Cartoon Network: Punch Time Explosion XL teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. június 17.
  • cartoon network: punch time explosion xl, teszt, wii
Link másolása
Dexter csendesen dolgozgat a laboratóriumban, amikor hirtelen megszólal a riasztó. A várost hatalmas robbanások rázzák meg, nem messze innen pedig a Rémkölykök falakját is támadás éri. A végítélet napja elérkezett, a világot sötét erők égetik porrá.

Elképedve kapcsolgatjuk a műsorokat, Billy, Mandy és a Kaszás szótlanul várja a végzetét, mindenhol ugyanaz megy, a Cartoon Network hálózatát támadás érte. Egy fiú elég bátor csak ahhoz, hogy a gombafelhők árnyékából felegyenesedve szembeszálljon a gonosszal, Ben Tennyson akcióba lendül, s hamarosan csatlakozik hozzá a többi hős is.


A Cartoon Network akkor volt jó mesecsatorna, amikor még Cartoon Networknek, és nem CN-nek hívták. Gyermekkorunk legszebb éveit köszönhetjük neki, Puszedli, Sziporka, Csuporka, Eszesokis, Blu, Chowder, Dexter, Captain Planet, Johnny Bravo, olyan nevek ezek, melyeket sose felejtünk el. Az elmúlt években sokat romlott a színvonal, a csatorna az általános gyerekszórakoztatás helyett inkább a vérre éhes kamaszok figyelmét kezdte üldözni, na nem, mintha a konkurencia jobb lenne. A Disney Channel rajzfilmek helyett már csak éneklős csitrikkel forgat, értéket, ha lehet ilyet mondani, talán a Minimax és a Boomerang képvisel csak. 


A Punch Time Explosion XL azoknak készült, akik a CN mellett ennyi hányattatott év után is kitartanak. A Ben 10, Toy Story Mania és Disney Princess címeket is jegyző Papaya Studios legújabb játéka május végén érkezett meg az európai piacokra, nem a legjobb ajánlásokkal. Cikkünk alanya az Egyesült Államokban tavaly november óta kapható, az értékeléseket összegző Metacritics oldalán még a hatost se érte el, de talán nem akkora tragédia ez, a gyereknek akkor is játszani kell valamivel. Fanyalogva helyezzük be a meghajtóba a lemezt, lássuk, tényleg annyira rossz-e, mint amennyire a híre tartja.


A játék a kétdimenziós side scrolling akció stílust követi. Hősünket oldalnézetből irányítva át kell verekednünk magunkat a mesevilág terroristáin, összesen 26 karakter lép színre, az egyes bevetésekhez pedig több szereplőt is választhatunk. Ha egyedül játszunk, akkor gombnyomással lehet őket cserélgetni, ha meg több kontroller van kéznél, akkor a co-op nyit lehetőséget egy jó kis családi estére, mire leírtam ezt, már meg is bántam. Annyira azért nem lesznek jók ezek az esték.


A látvány csalódás. Rajzok helyett a képernyőt erőltetett 3D-s felületek uralják, maga a grafika technikailag nem rossz, de a játéknak semmi köze nincs ahhoz, amiről a tévésorozatok szólnak. A Playstation 3, az Xbox 360 és a Wii változat teljesen megegyezik egymással, ez utóbbin teszteltünk egyébként, csak a felbontásban van különbség, s nem elég, hogy a szemünket kínozzák, még a hangok is rettenetesek lettek. A hangszórókból idióta ugribugri effektek szólnak, a szereplők pedig az átvezető videók kivételével nem is beszélnek, megállnak előttünk, elkezdenek tátogni, a játék pedig feliratozza a mondanivalójukat. Szánalmas.


A gyenge kivitelezést gyerekjáték lévén még meg is bocsátanánk a készítőknek, ami viszont a legnagyobb baj, hogy a játékmenet se nyújt semmi kiemelkedőt. Mennünk kell előre, és legyőzni minden szembejövőt, a csatákat olykor ügyességi részek váltják, de néhány kiszámított ugrásnál többet itt se kell nyújtanunk, a kalandokat a legkisebbeken kívül nincs, ki élvezné. Ez pedig már csak azért is rossz, mert jó családapa lévén játék közben nekünk kell majd ott ülnünk a gyerek mellett, kitartóan helyeselve a „láttad, ugye láttad” felkiáltásokra.


