Slender teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. augusztus 16.
  • pc, slender, teszt
Egy sötét erdő. Egy pislákoló zseblámpa. Nyolc papírlap. És egy rejtélyes alak, ki folyamatosan a nyomodban van. Nem tudod, hogy ki ő, vagy mit akar, de érzed, hogy figyel. Nem menekülhetsz előle, minél több fecnit találsz meg, ő annál közelebb ér.

„HAGYJ BÉKÉN!” - vetették rá az egyik lapra kurta betűkkel, percek óta bolyongsz a fák között, de minden pillanat egy órának telik, tájékozódni lehetetlen, életed legszörnyűbb éjszakája ez. A félelem felemészti lelkedet, elméd megtébolyodik a sötétben, megállni nem mersz, végig kell csinálnod, talán ha meglesznek a papírok, felébredhetsz végre, csak egy álom ez, s nem a valóság. Az erdőben ugyanolyan minden fa, úgy érzed, sokadszorra jársz erre, már fordulnál vissza, mikor megpillantasz valamit a távolban. 


Egy öreg teherautó az. Nem lesz akkora szerencséd, hogy működjön, de megnézed, nem messze tőle pedig rálelsz a következő papírra. Felveszed, s elolvasod. „MÖGÖTTED” - áll rajta, majd hirtelen elsötétül a világ.


Zokogva kuporodsz a sarokba, lecsapott rád. Az elmúlt évek legizgalmasabb és legnyomasztóbb játékának főgonosza a te életedet is kioltotta, a Slender Man nem válogat az áldozatok között, a modern internetes kultúra által felélesztett sorozatgyilkos saját videojátékában szedi áldozatait. Egy alig pár megás, ingyenesen letölthető, amatőr fejlesztésű címről van szó, mely garantáltan halálra rémiszt mindenkit, merészkedj be az erdőbe, s ma csak lámpafénynél fogsz aludni, plüssmackót ölelgetve, ujjat szopva.


A játék eseményeit FPS nézetből élhetjük át, s ahogyan a Slender Man, úgy ez a történet is sötétbe, ködbe burkolózik. Főszereplőnk ismeretlen, csak a nagyobb menekülések után hallható zihálásból sejtjük, hogy nőről van szó, az erdő szabadon bejárható, a papírfecniket pedig különleges helyszínek rejtik, ha valami eltér a szokásostól, ott érdemes szétnézni. Egy autó, egy rét közepén magasodó tölgy, egy építkezésből hátramaradt betoncső, vagy egy fák között magányosan álldogáló ház mind egy lépéssel közelebb fog vinni minket a megmeneküléshez, óvatosnak kell lenni azonban, a Slender Man bárhol lecsaphat.


Eleinte csak ritkán találkozunk vele. Kinéz egy fa mögül, vagy elállja az utunkat, a képernyőnk sercegni, recsegni kezd a közelében, futni kell, amint meglátjuk őt, ránézni se szabad. A jelenések az idő múlásával aztán egyre sokasodnak, s az zseblámpa se bírja a végtelenségig, igyekszünk spórolni az elemmel, de a sötétben hamarabb a nyomunkba ér, nincs jó választás.


Végtelen egyszerűsége, és kirívóan primitív megvalósítása teszi a Slendert ennyire fantasztikussá. Rajongók készítették, egy Something Awful fórumon elterjedt képhez, az alakból mém lett, a játékból pedig legenda, a legkeményebb túlélőhorrorok se ijesztik úgy halálra az embert, mint ez. Pedig nem nyújt semmit, csak régi kliséket. Kiszolgáltatottság és félelem, egy groteszk árny a sötétben, baljós hangok, éles váltások, úgy tűnik, ennyi kell, s nem több ahhoz, hogy a szívünk kiugorjon a helyéről.


Egy kőkemény horrorral van dolgunk tehát, ám mint minden közösségi anyag, úgy ez is kikacsint a humor felé. Ahogy fejlődött a mém, úgy alakult át a játék is, a 0.9.1-es verzió volt az első, majd következett a 0.9.4-es, kézikamerás hatást kölcsönző MH Mode, és nappalra váltó Daytime Mode kiegészítéssel, most pedig a 0.9.5-ös fut, melyben szintén van egy őrült újdonság. A 20 Dollar Mode a többihez hasonlóan az alapesemények végigjátszása után érhető el, s Ron Brows: Gimme 20 Dollars című számát játssza be, mikor közel ér hozzánk a szörny, Slender Manről pedig kiderül, hogy nem is akar minket megölni. Csak kölcsönkérne 20 dodót. Beteg gondolat, mi?


