványhoz fognak kelleni, illetve némi pénzmagot, amivel meg emberünknek tudunk venni jobbnál jobb, illetve viccesebb cuccokat, ezzel némileg perszonalizálva avatárunkat.


A kreatív elméknek lehetősége lesz arra is, hogy saját pályát szerkesszenek. Ezen belül is két típussal fogunk találkozni, első körben van az alap pályaszerkesztő a bénább – hozzám hasonló embereknek – és az abszolút profi, a LittleBigPlaneten nevelkedett atomkreatív agyaknak. Remekművünket feltölthetjük a szerverre, megoszthatjuk másokkal, illetve mi is ki tudjuk próbálni bárkinek a kreálmányát.


Ami pedig a legfontosabb, végre valahára lehetőségünk lesz multizni is, ezt természetesen local és online is megtehetjük. A megvalósítás pedig több, mint remekül sikerült, igencsak nehéz lekattanni róla. Egyszerre akár hatan  is versenyezhetünk egymás mellett, folyamatosan látjuk, hogy a többiek mit csinálnak, ami rendkívül ösztönzőleg hat ránk, illetve könnyen szembesülhetünk azzal, hogy mennyire bénák is vagyunk valójában. Érdemes azonban kitartónak lenni, mert a meccs eredménye a legutolsó pillanatban is megváltozhat, hiszen buktató az lesz bőven!


A Trials Evolution egy elképesztően jó folytatás lett, mindenki példát vehetne ezekről a srácokról. Ilyen egy igazán profin átgondolt, élvezetes arcade játék, a hab a tortán pedig az achievement-lista, ami ezúttal már a szokásos 200 pont helyett immáron 400-al kecsegtet. Mire vártok még, de komolyan?

10.
10.
szerver
Én kipróbáltam a trial-t és rohadt jó mindenkinek csak ajánlani tudom.
7.
7.
DON GONDOCS
Excite bike legjobb örökségei. Kellenek ilyen játékok is.
5.
5.
kharami
#4: A HD régebbi, az evolution a legújabb!;)
4.
4.
eximmice
egy kérdés: A Trials Evolution és a Trials HD két külön álló cím,vagy ugyan az? mert itt-ott más és másként láttam feltűntetve.
1.
1.
kharami
Arcade játékhoz képest tényleg kellemes grafika! Meg is venném most azonnal, ha lenne a bankkártyámon máni!:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...