Némi színt visz a játékba, hogy minden hősünknek egyéni tulajdonsága van. Az egyik lomhább, de erősebb, míg a másik gyengébb, de mondjuk, nagyobbat ugrik, ha elakadunk egy pályán, ami persze nem valószínű, akkor második nekifutásra a karaktereket is érdemes lecserélni, az epizód kezdete előtt szabadon rá lehet nyomni a listában bárkire. Apró érdekesség pedig, hogy az egyéni tulajdonságokon kívül vannak saját extra támadások is. Ha legyőzünk egy ellenfelet, akkor az kék drágaköveket ejt el, melyeket összeszedve feltölthetjük a Punch Time Explosion csíkunkat, ezt követően csak meg kell nyomnunk a megfelelő gombsort, s hősünk máris pusztító kombóban tör ki, mindenkit elsöpörve maga körül.


A Cartoon Network: Punch Time Explosion XL nem egy jó játék. Az akció monoton és megterhelő, fél óránál többet a játékkal egy huzamban nem lehet eltölteni, a minőség pocsék, a készítők a játékmenetet pedig a Super Smash Bros sorozattól lopták. A jó öreg mesehősökön kívül semmi szeretnivaló nincsen benne, ha a gyerek nagyon könyörög érte, akkor vegyük meg, de csak kemény alkuk árán. Egy hónap szobatakarítás, semmi zsebpénz, lányoknál szüzesség 18 éves korig. Ez a minimum ellentételezés érte.

31.
31.
kissferi89
behalok
ezt az értékelést: http://www.gamestop.com/ps3/games/cartoon-network-punch-time-explosion/92814
30.
30.
kissferi89
a gumball csodálatos világa is jó
azon azért lehet néha fogni a fejed hogy de beteg

amúgy meg ezt a játékot gémerként tesztelő szemmel kell nézni
egy tesztet nem gyerekeknek írnak
de ha talán nem rontották volna el a grafikát meg a szinkronokat
akkor még el lehetne veleszenvedni
28.
28.
Birkazoli
#26: Ott a pont! Ezek az idióta szerkesztők csak a "menő játékokat" tesztelik, a Nintendo játékokat meg direkt is lejárassák. Plusz ezt a játékot nem felnőtt szemmel kéne nézni, hanem gyerek szemmel, akkor legalább nem kapna ilyen alacsony pontot.
26.
26.
Szlacika
Nem azért,de a szar Wii játékokat tesztelitek,miközben a legnagyobb Wii-s címekkel egyáltalán nem is foglalkoztok/foglalkoztatok.Egyébként meg maga az alapötlet már csak azért sem álná meg a helyét,mert CN,és a kisebbeken kívül senkit nem érdekel.Na jó pár nosztalgiázó kivételvel....
22.
22.
bönditamás
ó de jó csak nekem nincs wii se xboxom se ps3om
21.
21.
batnor
Sziasztok,

Aki ezeket a régi rajzfilmeket keresi az a Boomerang-t keresse meg a szolgáltatójánál. Ezen szoktak menni a klasszikus rajzfilmek némelyik angolul is.
20.
20.
krisztian66666
#19 Én úgy tudom,hogy máig nem csinálták meg neki a végét!:(
18.
18.
n_csacsi
Én a Nyomi kalandjain tudok fennakadni, hogy az mekkora egy elb@szott szutyok rajzfilm és ilyeneket nyomatnak a CN-en...