A Slender nem ér fel egy teljes értékű játékhoz, így pontot se adnék most rá, egy estére viszont nem csak, hogy remek szórakozást nyújt, de még az utolsó leheletet is kifacsarja belőlünk. Izgalmas és hátborzongató kalandban lehet vele részünk, ha unatkozol, s nincs mivel elütnöd az időt, akkor próbáld ki. Ja, és ha rákaptál, akkor csatlakozz a mémgyárosokhoz is. A Marble Hornets program mindközül a legjobb, különleges, éjszakai helyszíneken kell játszani a Slenderrel, s felvenni magunkat közben, a YouTube tele van velük, jó lenne végre egy magyar alkotás is. 


www.slendergame.com

70.
Kougat
69.
sutgab
Háááát! Ne kövezzetek meg de nekem nem tűnik olyan rémisztőnek!
68.
Giga0509
#59: Mindenhol próbál valamit okoskodni,én már reflexből tekerek tovább a kommentjein... :D
65.
adriano28
#61: nem úgy értettem :) a játék nem érdekel de a pontozás igen ;)
64.
kopic
63.
Daks
http://9gag.com/gag/5083304
62.
kontakt
Van ennek egy jobb verziója.
Kimentek éjszaka az erdőbe akár egyedül akár coop-ban, szerintem esélyesebb, hogy ott előbb kezdek el félni mint ettől. Belegondoltok ti abba, hogy egy virtuális bábutól ijedtek meg?Úr isten megjelenik egy textura halmaz, te jó ég, fossuk össze magunkat.
61.
Daks
#56: Úgy értette, hogy az ilyen szarok, mint az olvasás, stb. :)
56.
kopic
#55: "az ilyen szarok nem érdekelnek" Akkor miért vagy egyáltalán kíváncsi a pontszámra, ha szarnak tartod ? O.o
55.
adriano28
#50: #50 #51 #52 nem kell sírni nem olvasom el, mert az ilyen szarok nem érdekelnek, itt csak a pontozásra vagyok kíváncsi heeejr!
54.
rics92
#53: Ne érts félre (biztos bennem van a hiba), de ez most, hogy jön ehhez a cikkhez???
53.
2pacal
A 2012-es Fekete ruhás nő volt mostanában az a film amin megemelkedett a pulzusom,persze egyedül,este és fejhallgató vagy hangfalak erősen javallottak...
52.
rics92
#48: Nem te vagy az első, aki hiányolja... READ!!!
51.
simon 555
#48: Itt az élő bizonyíték,hogy sokan csak a pontot nézik egy tesztnél és már kommentelnek is mindenféle baromságot ahelyett,hogy elolvasnák a tesztet...
Szerintem minden játéknál pontozás nélküli tesztek kellenének.
50.
Giga0509
#48: Olvassátok már el a tesztet (de legalább az utolsó bekezdést) mielőtt sírtok a pontszám miatt...

"A Slender nem ér fel egy teljes értékű játékhoz, így pontot se adnék most rá"
49.
Rayzax
#30: ez kegyetleeeen xDDDD
48.
adriano28
pontozás hol a faszomba van 4hónappal így világ vége előtt?
47.
Isaac42
Ez az egyik legjobb horror game az nem vitás! Élő példája annak hogy az amatőr fejlesztők is tudnak csinálni kis méretű, minőségi játékot!
46.
bodortamas1
Tuti kipróbálom, méghozzá 0 órakor :))
43.
danez11
http://9gag.com/gag/5060866
42.
Game Fan
#40: Szereplők és színjátszás....
41.
giga321
#40: ÉÉÉÉS már a 4. részről is van trailer :) hát igen a róka bőőőőőr csak már szegény rókán hús sincs és már csak a csontok vannak.
40.
shooter1234
#35: Láttam eddig nagyon sok "ijesztő" filmet, de egyik sem hatott meg igazán. Legutóbb a Paranormal activity -t néztem meg nem is kevés késéssel, azon néha elég jót nevettem, aztán a 2.nál meg már kikapcsoltam, mert nem volt benne semmi érdekes. Elvileg 3 is van, de arra nem vagyok kiváncsi, plusz láttam már pár normálisabb horrorfilmet is, de valahogy nem tudom magamat beleélni. :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...