Damage Inc. Pacific Squadron WWII teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. augusztus 25.
  • damage inc pacific squadron wwii, teszt, xbox 360
Link másolása
Pearl Harbor, Wake Island, Marshall-szigetek, Iwo Jima. A második világháború legnagyobb légi csatáinak helyszínei ezek, homokos tengerpart, szikrázó napsütés és lezuhant repülőgéproncsok, az ujjad remeg már a botkormány ravaszán, a cél tiszta, húzd csak meg, hadd hulljon a férgese.

Fiatal vagy, kezdő pilóta csupán, és hálás a sorsnak, hogy nem a német frontra osztottak be. Hazád védelmére esküdtél, öcséd a haditengerészethez került, te meg a légierőhöz, hogy mit keresel itt, nem érted, néhány éve még boldog farmerek voltatok. Az 1929-33-as gazdasági világválság azonban megváltoztatott mindent. Az amerikai álom szertefoszlott egyik napról a másikra, milliók vesztették el munkahelyüket, miközben Európából egyre nagyobb fenyegetést jelentett a háború, nem volt választásotok. Jelentkeztetek.


A kiképzés hosszú volt és kemény, de itt vagy. Pearl Harbornál állomásozol, otthonodról, a gyönyörű Oklahomáról ábrándozol éppen, mikor megszólalnak a légvédelmi szirénák, s kezdetét veszi az első, éles bevetésed. Japán vadászgépek egész hada lepi el az eget, bombát szórva hazád egyik legnagyobb támaszpontjára, bajtársaidra, barátaidra, a rádió megadják neked az engedélyt, felszállhatsz végre.


A Damage Inc. Pacific Squadron WWII a második világháború repülőgépcsatáinak legendás világát nyitja meg előttünk. A gamer perifériagyártóként hírnevet szerzett Mad Catz, és az International Cricket fejlesztésével tavalyelőtt bemutatkozott Trickstar Games legújabb közös munkájában ismét bebizonyíthatjuk, hogy mi vagyunk a légierő legtökösebb, legkeményebb pilótái. A hadjárat során nem kevesebb, mint 23 küldetés vár ránk, 6 helyszínen, ki kell nyírni minden nácit, és japót, aki csak elénk kerül, kegyelmet Isten adhat, te nem.


A játék első ránézésre nem tűnik komolyabbnak bármelyik hasonló repülőgépes címnél, s ez az érzés a vele eltöltött percek után se lesz jobb. Sőt. Bevetéseink kezdetén egy P-40D Warhawk pilótafülkéjében találjuk magunkat, ahol azonnal összetörik minden nagy reményünk, a látvány pocsék, a textúrák rondák, a gép kidolgozatlan, a talaj pedig egy hatalmas nagy zöldeskék massza. Felszállunk, hátha a játékélmény kárpótol minket az igénytelen kivitelezésért, de a helyzet nem javul.


Az irányítás rettentően idegesítő. Manőverezésnél folyton mocorog, s kileng balra-jobbra a kamera, amit még meg is tudnék szokni, ha a repülő rendesen reagálna a parancsaimra, van azonban egy másodpercnyi késés, mielőtt bármit csinálna, s az ujjaim is folyamatosan görcsben álltak. Gázt a jobb kar előretolásával lehet adni, amit folyamatosan tartani is kell, ha nem akarunk visszalassulni a sétarepülős tempóra, a turbó bekapcsolásához ugyanezt kell lenyomni, eközben pedig még a kormányzásra, és a lövésre is figyelni kell, hogy a célzást segítő időlassításról már ne is beszéljek. Teljes káosz az egész, feleslegesen túlbonyolítva.


A kalandoknak három nehézségi szinten merészkedhetünk neki, beállításaink pedig két küldetés között bármikor módosíthatóak. De jó hír, hogy van arcade, és szimuláció része is a játéknak, bár ez utóbbi nem tudom, hogy mennyi örömöt tud szerezni egy igazi dogfighternek, kipróbálni ettől függetlenül érdemes, a belső nézet ugyanis csak itt választható, az élmény így már kezdi megütni az amúgy se magasan álló mércét.


A küldetések unalmasak és egyhangúak. Mindig kapunk egy célpontot, melyhez elrepülve kezdetét veszi a csata, ellenséges repülőket, hajókat, és földi egységeket kell megsemmisítenünk szinte egyedül, bajtársaink csak a díszlet részei, sok vizet nem zavarnak. Apró, de jó dolog viszont, hogy minden küldetés után járnak a jutalompontok, melyekből a repülőnket tudjuk fejleszteni, ütősebb fegyvereket, komolyabb páncélt, jobb irányítást, és erősebb motort vehetünk hozzájuk, jól jönnek ezek bizony a csatában.


A Damage Inc. Pacific Squadron WWII rettenetesen gyenge darabja a dogfighter stílusnak. Elrontja az ember kedvét a teljes műfajtól, aki újoncként szeretné belevetni magát a csatákba, az az Air Conflicts, a Wings of Prey, az IL-2 Sturmovik, a Blazing Angels, a Combat Wings, és a Birds of Steel címek között válogasson, ezt csak egyetlen dolog miatt érdemes megvenni. A gyűjtői csomaghoz jár egy középszintűnek számító Saitek Pacific AV8R Flightstick, repülni nem lehet hagyományos kontrollerrel, kell hozzá egy botkormány.

12.
12.
Alex Menrich
Blazing Angels-t ki ismeri? Én imádtam mind a két részét. Ezt a játékot is nagyon vártam, de a teszt alapján max. 6 fontos Zavvi.com rendelés jöhet szóba.
11.
11.
Ooorky
#9: "várja meg a World of Warplanes-t."

Mármint a War Thunder-t.
A 2 játék között ég és föld a különbség, ezúttal a WoWp vánszorog a föld alatt (bent vagyok mind2 closed bétáján).
10.
10.
milanovics85
Birds of Steel az igazi! Tegyétek próbára!
9.
9.
Cooper911
Aki másodikvilágháborus légicsatát akar annak ott az IL2 széria bármelyik tagja (pl a pacific fighters hogy a helyszinnél maradjunk), a Combat wings Battle of Britain, a kiválló Wings of Prey, vagy várja meg a World of Warplanes-t.
8.
8.
Stranger
Igen, aki 2.vh-s repülőcsatát akar Battlefield 1942-->Coral Sea map... még csak nem is ennyire árkád..
7.
7.
ground
A téma jo , csak a megvalositás,.,.
6.
6.
DevilGamer
#5: Csipázom ahogy csipázod! :D
5.
5.
Morvesz
#1: Csipázom a kommented :D
4.
4.
markoci555
repülős játékok alapból nem jönnek be, főleg akkor ha ilyen sz*rok!
3.
3.
DevilGamer
#1: De ha a műfaját nézzük akkor a Blazing Angels kedv csinálóbb.
2.
2.
Diego1994
Szerintem mennyél legózni!
1.
1.
DevilGamer
Képek és a játék nem rossz valamennyire, de ennyi erővel már Battlefieldezek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...