sorolhatnánk itt tök sok mesét, talán akár ez holnap estig is eltartana, de sztem is hakydakillah által felsorolt mesék voltak az igaziak...én pl kiskoromban CN-től kezdtem el angolul tanulni...persze nem sok szót ismertem, de a szokásos Tapsi Hapsi mondatot: "What's up doc?!" kívülről fújtam és mindig mindenkinek így köszöntem :D

a Walt Disney mesék is fel lettek hozva egy fél szó erejéig, azzal is tökéletesen egyetértek hakyval, hogy eltűnt az összes jó...szinte felesleges volt folytatni az etalon meséket: Tarzan, Oroszlánkirály, stb...és ezeken nőnek fel a gyerekeink...
17.
17.
tupaccc
15. maximálisan egyetértek veled :-)
16.
16.
KeXxX
#1: xDDDDD (a szöveg végére) Kihagytál még 3 iszonyat jó rajzfilmet: Ed, Edd és Eddy; Görcs Ikrek; és az összes Totál Dráma rajzfilm :D ezek jók voltak. sőt még a mai napig is azok.
15.
15.
hakydakillah
7. persze, nem mindenkinek jöhettek be, de a humor volt az igazán jellemző rájuk. Amiket felsoroltál, azok is nagyon jók + a sok disney mese, de még estig sorolhatnám.

A mostaniaknál ugyanazt érzem, mint a játékoknál - fantáziátlanok, tele felesleges erőszakkal. A játékipar az én szememben is rengeteget gyengült. Félnek újítani, félnek új címekkel jönni. Most a nulla kihívás, de cserébe hollywood feeling, na és persze a rengeteg folytatás, és reboot korát éljük.
14.
14.
adikas
Szerintem egyedül a Minimax volt gyermekek számára érdemes csatorna, ma már persze az sem. Többi csak a társadalom szintjét jellemezte. Mindig felteszem a kérdést. Hova lettek az egykori szép Walt Disney mesék?
13.
13.
Hardy
#12: Ja meg a Fosterék házát, de onnan is Bloo fogott meg. :D
12.
12.
Hardy
Én így 6-7 éve nem néztem úgy rajzfilmet mint kicsiként, kivéve egyet még pedig a Chowdert. CHOWDER FOR PRESIDENT! :D
5.
5.
Yanez
Ezt a játékot a halálnak kellett volna letesztelnie,két lekaszált lélek közt.Nincs semmi jobb game odaát?Már egy zsák szart is érdemesebb letesztelni,annak legalább van tartalma és szavatossága.
4.
4.
Dontrip
ebből nagyon jó játékot is ki lehetett volna hozni. azt viszont egyáltalán nem értem, hogy a Courage the Cowardly Dog-ból miért nem tettek bele 1-2 karaktert...
3.
3.
Quent1n
#1: Hát nemtudom szerintem ez egyéni ízlés dolga meg hogy ki mikor volt fiatalabb :) Én pl. a Flinstonest sosem szerettem, ahogy Duffy Duckot sem. :) Viszont néztem Hey Arnoldot :D A mai mesékbe az a közös, hogy nagyon akció orientáltak. A kicsiknek szólókba meg szinte minden színtelen szagtalan 3D anim, mert az olcsó. De nincs gond, mert azért neten elég sok minden elérhető, CN pl. nálunk már nincs is hála a T-Home -nak... Van Minimax meg Megamax hát mit is mondjak róluk :D

Ez a játék meg tipikusan egy kihagyott ziccer, mert az ötlet szerintem jó de a megvalósítás.... :S Ennél azért bőven több van a CN figurákba.
2.
2.
dcba
pokembert nem bantani a tobbi telleg tre
1.
1.
hakydakillah
Basszus a régi jó mesék - Boci és Pipi, Pindúr Pandúrok, Johnny Bravo, Dexter Laboratóriuma, Én vagyok Menyus, Captain Planet, de akár Tom és Jerry, Flinstones, Smurfs, Duffy Duck, Bugs Bunny stb stb.
Ezek olyan mesék tényleg, melyeket még a mai napig gond nélkül megnézek. :-D A mesék mára tényleg elkurvultak, alig látni valami jót. Bekapcsolom reggel a tv-t és mást se látok, csak Avengers, Pokember, Bakugan, Star Wars, még a tököm tudja milyen darkos, akcióval fűtött meséket. A CN mostani meséitől meg forog a gyomrom :-D
Szerencse lányomnak ott a JimJam, DuckTV :-D Már annyit megy a "Hubbák", mese, hogy már nekem b@szik tőle. Már a szókincsembe bekerültek olyan szavak - hála nekik, mint a Hubálatos, Hubasztikus, Hubadó, Hubbantatsztikus szavak :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...