Sly Cooper: Thieves in Time bétateszt

  • Írta: Daks
  • 2013. február 4.
  • bétateszt, sly cooper: thieves in time, vita
Link másolása
Sly megtalálta a szerelmet, Murray autóversenyző lett, az öreg Bentley pedig találmányaiba temetkezett. Nem rabolnak már többet, visszavonultan élnek. Ki hallott viszont olyan fogadalomról, ami örökké tart, nem igaz?

Nagy kalandra készül a csapat. Két hónap van a megjelenésig, a mosómedve, a víziló és a teknős viszont már most akcióba lendül, küldetésük első két felvonása a Sly Cooper: Thieves in Time exkluzív bétaverziójában lepleződik le. A játékot kipróbálva pedig csak annyit mondhatunk, nem kell aggódni. A folytatás rettentően aranyos lett, ha szeretted az előző részeket, akkor nem fogsz csalódni most se.


A Cooper család legendája megelevenedik, a régmúlt idők a szemünk előtt kelnek életre. Vagy inkább tűnnek el. Valaki ugyanis azon dolgozik, hogy a mosómedvék nemzedékének ősi története végleg semmivé váljon, a Thievius Raccoonus lexikonjának lapjai egyre üresebbek, lépni kell, különben szertefoszlik, mit apáink felépítettek. Sly, Murray és Bentley útra kel hát, hogy elkapja a gonoszt, feladatuk viszont nem könnyű, be kell járniuk az elmúlt évszázadok minden fontosabb helyszínét.


Napjainkban kezdünk, az első pálya Párizsban játszódik. El kell lopnunk egy drágakövekkel ékesített tőrt a Louvre egyik szigorúan őrzött kiállítóterméből, a rajta lévő legnagyobb gyémánt kulcsként szolgál majd időgépünk bedurrantásához, nem hibázhatunk. A betörés során mindhárom karakter szerephez jut, elsőként ki más is bizonyíthatna, mint Sly. A mosómedve irháját vállunkra terítve épülettetőkön közelítjük meg a kamrát, az őrség szeme éles, füle viszont süket, ha zajt csapunk, akkor nincs baj, csak ne lássanak meg. Párkányokon kell ugrálni, és kifeszített köteleken egyensúlyozni, közelebb érve pedig a védelem is bekeményít, a kerteket már reflektorok pásztázzák, a fejünk fölött pedig helikopterek köröznek, ennek a fele se tréfa.


A lopakodás inkább szeretnivaló, mint izgalmas. A Sly Cooper: Thieves in Time nem vetekszik egy Splinter Cell vagy Thief színvonalú címmel, fiataloknak készült, a tolvajos hangulat viszont így is magába szippantja az embert. A játéknak van egy könnyed noire stílusa, a lézercsíkok felett lógó főhős mintha a Mission Impossible képregény változatából lépett volna ki, az átvezetők kiváló minőségűek, a főhős narrációja pedig felállítja a szőrt a hátunkon. Imádjuk az egészet.


De két társunk se bújhat el, a pálya második felében őket kell irányítanunk. A tolószékes teknős a metró földalatti járatain keresztül közelíti meg a helyet, csatornákon és síneken kell átkelnünk, ha pedig valami elállja az utunkat, akkor jöhetnek a gránátok. Meg kell nyomni a bal ravaszt, majd bemérni célpontunkat, a háromszög megnyomása után pedig már kezdődik is a tűzijáték, apró érdekesség pedig, hogy itt van egy minijáték is. Hősünk meg akarja hackelni a múzeum számítógépes rendszerét, mire egy Tron stílusú lövöldözős tankjáték veszi kezdetét, át kell hatolnunk a tűzfalakon, belülről rombolva szét a rendszert. 


A rózsaszín víziló szála mindezek után unalmasnak mondható, az ő ereje az öklében rejtőzik, verekednünk kell, és megtisztítani a raktárakat minden nem kívánt személytől. Sly történetével ellentétben Bentley és Murray nem aggódik a lebukás miatt, robbannak a bombák és csattannak a pofonok, poénból viszont náluk sincs hiány. Mindig hallunk valami vicces párbeszédet, hőseink már az első képkockák alatt nem bírnak ellenállni az iróniának -„Lopjuk el, mi baj történhet” - kérdezi az egyik, mire rávágja valaki - „Híres utolsó mondatok”. 


A második pálya már a múltban játszódik. Japánban vagyunk, Sly Cooper egyik felmenőjét egy barlang mélyén tartják fogva, a területet pedig vadkanok és gólyák védik. Vagy valami hasonló, hosszúlábú madarak. A feladat feltérképezni a börtön környékét, és megmenteni a távoli rokont, a legtöbbször észrevétlenül kell osonnunk, de vannak verekedős részek is. Párizzsal ellentétben az őrök viszont nem mondhatóak magasan edukált szakembereknek, egyszerűen lássuk el a baját annak, aki meglát, makacs és önző mindegyik, egyedül akarnak elkapni, nem fújnak riadót.


Kellemes háromnegyed órát nyújtott a Sly Cooper: Thieves in Time bétaverziója. A teljes játék megjelenését alig várjuk már, a premier dátuma az Egyesült Államokban február 7-én, az Európai Unióban pedig március 27-én lesz, jó hír pedig, hogy aki rendelkezik PS3-mal és Vitával is, az duplán kapja meg a játékot. A nagykonzolos változat ugyanis tartalmaz majd egy kódot, amivel a zsebgépre le tudjuk tölteni az átiratot, cross-buy az akció hivatalos neve, jegyezzétek meg, mert nem ez lesz az utolsó ilyen játék.

8.
8.
BudTerence
#7: Ez újmagyarul van? :D
7.
7.
NECROSMOKE
Mindegyik reazevel elvezet volt jarszani. Ez sem lesa kivetel.
6.
6.
daenath
No ezt varom, imadom az osszes Sly jatekot :D
4.
4.
DON GONDOCS
#3: bétateszt, sly cooper: thieves in time, vita, Tehát Sony Playstation vita handheld konzol.
3.
3.
KopyAti
Ez xbla-s?
2.
2.
Jared
1.
1.
DON GONDOCS
Ez nagyon jónak nézki, egy jól megvalósított 3d platformjáték
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...